AfterDawn logo

Pelaajat kiukkuisina: Uusi päivitys rikkoo PlayStation 3 -konsoleita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
25 kommenttia

Sonyn aloitettua PlayStation 3 -pelikonsolille tarkoitetun 4.45-päivityksen jakelun, alkoi keskustelupalstoilla nopeasti kuhina. Monet käyttäjät kertoivat, että heidän konsolinsa muuttuivat toimintakyvyttömiksi päivityksen asentamisen seurauksena.

Sony on nyt ilmeisesti ottanut päivityksen pois jakelusta, mutta yhtiö ei ole antanut virallista kommenttia kulovalkean tavoin levinneeseen ongelmaan. Päivityksen piti parantaa järjestelmän vakautta, mutta se on muuttanut useita konsoleita toimintakyvyttömiksi. PlayStation-tukifoorumilla nopeasti 70-sivuiseksi viestiketjuksi paisuneen keskustelun perusteella ongelman taustalla voi olla konsoliin asennettu iso kiintolevy.

25 KOMMENTTIA

olliboi1/25

joo sinne poksahti munki ps3!!! :S

sidrend2/25

Huh.. onneksi en kerennyt asentamaan tuota vielä.

Bodomed3/25

Empä ole itsekkään vielä onneksi ehtiny asentamaan tuota. Yleensä aina odotan päivän pari, että jos tuleekin jotain vastaavaa.

aj844/25

Huh, sama täällä. Työviikko pelasti :)

olegbelov5/25

Ja justiinsa kun alkoi Sonylla menemään pr-rintamalla hyvin.

aj846/25

Sattuuhan noita.

olegbelov7/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Sattuuhan noita.

Niin, totta. Mutta tuntuu, että Sonylta tulee melko usein näitä järjestelmää rikkovia päivityksiä. En edes muista, että olisin kuullut vastaavista päivitysongelmista Xbox-rintamalta.

aj848/25

Voi toki johtua siitä että päivityksiä aika harvoin Microsoft edes xboxille julkaisee. Suurempaan määrään mahtuu aina useampi moka.

kirkanen9/25

PS3 tarjosi päivitystä, mutta onneksi en asentanut. Toivottavasti toimintakyvyttömiksi menneet PS3:set saa pienellä vaivalla takaisin toimintaan. Harmillinen tapaus Sonylle ja toivottavasti jatkossa varmistavat tarkemmin päivityksien toimivuutta.

snaketus10/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Sattuuhan noita.

Niin, totta. Mutta tuntuu, että Sonylta tulee melko usein näitä järjestelmää rikkovia päivityksiä. En edes muista, että olisin kuullut vastaavista päivitysongelmista Xbox-rintamalta.

Mitä nyt Xboxit hajoili alkuun pitkän aikaa ihan muuten vaan. Mutta tosiaan ei tälläisiä pitäisi tulla! Onneksi en itse ehtiny päivitystä asentaa, vaikkakin ongelmitta se varmaana olisi toiminu. Sillä itselläni on vakio kovo siellä. Mutta jos sitä kovon vaihtoo virallisesti tuetaan niin silloin ei tälläisiä ongelmia kyllä saisi olla.

BonaC11/25

Näyttäs vielä ainakin oma romu toimivan, plussa ei näemmä ollu asentanu tuota viallista päivitystä?

daim0n12/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Sattuuhan noita.

Niin, totta. Mutta tuntuu, että Sonylta tulee melko usein näitä järjestelmää rikkovia päivityksiä. En edes muista, että olisin kuullut vastaavista päivitysongelmista Xbox-rintamalta.

Mitä nyt Xboxit hajoili alkuun pitkän aikaa ihan muuten vaan. Mutta tosiaan ei tälläisiä pitäisi tulla! Onneksi en itse ehtiny päivitystä asentaa, vaikkakin ongelmitta se varmaana olisi toiminu. Sillä itselläni on vakio kovo siellä. Mutta jos sitä kovon vaihtoo virallisesti tuetaan niin silloin ei tälläisiä ongelmia kyllä saisi olla.

Juu XBoxiin ei tarvinnut edes päivitystä. Riitti kun sen pisti virrat päälle niin johan lakkasi toimimasta.

Vilperi1313/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti daim0n:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Sattuuhan noita.

Niin, totta. Mutta tuntuu, että Sonylta tulee melko usein näitä järjestelmää rikkovia päivityksiä. En edes muista, että olisin kuullut vastaavista päivitysongelmista Xbox-rintamalta.

Mitä nyt Xboxit hajoili alkuun pitkän aikaa ihan muuten vaan. Mutta tosiaan ei tälläisiä pitäisi tulla! Onneksi en itse ehtiny päivitystä asentaa, vaikkakin ongelmitta se varmaana olisi toiminu. Sillä itselläni on vakio kovo siellä. Mutta jos sitä kovon vaihtoo virallisesti tuetaan niin silloin ei tälläisiä ongelmia kyllä saisi olla.

Juu XBoxiin ei tarvinnut edes päivitystä. Riitti kun sen pisti virrat päälle niin johan lakkasi toimimasta.

Höpö höpö. Minulla on ollut Xbox360 Arcade jo 8 vuotta ja kertaakaan ei ole pettänyt. Mitä te nyt vikisette siellä?

myllis14/25

Uutinen tarvii päivitystä. Kopioin tuolta seuraavan tekstin: http://www.v2.fi/uutiset/pelit/18226/Uu...ttokelvottomia/

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yelworC:

Päivitys on vedetty pois ja jos joku on ehtinyt päivittämään niin tässä löytämäni ohjeet vian korjaamiselle:

"For those with bricked systems Tomorrow a patch should come out to fix this. All you need to do is download it to your USB drive and power up the PS3 in safe mode and install update from USB."

Ja kuinka päästään safe modeen:

Step 1: Turn off the PLAYSTATION 3 by holding the Power button on the front of the unit till the Power light is red.

Step 2: Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, meaning the PLAYSTATION 3 is powering on. Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep, indicating the video reset. Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a third beep and the system will power off (Power light is red).

Step 3: Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, again for the PLAYSTATION 3 to power on. Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep for video reset. Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a quick double beep. At that point release the Power button. If you succeeded in activating Safe Mode, you will see a message on the screen saying, "Connect the controller using a USB cable and then press the PS button."

hygos15/25

Näyttäisi toimivan pleikka3 mulla, tosin orginaali 60gb malli 250 gigan kovolla.

hygos16/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myllis:

Uutinen tarvii päivitystä. Kopioin tuolta seuraavan tekstin: http://www.v2.fi/uutiset/pelit/18226/Uu...ttokelvottomia/

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yelworC:

Päivitys on vedetty pois ja jos joku on ehtinyt päivittämään niin tässä löytämäni ohjeet vian korjaamiselle:

"For those with bricked systems Tomorrow a patch should come out to fix this. All you need to do is download it to your USB drive and power up the PS3 in safe mode and install update from USB."

Ja kuinka päästään safe modeen:

Step 1: Turn off the PLAYSTATION 3 by holding the Power button on the front of the unit till the Power light is red.

Step 2: Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, meaning the PLAYSTATION 3 is powering on. Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep, indicating the video reset. Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a third beep and the system will power off (Power light is red).

Step 3: Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, again for the PLAYSTATION 3 to power on. Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep for video reset. Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a quick double beep. At that point release the Power button. If you succeeded in activating Safe Mode, you will see a message on the screen saying, "Connect the controller using a USB cable and then press the PS button."

Tuon ohjeen kun suomennettuna sais.

oxygenol17/25

Keltaista valoa pukkaapi eikä lähde käyntiin. Takuuseen kävin viemässä (onneksi viel takuuta... 13 päivää :D) ja korjatkoot itte sen mitä ovat mokanneet. Pleikkapelit on suurimmalt osin onneks myyty ja nähtävästi konsolikin kun tulee huollosta takaisin.

kaikas7818/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hygos:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myllis:

Uutinen tarvii päivitystä. Kopioin tuolta seuraavan tekstin: http://www.v2.fi/uutiset/pelit/18226/Uu...ttokelvottomia/

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yelworC:

Päivitys on vedetty pois ja jos joku on ehtinyt päivittämään niin tässä löytämäni ohjeet vian korjaamiselle:

"For those with bricked systems Tomorrow a patch should come out to fix this. All you need to do is download it to your USB drive and power up the PS3 in safe mode and install update from USB."

Ja kuinka päästään safe modeen:

Step 1: Turn off the PLAYSTATION 3 by holding the Power button on the front of the unit till the Power light is red.

Step 2: Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, meaning the PLAYSTATION 3 is powering on. Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep, indicating the video reset. Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a third beep and the system will power off (Power light is red).

Step 3: Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, again for the PLAYSTATION 3 to power on. Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep for video reset. Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a quick double beep. At that point release the Power button. If you succeeded in activating Safe Mode, you will see a message on the screen saying, "Connect the controller using a USB cable and then press the PS button."

Tuon ohjeen kun suomennettuna sais.

Lyhyesti. Niille joiden laite on rikkoontunut pitäisi huomenna ilmestyä patchays, jonka lataamalla ja laittamalla usb levylle ja asentamalla levyltä käynnistämällä PS3 safe moodissa .

1. Sammuta PS3 pitämällä etureunan power nappia pohjassa kunnes punainen valo syttyy.

2. Kosketa power nappia ja pidä sitä painettuna pohjassa. Kuuluu piippaus, kun laite käynnistyy, 5 sekunnin jälkeen kuuluu toinen piippaus video resetin merkiksi, 5 sekunnin jälkeen kuuluu kolmas piippaus ja laite sammuu ja punainen valo syttyy.

3. Toimi samoin kuin kohdassa kaksi. Kolmannen piippauksen kohdalla pitäisi kuulua nopea kaksoispiippaus. Päästä power nappista irti tässä vaiheessa. Jos onnistuit kytkeytymään safe moodiin, pitäisi ruudulla olla teksti "Connect the controller using a USB cable and then press the PS button." (Kytke ohjain USB kaapelilla ja paina PS nappulaa)

akse19/25

On ne konsolit vaan niin helppoja, ei tarvitse mitään päivitellä ja kaikki vaan toimii :)

muurari20/25

Kuinka konsolissa voi olla "vakaus"-ongelmia? Mikä sitä heiluttaisi. Ainakin oma PS3 toimii vakaasti kuin öljytankkeri.

heikkju1 (vahvistamaton)21/25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hygos:

Näyttäisi toimivan pleikka3 mulla, tosin orginaali 60gb malli 250 gigan kovolla.

Mulla myös ensimmäisen sukupolven ps3 60gigan kovolla.. tänään meni tilttiin kun ekan kerran aloin pelaa päivityksen jälkeen. nyt ei mene edes aloituskuvaan. käynnistyy kyllä mutta yhtään mitään ei tapahdu.. että näin..

mcmopo22/25

Tuon siitä saa kun julkaisee konsolista liian monta mallia. Vaikka käytännössä niitä on kolme niin rautamuutoksia on tullut aikalailla moneen kertaan.

tonttila23/25

Hmm, ajattelin näin juhannuksen kunniaksi vähän pelailla. Tarvii vissiin ottaa nettijohto irti ennen kuin laittaa koneen päälle, varmuuden vuoksi.

ThaGh0stED24/25

en näe mitään ihmeellistä sonyn tuotteiden kannalta. PS3 ollu koko ajan tälläinen r**mu p***ka mikä ei tule toimimaan päivityksien myötä. Itse konsolia kohtaan ei ole mitään kaunaa mutta yhtiä ei ole menestynyt kovin mallikkaasti viime aikoina.

Offtopic en ole xbox fani vaikka se onkin parempi laite yleiesesti, pelannu sonyn laitteita -00 vuodesta asti aktiivisesti mutta silti mikksisofta vie voiton pidemmän päälle.

Fin_boy25/25

Konsoli ei kuole tästä se vain brikantuu, Torstaina tulossa päivitystä. Oma kyllä toimii hyvin mutta joillekin tullut näitä brikaamisia varsinkin ps3 fäteille ja yli 500gb kovoilla varustetuille. Mutta tosiaan torstaina päivitys ulos ja jos on tiltannu niin se pitää asentaa manuaalisesti eli USB tikkua koneseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT