AfterDawn logo

Microsoft vastasi isoimpiin Xbox-kysymyksiin: nettiyhteys, käytetyt pelit ja kuunteleva Kinect

Teemu Laitila Teemu Laitila
26 kommenttia

Microsoft on viimein vastannut melko selväsanaisesti kysymyksiin huhutusta nettiyhteysvaatimuksesta, käytettyjen pelien myynnin mahdollisuudesta sekä Kinectin mahdollisista yksityisyysongelmista.

Tuoreiden kommenttien mukaan Xbox One tosiaan vaatii nettiyhteyden vähintään 24 tunnin välein, muuten pelit toimivat myös ilman nettiyhteyttä. Jos 24 tunnin jälkeen konsoli ei pääse nettiin, myös yksinpelien toiminta lakkaa siihen saakka, kunne nettiyhteys onnistuu. Laitteen mediaominaisuudet toimivat myös ilman yhteyttä. Nettiyhteys vaaditaan tunnin välein, jos toisen käyttäjän tunnuksilla kirjaudutaan muualle kuin pääasiallisessa käytössä olevalle konsolille.

Microsoft on perustellut nettiyhteysvaatimusta konsolin uusilla pilviominaisuuksilla, joiden ansiosta kehittäjät voivat hyödyntää pilvipalvelinten laskentatehoa esimerkiksi huomattavasti nykyistä laajempien ja monipuolisempien pelin tekemisessä.


Microsoft lupaa, että Xbox One -pelien myyminen on mahdollista eikä ainakaan Microsoft peri lisämaksua käytetyn pelin ostajalta. Käytännössä Microsoft jättää pelin myymisestä päättämisen kyseisen pelin julkaisijan vastuulle. Kommentti on muotoiltu siten, että se ei estä tilannetta, jossa pelin julkaisija haluaisi osan käytetyn pelin myynnistä. Todellisuus jää nähtäväksi, mutta sinänsä julkaisijalla ei ole erityistä intressiä sallia rajatonta jälleenmyyntiä, koska jokainen käytettynä ostettu peli on ainakin potentiaalisesti pois uusien myynnistä.

Itse omistamiaan pelejä voi pelata esimerkiksi kaverin konsolilla kirjautumalla laitteeseen omalla käyttäjätunnuksellaan ja asentamalla pelin suoraan netin kautta ilman tarvetta levyille. Pelin antamista kaverille on kuitenkin rajoitettu siten, että yhden pelin voi antaa eteenpäin vain kerran ja pelin saajan on oltava antajan kaverilistalla vähintään 30 päivää ennemmin. Microsoft ei ole tarkentanut, voiko pelin saaja antaa pelin edelleen eteenpäin.

Perheenjäsenten kesken jakaminen on edelleen helppoa. Lisäksi perheenjäsenet pääsevät käsiksi toistensa jaettujen pelien valikoimaan suoraan pilven kautta ja myös saman pelin pelaaminen yhtäaikaisesti eri konsoleilla on mahdollista.

Microsoftin mukaan Kinectin jatkuvan kuuntelun voi kytkeä pois päältä, jolloin laite reagoi vain "Xbox On" komentoon. Tietysti järjellä ajateltuna laite kuuntelee silloinkin kaikkea tunnistaakseen komennon, joten onneksi koko kuuntelun voi kytkeä päältä pois. Microsoft lupaa, että Kinect ei missään tapauksessa tallenna kuuntelemiaan keskusteluita tai lataa niitä eteenpäin.

26 KOMMENTTIA

trooper781/26

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/

tonttila2/26

Lainaus:

Microsoft lupaa, että Kinect ei missään tapauksessa tallenna kuuntelemiaan keskusteluita tai lataa niitä eteenpäin.

Juuri luettuani edellisen uutisen niin kuulostaa uskottavalta.

ArttuH5N13/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Lainaus:

Microsoft lupaa, että Kinect ei missään tapauksessa tallenna kuuntelemiaan keskusteluita tai lataa niitä eteenpäin.

Juuri luettuani edellisen uutisen niin kuulostaa uskottavalta.

Aivan. Itse olen muutenkin sen verta vainoharhainen, että jatkuvasti "tuijottava" ja kuunteleva Kinect tuntuisi varmasti hyvin epämiellyttävältä.

muppis4/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Lainaus:

Microsoft lupaa, että Kinect ei missään tapauksessa tallenna kuuntelemiaan keskusteluita tai lataa niitä eteenpäin.

Juuri luettuani edellisen uutisen niin kuulostaa uskottavalta.

Aivan. Itse olen muutenkin sen verta vainoharhainen, että jatkuvasti "tuijottava" ja kuunteleva Kinect tuntuisi varmasti hyvin epämiellyttävältä.

Vehkeestä vain sähköt kokonaan pois, niin siinähän kuunnelkoot. Jos pystyy. :D

arcanix5/26

Ei kyllä säväytä, vaihdan sonyn leiriin ellei xboxille tule jotain hillittömiä exclusiveja. Tuota kinect paniikkia en kyllä ymmärrä. Onhan noita muitakin laitteita, jotka ääntä ja kuvaa vastaanottavat. Melkein kaikissa läppäreissä on webcam ja mikki, mistä tiedätte ettei joku katso teitä tälläkin hetkellä?

ArttuH5N16/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Ei kyllä säväytä, vaihdan sonyn leiriin ellei xboxille tule jotain hillittömiä exclusiveja. Tuota kinect paniikkia en kyllä ymmärrä. Onhan noita muitakin laitteita, jotka ääntä ja kuvaa vastaanottavat. Melkein kaikissa läppäreissä on webcam ja mikki, mistä tiedätte ettei joku katso teitä tälläkin hetkellä?

Ilmastointiteippi kameran päällä pitää siitä huolen.

En vaan pidä siitä tunteesta, että joku voi tarkkailla.

Vilperi137/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/

Miten se rikkaus tähän liittyy? Jos olet "ps" fani niin tulet kyllä pettymään, sillä ps4:n hinta ei valitettavasti ole hirveästi Onen hintaa alhaisempi. Hyvässä lykyssä hinta on korkeampi.

trooper788/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/


Miten se rikkaus tähän liittyy?


Kun on helvetisti rahaa niin voi ostella mitä huvittaa hetken mielijohteesta miettimättä mitä sitä oikeastaan ostaa. Köyhemmän asiakkaan on taasen oltava hiukka hullu(=fanaattinen Xbox-immeinen) jos vähät rahansa tuollaiseen "isoveli-laatikkoon" menee sijoittamaan.

Lainaus:


Jos olet "ps" fani niin tulet kyllä pettymään, sillä ps4:n hinta ei valitettavasti ole hirveästi Onen hintaa alhaisempi. Hyvässä lykyssä hinta on korkeampi.


Olen vanhemman luokan PC-käyttäjä, XP_llä mennään vielä pitkään. Konsolit ole koskaan kiinnostaneet eikä tällä kehitys suuntauksella tule koskaan kiinnostamaankaan.

Kunhan nyt vain toin mielipiteeni julki tässä asiassa.

Vilperi139/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/


Miten se rikkaus tähän liittyy?


Kun on helvetisti rahaa niin voi ostella mitä huvittaa hetken mielijohteesta miettimättä mitä sitä oikeastaan ostaa. Köyhemmän asiakkaan on taasen oltava hiukka hullu(=fanaattinen Xbox-immeinen) jos vähät rahansa tuollaiseen "isoveli-laatikkoon" menee sijoittamaan.

Lainaus:


Jos olet "ps" fani niin tulet kyllä pettymään, sillä ps4:n hinta ei valitettavasti ole hirveästi Onen hintaa alhaisempi. Hyvässä lykyssä hinta on korkeampi.


Olen vanhemman luokan PC-käyttäjä, XP_llä mennään vielä pitkään. Konsolit ole koskaan kiinnostaneet eikä tällä kehitys suuntauksella tule koskaan kiinnostamaankaan.

Kunhan nyt vain toin mielipiteeni julki tässä asiassa.

Väitätkö kaikkia ihmisiä hulluiksi, ketkä ostavat uuden Xboxin? Ja jos on työ niin eihän tuommoinen 500€ tunnu missään. Kesätöiden jälkeen itsekin saisin vaikka kaksi Xbox Onea. Mutta jos elää valtion tuilla niin sitten asia on erikseen. Ne rahat taitavat kuitenkin mennä alkoholiin, joten johtopäätös on, että heitä ei edes kiinnosta koko teknologia/it alat jne.

Janne76 (vahvistamaton)10/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/


Miten se rikkaus tähän liittyy?


Kun on helvetisti rahaa niin voi ostella mitä huvittaa hetken mielijohteesta miettimättä mitä sitä oikeastaan ostaa. Köyhemmän asiakkaan on taasen oltava hiukka hullu(=fanaattinen Xbox-immeinen) jos vähät rahansa tuollaiseen "isoveli-laatikkoon" menee sijoittamaan.

Lainaus:


Jos olet "ps" fani niin tulet kyllä pettymään, sillä ps4:n hinta ei valitettavasti ole hirveästi Onen hintaa alhaisempi. Hyvässä lykyssä hinta on korkeampi.


Olen vanhemman luokan PC-käyttäjä, XP_llä mennään vielä pitkään. Konsolit ole koskaan kiinnostaneet eikä tällä kehitys suuntauksella tule koskaan kiinnostamaankaan.

Kunhan nyt vain toin mielipiteeni julki tässä asiassa.

Väitätkö kaikkia ihmisiä hulluiksi, ketkä ostavat uuden Xboxin? Ja jos on työ niin eihän tuommoinen 500€ tunnu missään. Kesätöiden jälkeen itsekin saisin vaikka kaksi Xbox Onea. Mutta jos elää valtion tuilla niin sitten asia on erikseen. Ne rahat taitavat kuitenkin mennä alkoholiin, joten johtopäätös on, että heitä ei edes kiinnosta koko teknologia/it alat jne.

Lol.

trooper7811/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:


Väitätkö kaikkia ihmisiä hulluiksi, ketkä ostavat uuden Xboxin?


Kyllähän se hiukan hulluutta vaatii, jotta vapaaehtoisesti laittaa n.500€ koneeseen jonka toimintoihin ei pysty itse vaikuttamaan kuin teoriassa. Saatikka, että kyseiseen koneeseen saa edes ostettua pelejä, kaikki täytyy "vuokrata" ja toivoa, ettei valmistaja päätä lopettaa ylläpitoa ensimmäisen vuoden aikana.

Lainaus:


Kesätöiden jälkeen itsekin saisin vaikka kaksi Xbox Onea.


Niin, esiteineille taitaa todellakin vielä olla kesäisin se "tienaa tonni" kampanja käynnissä. Mutta muistitkos, että siitä pitää vähentää verot ja muut pakolliset kulut eli ihan kahteen Xboxin1:een ei taida sinun kesätienestit riittää (mutta ehkä isi ja äiti jelppaa loppusumman verran) ;)

Mutta oli mikä tilanne mikä tahansa pääkopassa/lompakossa, varmasti tulee myymään tämä laite. Erinomainen esimerkki siitä miten maksavat asiakkaat eivät osaa ajatella pitemmän päälle näiden koneiden oikeita tarkoitusperiä :(

snaketus12/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/


Miten se rikkaus tähän liittyy?


Kun on helvetisti rahaa niin voi ostella mitä huvittaa hetken mielijohteesta miettimättä mitä sitä oikeastaan ostaa. Köyhemmän asiakkaan on taasen oltava hiukka hullu(=fanaattinen Xbox-immeinen) jos vähät rahansa tuollaiseen "isoveli-laatikkoon" menee sijoittamaan.

Lainaus:


Jos olet "ps" fani niin tulet kyllä pettymään, sillä ps4:n hinta ei valitettavasti ole hirveästi Onen hintaa alhaisempi. Hyvässä lykyssä hinta on korkeampi.


Olen vanhemman luokan PC-käyttäjä, XP_llä mennään vielä pitkään. Konsolit ole koskaan kiinnostaneet eikä tällä kehitys suuntauksella tule koskaan kiinnostamaankaan.

Kunhan nyt vain toin mielipiteeni julki tässä asiassa.

Väitätkö kaikkia ihmisiä hulluiksi, ketkä ostavat uuden Xboxin? Ja jos on työ niin eihän tuommoinen 500€ tunnu missään. Kesätöiden jälkeen itsekin saisin vaikka kaksi Xbox Onea. Mutta jos elää valtion tuilla niin sitten asia on erikseen. Ne rahat taitavat kuitenkin mennä alkoholiin, joten johtopäätös on, että heitä ei edes kiinnosta koko teknologia/it alat jne.

Mihin perustat väitteesi, että kaikki jotka esim. olosuhteiden pakosta joutuvat eleleen valtion tuilla, tuhlaavat ne alkoholiin? Ja jos nyt ansiotyöstä jää käteen se vähän reilu tonttu kuukautta kohden niin ei siitä vielä kauheesti 500 euroa maksavia pelikonsoleita osteta summamutikassa. Meinaan jos maksat elämisesi itse niin sellainen tonttu on sellanen hiirenpaskaraha, että hyvä kun plussalle jäät, jos siis harrastat muutakin elämää kuin työ-pelikone väliä.

Vilperi1313/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:


Väitätkö kaikkia ihmisiä hulluiksi, ketkä ostavat uuden Xboxin?


Kyllähän se hiukan hulluutta vaatii, jotta vapaaehtoisesti laittaa n.500€ koneeseen jonka toimintoihin ei pysty itse vaikuttamaan kuin teoriassa. Saatikka, että kyseiseen koneeseen saa edes ostettua pelejä, kaikki täytyy "vuokrata" ja toivoa, ettei valmistaja päätä lopettaa ylläpitoa ensimmäisen vuoden aikana.

Lainaus:


Kesätöiden jälkeen itsekin saisin vaikka kaksi Xbox Onea.


Niin, esiteineille taitaa todellakin vielä olla kesäisin se "tienaa tonni" kampanja käynnissä. Mutta muistitkos, että siitä pitää vähentää verot ja muut pakolliset kulut eli ihan kahteen Xboxin1:een ei taida sinun kesätienestit riittää (mutta ehkä isi ja äiti jelppaa loppusumman verran) ;)

Mutta oli mikä tilanne mikä tahansa pääkopassa/lompakossa, varmasti tulee myymään tämä laite. Erinomainen esimerkki siitä miten maksavat asiakkaat eivät osaa ajatella pitemmän päälle näiden koneiden oikeita tarkoitusperiä :(

Ah tätä tyhmyyden määrää. Tiedätkös mistä summasta veroja edes aletaan perimään? 1350€ on vastaus. Ja tuosta palkasta minkä saan niin ei todellakaan lähde mitään pakollisia kuluja. Tililläni on n 1700 euroa kesätöiden jälkeen, joten kyllä sillä luulisi jo kaksi Xboxia saatua ostettua.(joo joo tiedän, että 1700 euroa ei ole paljon, mutta on sitä muutakin tultu osteltua) Vai? Vieläkö väität vastaan?
" Erinomainen esimerkki siitä miten maksavat asiakkaat eivät osaa ajatella pitemmän päälle näiden koneiden oikeita tarkoitusperiä :( "
Mikäs on sinun mielestäsi näiden laitteiden "oikea" tarkoitusperä? Kuten varmaan Xboxista olet huomannut jo se on myös kaikkeen muuhunkin käyttöön tarkoitettu kuin pelaamiseen. Veikkaan, että moni perheenisä ja jne ostavat sen ihan tuon syyn takia. Ja rasittavan provoisoivaa tekstiä osaat suoltaa sieltä äitisi kellarin pimeästä nurkasta. 1. Mene töihin 2. Hanki elämä

Esi-teini?

Vilperi1314/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Kuulostaa erittäin pssskalta systeemiltä. Vain hullu/rikas laittaa rahansa tuollaiseen.... =/


Miten se rikkaus tähän liittyy?


Kun on helvetisti rahaa niin voi ostella mitä huvittaa hetken mielijohteesta miettimättä mitä sitä oikeastaan ostaa. Köyhemmän asiakkaan on taasen oltava hiukka hullu(=fanaattinen Xbox-immeinen) jos vähät rahansa tuollaiseen "isoveli-laatikkoon" menee sijoittamaan.

Lainaus:


Jos olet "ps" fani niin tulet kyllä pettymään, sillä ps4:n hinta ei valitettavasti ole hirveästi Onen hintaa alhaisempi. Hyvässä lykyssä hinta on korkeampi.


Olen vanhemman luokan PC-käyttäjä, XP_llä mennään vielä pitkään. Konsolit ole koskaan kiinnostaneet eikä tällä kehitys suuntauksella tule koskaan kiinnostamaankaan.

Kunhan nyt vain toin mielipiteeni julki tässä asiassa.

Väitätkö kaikkia ihmisiä hulluiksi, ketkä ostavat uuden Xboxin? Ja jos on työ niin eihän tuommoinen 500€ tunnu missään. Kesätöiden jälkeen itsekin saisin vaikka kaksi Xbox Onea. Mutta jos elää valtion tuilla niin sitten asia on erikseen. Ne rahat taitavat kuitenkin mennä alkoholiin, joten johtopäätös on, että heitä ei edes kiinnosta koko teknologia/it alat jne.

Mihin perustat väitteesi, että kaikki jotka esim. olosuhteiden pakosta joutuvat eleleen valtion tuilla, tuhlaavat ne alkoholiin? Ja jos nyt ansiotyöstä jää käteen se vähän reilu tonttu kuukautta kohden niin ei siitä vielä kauheesti 500 euroa maksavia pelikonsoleita osteta summamutikassa. Meinaan jos maksat elämisesi itse niin sellainen tonttu on sellanen hiirenpaskaraha, että hyvä kun plussalle jäät, jos siis harrastat muutakin elämää kuin työ-pelikone väliä.

Koska heillä ei ole muutakaan tekemistä. Toki on niitäkin ihmisiä, jotka tekevät oikeasti jotain hyödyllistä kuin ryyppäväät vähäisiään rahojaan.

trooper7815/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:


Tiedätkös mistä summasta veroja edes aletaan perimään? 1350€ on vastaus. Ja tuosta palkasta minkä saan niin ei todellakaan lähde mitään pakollisia kuluja.


Ei muista mutta tiedän, että omasta reilun puolentoista tuhannan kk-palkastani maksan verot ja muut kulut eikä siitä pakollisten menojen jälkeen liikaa jää käteen. Mutta mitäpä väliä sillä... jos minä nyt olisi hinkuna tämän uutuuden perään niin saisinhan minäkin tuollaisen ostettua osamaksukaupalla (onneksi pärjään ilmankin).

Lainaus:

Mikäs on sinun mielestäsi näiden laitteiden "oikea" tarkoitusperä? Kuten varmaan Xboxista olet huomannut jo se on myös kaikkeen muuhunkin käyttöön tarkoitettu kuin pelaamiseen. Veikkaan, että moni perheenisä ja jne ostavat sen ihan tuon syyn takia.


Oikea tarkoitusperä = Kusettaa maksavaa asiakasta vuosi vuodelta enemmän. Siinäpä se kiteytettynä yhteen lauseeseen.
Ja miksi ihmeessä kaiken pitäisi olla yhdessä paketissa. Pelien pelaamiseenhan sitä tarvitaan... nyt sitten joutuu maksamaan ekstraa muista turhista toiminnoista.


Lainaus:

1. Mene töihin 2. Hanki elämä


1. Olen jo 2. Töissä näkee riittävästi elämää, vapaa-aikana olen omissa oloissani :)


Lainaus:

Esi-teini?


Vaikka konsolisti oletkin niin kait sinä Googlettaa sentään osaat?

ArttuH5N116/26

On muuten hölmöin väittely vähään aikaan. Ja täällä on usein aika hölmöjä väittelyitä.

/OT

Hate02917/26

Ps3 toi mukanaan bluray-aseman ja se oli positiivinen asia. Ihmiset jopa ostivan pleikan soittimeksi tavallisten bluray-soittimien sijaan.

Nyt sitten Microsoft tuo markkinoille laitteen, jolla voi tehdä pelaamisen lisäksi monta muuta asiaa. Uusia ideoita tuotu esim. äänikomentojen muodossa ja laite on huono koska se ei ole pleikkari. Ei enää mikään vajaatehonen tietokone.

Huono hommahan tuo nettivaatimus on, mutta se kaventaa vain potentiaalisten ostajien määrää, näin Microsoftin kannalta ajateltuna. Laite on kohdistettu pelaajille ja viihdekeskusta haluaville. Molemmilta ilmeisesti oletetaan löytyvän Internet. Selkeä etu on kuitenkin kun pelit voi laittaa koneelle ja unohtaa sen jälkeen levyt hyllyyn (tai kellariin).

Tulevaisuus pelimaailmassa näyttää mielenkiintoiselta. Kosketusnäytöt, wiin ohjain, äänikomento, kinect jne. kaikki vaativat peleiltä eri ominaisuuksia. Hyvä kysymys onkin, että taipuuko tavallinen pc enää kaikkiin peleihin? Pitää omistaa tabletti tietyille peleille, wii toisille, xbox kolmansille, pleikkari neljänsille ja pc vielä lopuille. Tämäkään ei kata kaikkia.

Paljonko resursseja vaatii tehdä peli kaikille tärkeimmille alustoille kun alustat muuttuvat niin erilaisiksi. EA gameshan luovutti jo Wii U:n suhteen.

himpo18/26

Aina netissä oleva konsoli joka näkee suoraan sohvalle ja kuulee kaiken?

Tähän konsoliin ei pysty murtautumaan mitenkään?

Sohva hommasi ovat siis turvassa MS:n ohjelmointitaidon ansiosta?

Sefriol19/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:


Sohva hommasi ovat siis turvassa MS:n ohjelmointitaidon ansiosta?

Potentiaalisia uhkia ovat ennemminkin läppäri ja puhelinosastot, joissa kamerat löytyvät myös vakioina ja ovat helpommin saastuneita kuin suljettu pelikonsoliarkkitehtuuri.

Mielestäni ihan keskitason kompromissi käytettyjen pelien myyntiä ja kaverille pelin lainaamisen kanssa. Pelintekijät saavat rahansa ja samalla käytettyjen pelien myynti säilyy. Tietenkin rajoituksia löytyy, mutta ehkä ne ovat väärinkäyttöön liittyen välttämättömiä.

Ainakin pelien jakaminen perheen kesken oli ominaisuuksia, josta täälläkin kovaan sanaan puolustettiin. Noh, nyt se saatiin. Ei tietenkään pelaamisen riemuvoitto, sillä kontrollia lisätään, mutta en sitten tiedä parempaa ratkaisua, joka miellyttäisi molempia osapuolia.

tonttila20/26

Kyllä itseä ahdistaa ajatus että webbikamera tai kinect tuijottaa mua koko ajan. Ihan sama mitä siinä sohvalla tai koneella(fap fap) tekee niin en kyllä halua pienintäkään mahdollisuutta että joku salaa kuvaa tai kuuntelee..

Oma webkamera on visusti laatikossa kun sitä ei käytetä skypen kanssa.

Vilperi1321/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:


Tiedätkös mistä summasta veroja edes aletaan perimään? 1350€ on vastaus. Ja tuosta palkasta minkä saan niin ei todellakaan lähde mitään pakollisia kuluja.


Ei muista mutta tiedän, että omasta reilun puolentoista tuhannan kk-palkastani maksan verot ja muut kulut eikä siitä pakollisten menojen jälkeen liikaa jää käteen. Mutta mitäpä väliä sillä... jos minä nyt olisi hinkuna tämän uutuuden perään niin saisinhan minäkin tuollaisen ostettua osamaksukaupalla (onneksi pärjään ilmankin).

Lainaus:

Mikäs on sinun mielestäsi näiden laitteiden "oikea" tarkoitusperä? Kuten varmaan Xboxista olet huomannut jo se on myös kaikkeen muuhunkin käyttöön tarkoitettu kuin pelaamiseen. Veikkaan, että moni perheenisä ja jne ostavat sen ihan tuon syyn takia.


Oikea tarkoitusperä = Kusettaa maksavaa asiakasta vuosi vuodelta enemmän. Siinäpä se kiteytettynä yhteen lauseeseen.
Ja miksi ihmeessä kaiken pitäisi olla yhdessä paketissa. Pelien pelaamiseenhan sitä tarvitaan... nyt sitten joutuu maksamaan ekstraa muista turhista toiminnoista.


Lainaus:

1. Mene töihin 2. Hanki elämä


1. Olen jo 2. Töissä näkee riittävästi elämää, vapaa-aikana olen omissa oloissani :)


Lainaus:

Esi-teini?


Vaikka konsolisti oletkin niin kait sinä Googlettaa sentään osaat?

Mistäs tiedät, että olen konsolisti? Ihan tiedoksesi vain minulla on myös pelikone, mutta pelaan sillä hieman vähemmän kuin konsolilla.

Janne76 (vahvistamaton)22/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:


Tiedätkös mistä summasta veroja edes aletaan perimään? 1350€ on vastaus. Ja tuosta palkasta minkä saan niin ei todellakaan lähde mitään pakollisia kuluja.


Ei muista mutta tiedän, että omasta reilun puolentoista tuhannan kk-palkastani maksan verot ja muut kulut eikä siitä pakollisten menojen jälkeen liikaa jää käteen. Mutta mitäpä väliä sillä... jos minä nyt olisi hinkuna tämän uutuuden perään niin saisinhan minäkin tuollaisen ostettua osamaksukaupalla (onneksi pärjään ilmankin).

Lainaus:

Mikäs on sinun mielestäsi näiden laitteiden "oikea" tarkoitusperä? Kuten varmaan Xboxista olet huomannut jo se on myös kaikkeen muuhunkin käyttöön tarkoitettu kuin pelaamiseen. Veikkaan, että moni perheenisä ja jne ostavat sen ihan tuon syyn takia.


Oikea tarkoitusperä = Kusettaa maksavaa asiakasta vuosi vuodelta enemmän. Siinäpä se kiteytettynä yhteen lauseeseen.
Ja miksi ihmeessä kaiken pitäisi olla yhdessä paketissa. Pelien pelaamiseenhan sitä tarvitaan... nyt sitten joutuu maksamaan ekstraa muista turhista toiminnoista.


Lainaus:

1. Mene töihin 2. Hanki elämä


1. Olen jo 2. Töissä näkee riittävästi elämää, vapaa-aikana olen omissa oloissani :)


Lainaus:

Esi-teini?


Vaikka konsolisti oletkin niin kait sinä Googlettaa sentään osaat?

Mistäs tiedät, että olen konsolisti? Ihan tiedoksesi vain minulla on myös pelikone, mutta pelaan sillä hieman vähemmän kuin konsolilla.

Jotenki tuntuu lukiessa tämän Vilperi13 juttuja, että hän on poika joka hengittää ainoastaan Xbox One.

Vilperi1323/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Janne76:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:


Tiedätkös mistä summasta veroja edes aletaan perimään? 1350€ on vastaus. Ja tuosta palkasta minkä saan niin ei todellakaan lähde mitään pakollisia kuluja.


Ei muista mutta tiedän, että omasta reilun puolentoista tuhannan kk-palkastani maksan verot ja muut kulut eikä siitä pakollisten menojen jälkeen liikaa jää käteen. Mutta mitäpä väliä sillä... jos minä nyt olisi hinkuna tämän uutuuden perään niin saisinhan minäkin tuollaisen ostettua osamaksukaupalla (onneksi pärjään ilmankin).

Lainaus:

Mikäs on sinun mielestäsi näiden laitteiden "oikea" tarkoitusperä? Kuten varmaan Xboxista olet huomannut jo se on myös kaikkeen muuhunkin käyttöön tarkoitettu kuin pelaamiseen. Veikkaan, että moni perheenisä ja jne ostavat sen ihan tuon syyn takia.


Oikea tarkoitusperä = Kusettaa maksavaa asiakasta vuosi vuodelta enemmän. Siinäpä se kiteytettynä yhteen lauseeseen.
Ja miksi ihmeessä kaiken pitäisi olla yhdessä paketissa. Pelien pelaamiseenhan sitä tarvitaan... nyt sitten joutuu maksamaan ekstraa muista turhista toiminnoista.


Lainaus:

1. Mene töihin 2. Hanki elämä


1. Olen jo 2. Töissä näkee riittävästi elämää, vapaa-aikana olen omissa oloissani :)


Lainaus:

Esi-teini?


Vaikka konsolisti oletkin niin kait sinä Googlettaa sentään osaat?

Mistäs tiedät, että olen konsolisti? Ihan tiedoksesi vain minulla on myös pelikone, mutta pelaan sillä hieman vähemmän kuin konsolilla.

Jotenki tuntuu lukiessa tämän Vilperi13 juttuja, että hän on poika joka hengittää ainoastaan Xbox One.

Wut?

Sefriol24/26

Suomi24 löytyy tasokkaampaa keskustelua kuin tästä topicista. Kadotkaa sinne.

Lumikki25/26

Ei voi kun nauraa.

Sääliksi käy Microsoftia ja heidän asiakkaitaan. En niinkään ajatelle kuka ostaa Xbox One:n, vaan että mihin suuntaan Microsoft on mennyt viimeisinä vuosia. Microsoft on alkanut ampua omiin jalkoihin eli tappaa omaa liiketalouttaan. Koska ei tajua että ihmiset halua HYVIÄ tuotteita, ei käytöltään rajoittettuja laiteita. Ennemmin tai myöhemmin ihmiset tajuavat että huonoja asioita ei kannata ostaa.

Vaikka kyllä ihmiset ostaa mitä vaan, kunhan markkinoi sen niille riittävän kauniiseen pakettiin. Useimmat eivät kuitenkaan tajua mistä on kysymys.

Duuhannes26/26

En osta mitään mitä en varsinaisesti tule koskaan omistamaan. Toisin sanoen, tulee Xbox One jäämään hyllyyn minun osaltani.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT