AfterDawn logo

Tilasto: Yle Areena kasvanut suuremmaksi kuin Katsomo ja Ruutu yhteensä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

Suomalaiset katsoivat viime vuonna televisio-ohjelmia kotimaisten netti-tv-palveluiden kautta yhteensä 323,6 miljoonaa kertaa. Toissa vuonna toistoja mitattiin 285,9 miljoonaa kappaletta, eli katselukerrat kasvoivat viime vuonna yli 13 prosenttia. Toistokerrat ylittivät toissa vuoden tason joka kuukausi. Katselumäärät ilmenevät Finnpanelin tilastoista.

Tilastojen mukaan Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun katselumäärät kehittyivät syksyyn asti saman trendin mukaisesti, mutta syyskuun paikkeilla Areenan katselumäärä kehitys lähti reippaaseen kasvuun. Samoihin aikoihin kaupallisten medioiden netti-tv-palveluiden suosio lähti laskuun. Areenan kasvua selittää se, että Finnpanel alkoi mitata suoria lähetyksiä ja Areenan käynnistyksiä mobiililaitteilta lokakuusta lähtien.

Yle on näyttänyt televisiolähetyksiä Areenan kautta viime vuoden keväästä alkaen. MTV seurasi marraskuussa perässä ja alkoi näyttää MTV3:a, Subia ja Avaa Katsomon kautta. Katsomon uudistus ei kuitenkaan näytä lisänneen sen suosiota. Areenan kautta käynnistettiin sisältöjä joulukuussa noin 19 miljoonaa kertaa, Katsomon ja Ruudun toistokerrat jäivät noin 7 ja 6 miljoonaan.


Finnpanel ei kerro kovin tarkasti mitkä käynnistykset näkyvät tilastoissa ja mitkä eivät. Mikäli Areenan mobiililaitteilla tehdyt käynnistykset tulivat raportoinnin piiriin vasta lokakuussa, niin näkyvätkö mobiilitoistot Katsomon ja Ruudun lukemissa.

Ruutu.fin kautta ei näy vielä televisiolähetyksiä, mutta niiden pitäisi aueta tämän vuoden aikana. TV5:tä ja Kutosta hallinnoiva SBS Discovery TV suunnittelee parhaillaan oman netti-tv-palvelun avaamista.

Perinteisen television puolella Ylen kanavat keräsivät viime vuonna 42 prosenttia katseluajasta, MTV 29,7 prosenttia ja Nelonen Media 15,4 prosenttia.


9 KOMMENTTIA

r4gg4rs1/9

Osuutta saattaa olla silläkin että yle areena toimii paljon paremmin kun muut.

Marti772/9

Ja yle arena ei käytä noita naurettavia bugisia mainoksia.

MJH3/9

Olen joskus yrittänyt katsoa ohjelmia Katsomosta, kun se on jäänyt katsomatta TV:stä. En ole saanut sitä toimimaan enää moneen vuoteen. Missähän mahtaa olla vika. Minulla on paikallisen pienen puhelinyhtiön liittymä ja luin jostain että niillä on ongelmia Katsomon kanssa. Areena toimii kuitenkin hyvin.

Katsomo toimii kuitenkin Nokia TV:n kautta Lumialla, mutta sielläkin tulee virhe joidenkin ohjelmien kohdalla.

Agent_0074/9

Lainaus:

Olen joskus yrittänyt katsoa ohjelmia Katsomosta, kun se on jäänyt katsomatta TV:stä. En ole saanut sitä toimimaan enää moneen vuoteen. Missähän mahtaa olla vika


Onko Silverlightista asennettu se tuorein versio?
http://www.microsoft.com/getsilverlight/

pekka89 (vahvistamaton)5/9

Ei varsinaisesti yllätä.
Areenassa ei bugisia mainoksia eikä silverlightia.

kane_k6/9

eipä ole tullut katsomoa käytettyä enää aikoihin kun lähti järki mainoksiin jotka tulevat ihan milloin vain ja vähintään tuplasti kovemmalla äänenvoimakkuudella mitä itse ohjelma. puhumattakaan siitä että minuutin klipeissäkin piti katsoa ensin puoli minuuttia mainoksia joiden jälkeen ei ollut mitään takuuta että itse klippi tai ohjelma olisi alkanut näkymään.

Zunter7/9

Areena toimii itsellä moitteettomasti sekä PC:llä että Androidilla. Mutta Katsomo ei viimeksi kun aloin katsomaan toiminut aluksi ja näytönohjaimen ajuri kaatui ja hetken päästä tuli BSoDi, mahtoi toki tietenki johtua koneestakin.

Mutta toivoisin toki että Katsomoa voisi katsoa androidilla.

Labratoria8/9

Katsomo toimii oikein mainiosti, samoin YLE Areena, mutta Ruutu on onnistunut epäonnistumisessa (eikä Metro-sovellus toimi).

r4gg4rs9/9

Mulla taas toimii ruutukin ihan kohtalaisesti.Pöytäkoneella se ei ees näytä mainoksia, eikä pätki. Läppärillä aina välillä lakkaa pyörimästä mainoksen kohdalla niin linuxilla kuin windowssilla. Ja pätkii. Katsomo ei suostu windowssilla toimimaan ollenkaan vaan jää vaan lataamaan, eikä etene ollenkaan. Linuxilla toimii, mutta silläkin pätkii aina välillä inhottavasti. Areena ei pätki ollenkaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT