AfterDawn logo

Vuotaneet kuvat paljastavat: Windows 8.1 tuo mukanaan Käynnistä-painikkeen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
15 kommenttia

Microsoft on vastannut Käynnistä-painnikkeen puutetta Windows 8:ssa ihmetelleiden asiakkaiden huutoon. Yhtiö aikoo nimittäin tuoda ominaisuuden takaisin Windows 8.1:n myötä. Asiasta kertoivat Windows-tietäjät Paul Thurrott ja Mary Jo Foley.

Thurrott esitteli tulevaa Käynnistä-nappulaa kuvakaappausten kera. ZDNetin Mary Jo Foleyn mukaan Microsoft ei aio kuitenkaan hylätä Start Screeniä, sillä vanhalle tutulle paikalleen, vasempaan alakulmaan, sijoitettu painike ohjaa käyttäjän tähän näkymään. Painikkeen painaminen ei siis johda perinteisemmän Käynnistä-valikon avautumiseen. Thurrottin mukaan Microsoft ei ole mahdollistanut painikkeen piilottamista, ei ainakaan Milestone Preview -versiossa.

Microsoft aikoo häivyttää Start Screenin ja työpötäympäristön eroa mahdollistamalla saman taustakuvan käytön molemmissa.


Thurrott tietää myös kertoa, että Windows 8.1:ssä mahdollisestaan tietokoneen käynnistyminen Start Screenin ohi suoraan työpöydälle. Ominaisuus on oletuksena pois käytöstä. ZDNetin lähtet vahvistivat tämän tiedon.

15 KOMMENTTIA

Jojjeli891/15

Vihdoinkin askel oikeaan suuntaan. Kuunnelkaa kuluttajia.
Thanks for this Microsoft!

Bazilli2/15

Eipä tuota starttia ole kaivannut aikoihin vaikka osassa omistakin koneissa vielä 7.

figo103/15

Sama itselläni... aika nopeasti tuohon systeemiin tottui ja valikkoa ei ole kaivannut. Hyvä kuitenkin, että MS:llä kuunnellaan asiakkaita... saadaan vanhat jäärätkin nykyaikaan. ;D

Ranvier4/15

Originally posted by figo10:

Sama itselläni... aika nopeasti tuohon systeemiin tottui ja valikkoa ei ole kaivannut. Hyvä kuitenkin, että MS:llä kuunnellaan asiakkaita... saadaan vanhat jäärätkin nykyaikaan. ;D

Jos nykyajalla tarkoitetaan sitä, että design (omaan silmään toi metro ui on kyl hemmetin ruma) menee käytettävyyden ohi, niin ei kiitos.

squi5/15

Mä oon ollut täysin tyytyväinen Kasiin, mutta itse asiassa oon kaivannut juuri tuota nappulaa. Sen nappulan tekeminen automaattisesti ilmestyväksi oli imo typerä idea. Toki voi käyttää myös windows-nappulaa näppäimistössä, mutta sen käynnistä-nappulan nykyisen korvikkeen takana on paljon hyödyllisiä pikänäppäimiä, joita käyttää mielellään.

figo106/15

Originally posted by Ranvier:

Originally posted by figo10:

Sama itselläni... aika nopeasti tuohon systeemiin tottui ja valikkoa ei ole kaivannut. Hyvä kuitenkin, että MS:llä kuunnellaan asiakkaita... saadaan vanhat jäärätkin nykyaikaan. ;D

Jos nykyajalla tarkoitetaan sitä, että design (omaan silmään toi metro ui on kyl hemmetin ruma) menee käytettävyyden ohi, niin ei kiitos.

Vitsihän tuo viimeinen lausahdus oli ja lähinnä sitä tarkoitin, että uutta käyttistä hankkimaan saadaan. :)

yamaneko7/15

Pelkkä Start-painike tulee, muttei Windows 7 tyylistä Käynnistävalikkoa? Turha juttu.

demo528/15

Miltä se näyttää on mulle ihansama koskahan se saadaan toimimaan on paljon tärkeenpää

hemmos9/15

kova häly oli kun win 8 tuli ulos...pelkkää puhetta. hyvin toimii!!!!!!!

trooper7810/15

"MS kuuntelee asiakkaitaan" ...ja kissan viikset! Näyttää tuleva "päivitys" olevan tyhjää täynnä. Ei edes mahdollista saada käynnistyksen jälkeen käyttöön klassista Windows työpöytää perinteisellä START-valikolla =(

xbkrypt0n11/15

Metro UI:han on Microsoftin "vastaus" Ubuntun Unitylle. Molemmat yhtä kauheita keksintöjä käytettävyyden kannalta.

Labratoria12/15

Itse tykkään Windows 8:sta kovasti, Metro-liittymä on mukavan näköinen ja toimii hiirelläkin kivasti. Käynnistä-valikkoa en itse asiassa aiemminkaan kovinkaan käyttänyt, lukuun ottamatta virranhallintaa. Mutta koska tyhjä kolo tehtäväpalkissa häiritsi.. hankin edullisen Start8-sovelluksen vieläkin edullisemmin kampanjakoodilla ja siellä se tehtäväpalkissa yllä olevan kuvan Windows 8-logo-painike komeilee, tietysti omaan makuun paremmin sopivana vaaleansinisenä. Vaikka käytössä siis käynnistä-valikko, en sitä kovin usein käytä, se on pääasiassa vain hieno koriste tyhjään tilaan. ;)

Legitti13/15

Start8 maksaa 3$ ja sillä saa tuon heti.

MaSaSaMa14/15

Tosta saat ihan ilmaiseksi toimivan aidon näköisen ja paljon muokattavan käynnlitävalikon ja AIVAN ILMAISEKSI! Jaa muitakin sodtia löy tyy netistä monia...

h t t p ://sourceforge.net/projects/classicshell/files/latest/download?accel_key=75%3A1371935809%3Ahttp%253A//www.classicshell.net/%3A7ecf49cc%2467ab4b0731a785f9ae07d6432fd9329c350ede11&click_id=0d085f0e-db81-11e2-a14a-0200ac1d1d8e&source=accel

Labratoria15/15

Originally posted by MaSaSaMa:

Tosta saat ihan ilmaiseksi toimivan aidon näköisen ja paljon muokattavan käynnlitävalikon ja AIVAN ILMAISEKSI! Jaa muitakin sodtia löy tyy netistä monia...

h t t p ://sourceforge.net/projects/classicshell/files/latest/download?accel_key=75%3A1371935809%3Ahttp%253A//www.classicshell.net/%3A7ecf49cc%2467ab4b0731a785f9ae07d6432fd9329c350ede11&click_id=0d085f0e-db81-11e2-a14a-0200ac1d1d8e&source=accel


Plah, kokeilin joskus... :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT