AfterDawn logo

Microsoftin odotetaan paljastavan uuden organisaationsa torstaina

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoft aikoo julkistaa toimitusjohtaja Steve Ballmerin suunnitteleman organisaatiouudistuksen torstaina, kertoo asiaa tiiviisti seurannut Wall Street Journalin Kara Swisher. Tavoitteena on saavuttaa "funktionaalinen koherenssi", eli luoda yhtiön eri osista toisiaan tukevia. Uudistuksen myötä Microsoft ryhmittyy palveluiden ja laitteiden ympärille.

Aiempien tietojen mukaan Ballmer paljasti pienessä piirissä valmistellut suunnitelmansa yhtiön ylimmälle johdolle heinäkuun alussa. Xbox-pomo Don Mattrick kertoi tuolloin lähtevänsä yhtiöstä ja siirtyvänsä peliyhtiö Zyngan toimitusjohtajaksi. Huhujen mukaan hänelle olisi ollut varattuna laitetoiminnan johtajuus uudessa organisaatiossa. Hänen tilalle on esitetty Windows-johtaja Julie Larson-Greeniä.


Tämän seurauksena Windows Phonea johtava Terry Myerson ottaisi yksin vastuun sekä Windows Phonesta että Windowsista.

Vielä ei tiedetä miten tuleva uudistus näkyy Microsoftin tuotteissa vai näkyykö se lainkaan. Yhtiön on kuitenkin valmistauduttava nopeampaan kehityssykliin, mistä yhtiö on jo osoittanut merkkejä Windowsin ja Officen osalta.

Mobiilimarkkinoiden ja pilvipalveluiden kasvun myötä myös laitteiden välinen saumaton toiminta on korostunut. Yhtiön jakaminen toisiaan tukeviin divisiooniin voi auttaa tässä. Käytännön vaikutukset nähdään vasta kun Microsoft on siirtynyt uuteen organisaatioon.

Kara Swisherin mukaan autovalmistaja Fordin toimitusjohtaja Alan Mulally on auttanut Ballmeria suunnittelemaan Microsoftin uusittuja rakenteita.

1 KOMMENTTI

Mahteri1/1

Hmm. Nokian matkapuhelinpuolen myynnistä on huhuiltu jo pidemmän aikaa ja nyt sitten Microsoft päättää kertoa organisaatiouudistuksista samana päivänä, jolloin Nokian on tarkoitus kertoa viimeisimmän kvartaalinsa tuloksesta. Väkisinkin rupeaa spekulaatiot ainakin allekirjoittaneen mielessä pyöriä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT