AfterDawn logo

Asukselta massiivinen ARES II -näytönohjain suljetulla nestejäähdytyksellä

Panu Roivas Panu Roivas
5 kommenttia

Asus on julkistanut CES-messujen myötä uusimman lippulaivanäytönohjaimensa, ARES II:n, joka käyttää kahta AMD:n Radeon HD 7970 GHz -piiriä. Jäähdytyksestä vastaa suljettu nestejäähdytysjärjestelmä.

Asus on julkaissut jo useamman näytönohjainsukupolven aikana lippulaivamallikseen joko MARS tai ARES -nimellä kulkevan kahden näytönohjainpiirin kortin. Tällä kertaa vuorossa on AMD:n Tahiti-piireihin perustuva ARES II, jota jäähdytetään järeällä nestejäähdytysjärjestelmällä.

AMD ei koskaan julkaissut kahden piirin Radeon HD 7990 -näytönohjainta, jota se esitteli vielä viime kevään julkaisutiekartassaan. Syyksi arveltiin Tahiti-piirin liiallista tehonkulutusta, mikä luonnollisesti johtaa ongelmiin myös lämmöntuoton osalta.


Asus on päättänyt ottaa järeämmät keinot käyttöön ARES II:n jäähdytyksessä. ARES II pysyy viileänä erillisen suljetun nestejäähdytysjärjestelmän avulla. Itse kortissa on vain yksi 80 mm tuuletin virransyötön jäähdytystä varten, mutta jäähdytyskennon lämmönsiirrosta vastaa kaksi 120 mm tuuletinta. Asuksen mukaan vesijäähdytys pitää kortin jopa 31°C viileämpänä kuin Nvidian referenssimallin GeForce GTX 690.

30 cm pitkän monsterikortin virransyötöstä vastaa 20-vaiheinen Super Alloy Power VRM, ja se vaatii kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä vastaa nimellistä 850W maksimitehonkulutusta.

Kortin hintaa tai saatavuutta ei ole vielä paljastettu, mutta alle 1000 euron se tuskin tulee irtoamaan.

5 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/5

jösses...

sidrend2/5

On siinä järjetön laitos.

DjZorlag3/5

Olisivat laittaneet fullcover blokin niin ei olisi tarvinnut alkaa ylimääräisten tuulettimien kanssa kikkailemaan. Paksuus olisi varmaan puolet tuosta ja kortti olisi paljon järkevämmän näköinen.

Sefriol4/5

Ostin itse takuuvaihdossa Asuksen Matrix Platiniumin, joka on myöskin todella suuri kortti. Luultavasti samaa kokoluokkaa tämän kanssa, sillä vesijäähdytys saatta pienentää korttia hieman normijäähdytykseen verrattuna.

PS: Onko mitään käytännön hyötyä ostaa valmistajan oma superkortti? Jos aikoo käyttää yli tuhat euroa näytönohjaimiin, niin eikö erikseen ostetut kortit olisi edullisempia?

DjZorlag5/5

Eipä näissä Asuksen Areksissa ja Marseissa ole koskaan ollut ainakaan hinta/laatu suhteeltaan mitään järkeä. Halvemmaksipa tämäkin tulee jos ostaa 2x 7970 Crossfireen, blokit, vesipumpun, letkut ja radin. Enemmmän nämä ovat sellaista keräilykamaa tai sitten Asuksen halua laajentaa ROG -sarjaansa. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT