AfterDawn logo

Panasonic lopettaa plasmapaneeleiden valmistuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Japanilainen Panasonic on vahvistanut, että se aikoo lopettaa televisioissa käytettävien plasmapaneeleiden valmistuksen. Yhtiö lopetti paneeleiden valmistuksen viime vuonna kaikissa tehtaissaan Amagasaki P4:ää lukuun ottamatta. Yhtiö on nyt päättänyt lopettaa tuotannon P4:ssä tämän vuoden loppuun mennessä.

Liiketoiminta jatkuu vielä ensi vuoden maaliskuulle, eli valmistetut paneelit yritetään saada myytyä pois varastoista. Voi olla, että näemmä talven aikana plasmatelevisioita myytävän reippailla alennusprosenteilla.

Plasmatelevisioiden etuihin kuuluu hyvä värintoisto, syvä musta, laajat katselukulmat ja lyhyt vasteaika (ei motion bluria). Paremman kuvanlaadun takia monet ovat suosineet plasmoja LCD-televisioiden sijaan. Kysyntä ei kuitenkaan ollut riittävä pitämään Panasonicin tehtaita käynnissä.

4 KOMMENTTIA

olliboi1/4

pana teki parhaimmat plasmat :|

Michelola2/4

plasma on niin 90-lukua

pähkinä3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olliboi:

pana teki parhaimmat plasmat :|


Heti pioneerin jälkeen. Vasta elinkaaren loppupuolella mentiin osittain ohi.

Meizuman4/4

Muuten kyllä nostan hattua Panasonicin plasmoille mutta yks tommonen Viera -töllö ainakin on aika tökkivä käyttökokemus. Valikot on tosi ankeat ja esim. viritysvalikko oli 30€ dvb-c -virittimessäkin rutkasti parempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT