AfterDawn logo

Acerilta uusia ultrabook-kannettavia ja Android-tabletteja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Aspire R7 -kannettavan lisäksi Acer esitteli eilen omassa kosketusnäyttölaitteisiin keskittyneessä tapahtumassa kaksi Android-tablettia ja kolme Windows-kannettavaa.

Yhtiön Android-uutuudet ovat Iconia A1 ja Iconia B1. Molemmat laitteet lukeutuvat "minitablettien" (7–8") kategoriaan, eli ne ovat vaihtoehtoja Googlen Nexus 7:lle ja Applen iPad minille. Iconia A1:ssä on 7,9-tuumainen IPS-paneeli, jonka resoluutio on 1024x768 pikseliä. Mediatekin neliydinsuoritinta käyttävästä tabletista tulee markkinoille kahdeksan ja 16 gigatavun mallit.

A4-paperiarkin kokoista Iconia B1:ssä on seitsemän tuuman näyttö, jonka tarkkuus yltää 1024x600 pikseliin. 1,2 GHz:n prosessorilla, gigatavun keskusmuistilla ja Android 4.1:llä varustetusta laitteesta tulee myyntiin A1:n tavoin kahdeksan ja 16 gigatavun mallit. Laitteen tallennustilaa voi laajentaa microSD-paikan avulla. Kuluttaja voi valita myös Wifi- tai 3G-version. Wifi-malli maksaa 139 euroa ja sen myynti alkaa kesäkuussa. 3G-versio tulee myyntiin elokuussa 209 euron hintaan.


Acer Aspire P3


Uusia Windows-laitteita ovat muunneltavaksi ultrabookiksi kutsuttu Aspire P3 ja perinteisempää linjaa edustavat Aspire V5- ja V7-ultrabookit. Aspire P3 toimitetaan näppäimistöllä varustettuna ja 799 dollaria maksavan perusmalliin muuhun varusteluun kuuluu Core i3 -suoritin (mahdollisuus i5-malliin), neljä gigatavua keskusmuistia ja 60 gigatavun SSD-levy. Näyttö on 11,6-tuumainen ja sen tarkkuus yltää 1366x768 pikseliin. USB-, mini HDMI- ja audioliitännät löytyvät laitteen kyljistä.

Aspire V5- ja V7-tietokoneet tulevat myyntiin kolmessa eri näyttökoossa: 11,6", 14" ja 15,6", joista kaikkein pienin vaihtoehto löytyy vain V5-mallistosta. Näytöksi voi valita joko kosketusnäytöllisen tai tavallisen. Resoluutiovaihtoehdot ovat 1366x768- tai 1920x1080 pikseliä, mutta 11,6-tuumaisen mallin ostajat joutuvat tyytymään 1366x768 pikselin resoluutioon. Suurimpiin vaihtoehtoihin on saatavilla Nvidian GeForce GT7XXM -sarjan grafiikkaohjain tai AMD Radeon HD8750 -näytönohjain. Prosessorivaihtoehdot rajoittuvat kolmannen sukupolven Core-suorittimiin.

AMD:n kaksi-tai neliydinsuorittimen saa 11,6-tuumaisiin V5-kannettaviin, mutta tarjolla on myös Intel-vaihtoehto. V5- ja V7-sarjat eroavat toisistaan myös SSD-levyn, WiDi-yhteensopivuuden ja "silkinsileän viimeistelyn" puolesta (ominaisuudet puuttuvat V5-kannettavista). Molemmista sarjoista löytyy Acer Converter -portti ja siihen sopiva kaapeli, josta löytyy VGA-, USB- ja RJ45-liitännät.

Aspire V5- ja V7-tietokoneet tulevat myyntiin kesäkuussa. V5-sarjan tietokoneiden hinta alkaa 499 eurosta ja V7-sarjan tietokoneiden hinnat alkavat 649 eurosta

3 KOMMENTTIA

tataka1/3

aspire p3 on kuin acer w700 uudemmat mallit joissa bluetooth näppäimistötelakka, toimii tablettina ja paljon parempi näyttö, tosin tässä ilmeisesti ivy bridge joten se on halvempi kuin i5 acer w700 näppäimistösuojalla, jossa tosin parempi akkukestokin.. ja w700 on micro hdmi, mitä helv ne tuota mini hdmi tunkevat?!

Lakupiip2/3

Originally posted by tataka:

aspire p3 on kuin acer w700 uudemmat mallit joissa bluetooth näppäimistötelakka, toimii tablettina ja paljon parempi näyttö, tosin tässä ilmeisesti ivy bridge joten se on halvempi kuin i5 acer w700 näppäimistösuojalla, jossa tosin parempi akkukestokin.. ja w700 on micro hdmi, mitä helv ne tuota mini hdmi tunkevat?!

Menee varmaan kannettavat niin ohuiksi ja pieniksi ettei mahdu täysikokoista hdmi:itä

tataka3/3

Originally posted by Lakupiip:

Originally posted by tataka:

aspire p3 on kuin acer w700 uudemmat mallit joissa bluetooth näppäimistötelakka, toimii tablettina ja paljon parempi näyttö, tosin tässä ilmeisesti ivy bridge joten se on halvempi kuin i5 acer w700 näppäimistösuojalla, jossa tosin parempi akkukestokin.. ja w700 on micro hdmi, mitä helv ne tuota mini hdmi tunkevat?!

Menee varmaan kannettavat niin ohuiksi ja pieniksi ettei mahdu täysikokoista hdmi:itä

joo micro hdmi on hyvä mutta ihmettelen kun jotkut valmistajat laittaa osaan malleistaan mini ja osaan micro, miksei kaikki voi laittaa joko kokonaisen tai micro hdmi? turhaa että pitäisi olla useita kaapeleita, ei niissä nyt niin iso hintaeroa ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT