AfterDawn logo

Selaimen kautta käytävien videopuheluiden koodeksiksi valikoitumassa H.264

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Internet-protokollien standardoinnista vastaavan IETF:n on tarkoitus päättää lähiaikoina otetaankon webRTC-rajapinnan oletuskoodekiksi Googlen VP8:n vai useimmille tutumpi H.264. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vaakakuppi on painumassa H.264:n puolelle.

WebRTC on rajapinta, joka mahdollistaa reaaliaikaisen viestinnän, kuten esimerkiksi ääni- ja videopuhelut, selaimessa ilman erillisiä laajennusohjelmia.

Verkkolaitteita valmistava Cisco sai viime hetkellä käännytettyä Firefox-selainta kehittävän Mozillan puolelleen ja ottamaan käyttöön H.264:n. Avoimen webin puolesta puhunut Mozilla on vastustanut koodekkia, koska sen osat ovat suojattu patenteilla ja sen käytöstä tulee maksaa rojalteja. Cisco on luvannut korvata rojaltikustannukset Mozillalle.


Googlen VP8:n olisi rojaltimaksuton vaihtoehto H.264:lle ja Google aikoo pysyä kannassaan loppuun asti.

4 KOMMENTTIA

mozillasucks (vahvistamaton)1/4

Lainaus:

Avoimen webin puolesta puhunut Mozilla on vastustanut koodekkia, koska sen osat ovat suojattu patenteilla ja sen käytöstä tulee maksaa rojalteja. Cisco on luvannut korvata rojaltikustannukset Mozillalle.

Money talks and bullshit walks! Meni kyllä ripakopallinen arvostuksesta mozillalta. Tosin google sinällään ole mikään hyvyyden airut sekään..

Agent_0072/4

Lainaus:

Cisco on luvannut korvata rojaltikustannukset Mozillalle.


Cisco maksaa H.264-lisenssin kaikille, jotka käyttävät sen binäärejä, eli käytännössä kuka tahansa voi tehdä jatkossa H.264:ää hyödyntävän ohjelman/sovelluksen ilman lisenssimaksuja, kunhan purkaminen/pakkaaminen tehdään tuolla Ciscon jakelemalla binäärillä.
We plan to open-source our H.264 codec, and to provide it as a binary module that can be downloaded for free from the Internet. Cisco will not pass on our MPEG LA licensing costs for this module, and based on the current licensing environment, this will effectively make H.264 free for use in WebRTC.
http://blogs.cisco.com/collaboration/op...barriers-webrtc

kane_k3/4

sanokaa vain vainoharhaiseksi mutta vähän kyllä haiskahtaa nsa tässä ciscon hyväntekeväisyydessä

tataka4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:

sanokaa vain vainoharhaiseksi mutta vähän kyllä haiskahtaa nsa tässä ciscon hyväntekeväisyydessä

ja googlen ei ;)

mozilla saanut vähän rahoitusta että nsa saa firefox puhelimien ja kännyköiden yms käyttäjien tietoja. ikävä kyllä asia voi hyvinkin olla niin..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT