AfterDawn logo

Intel työstää neliytimistä Ivy Bridge -prosessoria ilman näytönohjainta

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intel aikoo julkaista uuden Ivy Bridge -prosessorin, josta on poistettu käytöstä integroitu näytönohjain. Turkkilaisen Donanim Haber -sivuston mukaan kyseessä on neliytiminen Core i5-3350P, joka on tarkoitus julkiasta syksyn aikana.

Prosessorin neljä ydintä toimivat 3,1 GHz:n taajuudella ja Turbo Boostin avulla nopeus nousee enimmillään 3,3 GHz:n. Muiden Core i5 -mallien tapaan Core i5-3350P ei tue Hyper Threading -tekniikkaa. Sirulta löytyy 6 megatavua L3-välimuistia.

Integroidun näytönohjaimen poistaminen mahdollistaa sirun TDP-arvon laskemisen 69 wattiin. Core i5-3350P on todennäköisesti kerroinlukittu. Intelin aiemmin julkaissut ilman näytönohjainta Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Core i5-2380P - ja Core i5-2450P -mallit.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Ja näin saataisiin myyntiin prossat, joissa GPU olisi lähes kokonaan sökö? Waste not want not...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT