AfterDawn logo

Apple teki Helsingistä 3D-mallin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Apple on tuonut saataville kolmiulotteiset Flyover-kartat Helsingistä. Karttojen ansiosta Suomen pääkaupunkia voi tutkia nyt ylhäältä otettujen kuvien sijaan kolmiulotteisena mallina, jossa rakennuksista näkyy kattojen lisäksi myös seinät.

Apple esitteli omat karttansa vuonna 2012 iOS 6 -käyttöjärjestelmän kanssa ja suurimmista kaupungeista luodut Flyover-kartat olivat yksi sen tärkeimpiä ominaisuuksia. Karttojen laatua kritisoitiin voimakkaasti julkaisun jälkeen, minkä vuoksi Apple pyysi anteeksi ja kehotti asiakkaitaan suosimaan heidän kilpailijoiden sovelluksia.

Apple on kuitenkin tehnyt kovasti töitä karttojen parantamiseksi ja viime vuonna sen yritysostot keskittyivät juuri paikkatietopalveluihin ja karttaosaajiin.

Helsingin lisäksi Etelä-Afrikan Kapkaupungista on tullut saataville Flyover-mallinnus. Asiasta uutisoi 9to5mac.4 KOMMENTTIA

jooooo5 (vahvistamaton)1/4

Siis Apple antoi anteeksi? Kenelle?

Omena2 (vahvistamaton)2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jooooo5:

Siis Apple antoi anteeksi? Kenelle?

Kuluttajille, että he olivat julkaisseet keskeneräisen tekeleen.

ZZboy3/4

Siitäpä onkin aikaa kun viimeksi käytin Maps'iä, en edes muistanut mihin kansioon olin sen laittanut . Päätin kuitenkin kokeilla miltä tuo uusi 3D versio näyttää ja naputin Helsinki Finland, tuloksena "No Results". Eli sen pituinen se. Onko todella joku hyvä syy käyttää muuta kuin Google search, Google maps ja Google Earth softaa.

jaska2124/4

Ruotsi on ollut jo pidemmän aikaa Flyoverilla. Mutta itse tykkään tuosta Mapsista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT