AfterDawn logo

Suomalainen lyhytelokuva pääsee Los Angelesissa parrasvaloihin

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Vuosittain järjestettävä, maailman yksi suurimmista lyhytelokuvafestivaaleista saa tänä vuonna yhden osallistujan myös koti-Suomesta. Oululaisen Mutant Koala Picturesin lyhytelokuva Dr. Professor's Thesis of Evil on samalla ainoa pohjoismainen elokuva LA Shorts Fest -tapahtumassa.

LA Shorts Fest eli Los Angeles Short Film Festival on tunnustettu elokuvafestivaali, jonka voittajat ovat oikeutettuja myös Oscar-ehdokkuuteen. Kuudettatoista kertaa järjestettävän tapahtuman historian aikana voittajista 41 on saanut Oscar-ehdokkuuden ja 12 on palkittu alan himotuimmalla pystillä.

On mahtavaa ja suuri kunnia, että meidän leffa hyväksyttiin festivaalille ja vieläpä ainoana koko Pohjoismaista. LA Shorts Fest on todella iso juttu lyhärimaailmassa. Elokuvamme esitetään festivaalin avajaisnäytöksessä kovassa seurassa, joten se on mitä parhain startti kansainväliselle levityksellemme.

Ohjaaja Jukka Vidgren

Viime vuoden loppupuolella julkaistu Dr. Professor's Thesis of Evil on uudenlainen valokuvia, animaatiota, tietokonetehosteita ja sarjakuvatunnelmaa yhdistävä lyhytelokuva, jota tekijät kutsuvat Motion Noveliksi. Se on myös ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jonka päälevityskanavina ovat internet ja mobiililaitteet.


Myös tuotannon aikana internet oli tärkeä osa elokuvaa. Kuten kerroimme vuosi sitten, elokuvan Yhdysvalloissa ja Kanadassa nauhoitettuja repliikkejä ohjattiin Skypen välityksellä Suomesta käsin.

Dr Professor's Thesis of Evil pääsee nyt myös kansainväliseen levitykseen maailman suurimman lyhytelokuvalevittäjän Shorts Internationalin toimesta. Lyhytelokuva lisättiin iTunes Storen valikoimaan tässä kuussa. LA Shorts Fest järjestetään 6. - 13.9. välisenä aikana.

2 KOMMENTTIA

Anestic1/2

Onnea vaan! Hienoakin hienompi juttu.

min5sevaan2/2

täytyypä tsekata.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT