AfterDawn logo

Western Digital aloittaa reitittimien myynnin

Panu Roivas Panu Roivas

Toinen jäljellä olevista kiintolevyjättiläisistä, Western Digital, on kertonut tänään aloittavansa reitittimien valmistuksen. Kalleimmissa malleissa tulee luonnollisesti mukana sisäänrakennettu kiintolevy.

Western Digital on jo ennestään valmistanut laitteita median streamaukseen digiboksin ja television välillä, mutta uutena aluevaltauksena WD on julkistanut ensimmäiset reititintuotteensa, mukaan lukien neljä kaksikaistaista reititintä ja yksi Ethernet-kytkin.

WD:n reitittimissä käytetään yrityksen omaa FasTrack-teknologiaa priorisoimaan paljon kaistaa vaativia sovelluksia kuten elokuvien streamaus tai online-pelit. Huippumallina toimii MyNet N900 Central, jossa on myös verkon yli toimiva 1 tai 2 teratavun kiintolevy. Kiintolevyyn saa yhteyden WD 2 Go -verkkosivun kautta, ja tarjolla on myös iOS ja Android -sovellukset (Windows Phone -sovellus julkaistaan myöhemmin). Nimensä mukaisesti N900 tarjoaa parhaimmillaan 900 Mbps nopeuden verkon yli.


Tarjolla on myös karsitumpia malleja, joista N900 jättää pois kiintolevyn, ja N750 ja N600 tiputtavat nimiensä mukaisesti maksiminopeuksia 750 Mbps ja 650 Mbps tasolle. Western Digital tuo markkinoille myös Ethernet-kytkimen kahdeksalla gigabitin liitännällä.

Lukuun ottamatta tallennustilalla varustettua N900 Centralia, kaikki tuotteet ovat jo myynnissä. Hintaa kytkimellä on $70, halvimmalla N600-reitittimellä $80 ja N900:lla 180$. N900 Central tulee myyntiin seuraavalla neljänneksellä, ja sen hinta nousee vähintään 300 dollariin tallennustilan määrästä riippuen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT