AfterDawn logo

Sonylta vaakatasoon kääntyvä VAIO Tap 20 työpöytäkone

Panu Roivas Panu Roivas

Sonyn muiden IFA-julkistusten lomassa yritys on tuonut uutta myös työpöydälle VAIO Tap 20:n muodossa. Tap 20 on Windows 8:lla ja kosketusnäytöllä varustettu all-in-one (AIO) työpöytäkone, joka kääntyy tarpeen mukaan pystyasennosta vaaka-asentoon.

VAIO Tap 20 on nimensä mukaisesti varustettu 20" näytöllä jonka resoluutio on 1600x900. Sonyn mukaan laite on tarkoitettu olohuoneeseen, ja sisältää muun muassa Mobile BRAVIA Engine 2:n elokuvien katselua varten, sekä ClearAudio+ ja S-Force Front Surround 3D -äänet.

AIO-koneissa ollaan nähty kosketusnäyttöjä jo pidemmän aikaa, mutta useimmiten sen käyttö jää vähäiseksi sillä pystyasennossa näytön kosketuskäyttö saa käden väsymään helposti. Tap 20 kääntyy kuitenkin vaakatasoon, mikä helpottaa kosketuskäyttöä.


Tap 20 tule saataville useilla eri komponenttivaihtoehdoilla. Tarjolla on Core i3, i5 ja i7 -suorittimia, 4 tai 8 Gt DDR3-muistia ja maksimissaan 1 teratavun kiintolevy. Erillistä näytönohjainta koneeseen ei ole mahdutettu, vaan siitä vastaa Intelin integroitu HD Graphics 4000. Laitteessa on myös ladattava akku, joten sitä voi siirrellä helposti huoneesta toiseen tarpeen mukaan. Se ei ole kuitenkaan kevyt matkatavara, sillä painoa siltä löytyy lähes 5 kiloa.

Sony VAIO Tap 20 julkaistaan lokakuussa Windows 8:n julkaisun myötä, mutta tarkempaa aikataulua tai hintoja ei ole kerrottu.

Päivitys: Sony on kertonut Vaio Tap 20:n suositushinnaksi 1150€.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT