AfterDawn logo

Elop voisi Microsoftin toimitusjohtajana hankkiutua eroon Bingistä ja Xboxista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nokia-kauppojen mukana Microsoftille siirtyvän Stephen Elopin on sanottu olevan yksi kärkiehdokkaista ohjelmistojätin uudeksi toimitusjohtajaksi kun Steve Ballmer siirtyy eläkkeelle. Bloomberg on saanut sisäpiirilähteiltä tietoja millaisia muutoksia Elop olisi valmis tekemään Microsoftilla jos hänet valitaan toimitusjohtajaksi.

Nokialla Elop teki rohkeita ja isoja muutoksia operatiiviseen toimintaan. Hänen johdolla matkapuhelinyhtiö siirtyi Symbianista Windows Phonen pariin ja leikkasi niin työpaikkoja kuin operatiivisia kuluja reilulla kädellä. Vaikka muutokset eivät johtaneetkaan toivottuun lopputulokseen, ei Elopin rohkeus tehdä isoja muutoksia ole hävinnyt mihinkään.

Bloombergin tietojen mukaan Elop olisi valmis muuttamaan Microsoftin Office-politiikkaa. Tällä hetkellä toimisto-ohjelmapaketin vahvaa asemaa käytetään hyväksi Windows-käyttöjärjestelmän myynnin edistämiseen. Elop olisi valmis luopumaan tästä ja yrittäisi saada Officelle mahdollisimman vankan aseman kaikilla käyttöjärjestelmillä. Office on jo saatavilla iPhonelle ja Android-puhelimille ja tiettävästi Microsoft kehittää jo iPadille sekä Android-tableteille suunniteltua versiota.


Elop olisi myös luopumaan isoista liiketoiminta-alueista, mikäli ne häiritsevät yhtiön keskittymistä. Leikkauslistalta voisi löytyä niin hakukone Bing kuin pelikonsoli Xbox. Isot irtisanomiset olisivat myös mahdollisia.

3 KOMMENTTIA

Boss931/3

No niin! "Tänään uutisissa! Microsoft lakkauttaa kaiken XBox:iin liittyvät toimintansa, mukaanlukien uusien Xboxien kehittäminen ja vanhojen päivittäminen" Ja tästä muutama viikko myöhemmin MS on samassa tilanteessa kuin Nokia tällä hetkellä!

H4X0R-X2/3

Originally posted by Boss93:

No niin! "Tänään uutisissa! Microsoft lakkauttaa kaiken XBox:iin liittyvät toimintansa, mukaanlukien uusien Xboxien kehittäminen ja vanhojen päivittäminen" Ja tästä muutama viikko myöhemmin MS on samassa tilanteessa kuin Nokia tällä hetkellä!


Tämä on niin totta.

Ja sama koskee Officea, jos Microsoft oikeasti muuttaisi se toimimaan 100% kaikilla muilla järjestelmillä, niin se vasta Nokian tekisikin. Miksi ottaa mitään tuhottoman kallista MS Metro tabletkäyttistä toimistoonsa, kun maailma on täynnä ilmaisia Linuxeja mm. kde-työpöydällä, joilla kyseistä Officea onnistuisi käyttämään jopa paljon paremmin.

Lienee toimittajallakin ollut pieni pilke silmäkulmassa, kun on esittänyt juurikin ne toimet, joilla Eflop onnistuisi kaatamaan microsoftin tapaisenkin monopolin, juuri samaan tapaa kuin se kaatoi nokian.

Ps: Bing hakukone sen sijaan saisikin mennä... :P

tonttila3/3

Älkää nyt päästäkö tuota idioottia töihin sinne.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT