AfterDawn logo

Nyan Catin käyttö pelissä johti oikeuteen

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

Warner Brothers on haastettu oikeuteen Nyan Cat sekä Keyboard Cat -hahmojen käytöstä videopelissä, kirjoittaa Ars Technica.

Molemmat kyseisistä kissoista nousivat julkisuuteen Youtubesta, josta molempien videoita on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja. Hahmot ovat tekijoidensä rekisteröimiä tavaramerkkejä. (Nyan Catin tekijä on jutussa sen alkuperäinen piirtäjä Christopher Torres, ei henkilö, joka liitti teoksen videolle musiikin kanssa.)

Syytösten mukaan hahmoja on käytetty luvattomasti 5th Cellin tekemässä ja WB Gamesin julkaisemassa Scribblenauts-pelissä Nintendo DS -käsikonsolille. "Syytetyt ovat käyttäneet hahmoja Nyan Cat ja Keyboard Cat nimellä mainiten promoamaan tuotettaan ilman lupaa tai korvauksia tekijöilleen."

2 KOMMENTTIA

Raattis1/2

Nyan Cat ja Keyboard Cat ovat molemmat tässä vaiheessa jo niin vahvasti public domainissa että huhhuh. Ei tämmösissä jutuissa voi vain odottaa, että koukkuun tarttuu joku riittävän maksukykyinen uhri. En ole ikinä kuullut, että yksikään Nyan Cat video olisi otettu alas Youtubesta.

Sove922/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:

Nyan Cat ja Keyboard Cat ovat molemmat tässä vaiheessa jo niin vahvasti public domainissa että huhhuh. Ei tämmösissä jutuissa voi vain odottaa, että koukkuun tarttuu joku riittävän maksukykyinen uhri. En ole ikinä kuullut, että yksikään Nyan Cat video olisi otettu alas Youtubesta.

Voi olla, että tekijää ei asia kiinnosta niin kauan, kuin käyttö ei ole kaupallista.

Public domainia kumpikaan ei ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT