AfterDawn logo

Intelin uuden sukupolven suorittimia löytyy jo verkkokauppojen valikoimista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Intelin Haswell-suorittimien varsinaisen julkaisun odotetaan tapahtuvan 2. kesäkuuta -- sopivasti ennen Computex-messujen alkua. Virtapiheiksi lupailtuja suorittimia löytyy jo kuitenkin verkkokauppojen valikoimista.

Hardware.info raportoi viime viikolla kuinka Core i7-4770K oli ilmestynyt hollantilaisten MaxICT:n ja TakeItNow-verkkokauppojen valikoimiin. Uuden sukupolven Intel-suorittimia on nyt ilmestynyt laajemmalla valikoimalla PCSuperStoren valikoimiin. Yhdysvaltalaisen verkkokaupan valikoimista löytyy kaiken kaikkiaan kahdeksan Haswell-prosessoria: Core i5-4430, i5-4570, i5-4570S, i5-4670, i5-4670K, i7-4770, i7-4770K ja i7-4770S. Niiden hinnat ovat kaupassa 0-13 prosenttia korkeampia Ivy Bridge -verrokeihin nähden. Tämä ei kuitenkaan merkkaa paljoakaan, sillä hinnat tippunevat kun suorittimien julkaisupäivä lähestyy.


Tom's Hardwaren ennakkotestien perusteella Haswell on suorituskyvyssä hieman Ivy Bridgeä edellä. Haswellien myyntivaltti on kuitenkin vähävirtaisuus, joka esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa tarkoittaa pidempää akkukestoa.

3 KOMMENTTIA

Sefriol1/3

Näyttävästi kyseinen prosessorityyppi ei enää toimi vanhemmissa 1155 ja 1156 socketeissa? Noh se katkaisi ainakin oman intoni päivittää. Tehoero on kumminkin niin minimaalinen eikä vähävirtaisuus ole uuden emolevyn hankkimisen arvoinen.

xbkrypt0n2/3

Näyttäisi tosiaan olevan taas uusi socketti. Emolevyn osto siis edessä niillä jotka haluavat noihin päivittää. Uudet prossut ovat LGA 1150 eli Socket H3 kantaa.

Lakupiip3/3

Ei nuo hinnat ainakaan pahalta näytä. Julkasupäivän jälkeen vois ihan hyvin olla suomessakin (kyllä, jopa suomessa) saman hintasia ku ivyt ja sandyt.
Eikä tuo uusi socketti nyt niin paha oo... Yleensä ne jotka prossua päivittävät ostavat samalla uuden emon, poikkeuksia kyllä löytyy kuten esim Sefriol näköjään :D (Ei millään pahalla)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT