AfterDawn logo

Microsoft uudisti Windows 8:n käynnistysvalikot

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Uusimassa Building Windows 8 -blogin viestissä käsitellään tulevan Windows 8:n edistyneempiä käynnistysominaisuuksia. Windows 8:n myötä perinteiset F2- tai F8-nappulan painamiset käynnistysasetuksiin pääsemiseksi on korvattu muilla menetelmillä.

Microsoftin mukaan järjestelmä oli pakko uusia käytännön syistä, kun Windows 8 -käyttöjärjestelmä yhdistettynä uuteen UEFI-järjestelmään käynnistyy liian nopeasti ehtiäkseen rekisteröimään käyttäjän tarjoamia näppäinpainalluksia. Uudessa Windowsissa lähestymistavaksi on otettu periaate, jossa käyttäjä valitsee käynnistysasetusten avaamisen jo ennen uudelleenkäynnistystä eikä niinkään yritä keskeyttää jo käynnistyvää tietokonetta.


Windows 8:n käynnistysasetukset on yhdistetty yhdeksi valikoksi, josta löytyy mahdollisuus käynnistää tietokone CD- tai DVD-levyltä, käynnistää toinen käyttöjärjestelmä tai ajaa järjestelmän omia korjaustyökaluja. Valikkoon pääsee uudelleenkäynnistämällä tietokoneen ohjauspaneelin kautta tai painamalla charm barin käynnistysnappulaa shift-näppäin pohjassa. Tehokäyttäjille on lisäksi tarjolla shell-komento "Shutdown.exe /r /o". Valikko ilmestyy myös automaattisesti, jos Windowsin käynnistys epäonnistuu kaksi kertaa.

Osa uusista ominaisuuksista toimii pelkästään kokoonpanoissa, joissa on UEFI. Vanhemmilla BIOSia käyttävillä kokoonpanoilla valikkoon pääsee myös perinteiseen tapaan painamalla F2 käynnistyksen yhteydessä.

4 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/4

"eikä niinkään yritä keskeyttää jo käynnistyvää tietokonetta."

täh?

emagdnim2/4

Originally posted by G0lden_Kebab:

"eikä niinkään yritä keskeyttää jo käynnistyvää tietokonetta."

täh?

Noh, mikä on niin vaikea ymmärtää? haluttu bootti valitaan ensisijaisesti windowsista käsin eikä f8-nappia hakkaamalla käynnistyksen yhteydessä keskeyttäen käyttöjärjestelmän latauksen. Onhan se vähä hassusti kirjoitettu(suomennokselta vaikuttais), kuten varmaan tämäkin, mut sait vain itsesi näyttämään tyhmältä.

G0lden_Kebab3/4

Originally posted by emagdnim:

Originally posted by G0lden_Kebab:

"eikä niinkään yritä keskeyttää jo käynnistyvää tietokonetta."

täh?

Noh, mikä on niin vaikea ymmärtää? haluttu bootti valitaan ensisijaisesti windowsista käsin eikä f8-nappia hakkaamalla käynnistyksen yhteydessä keskeyttäen käyttöjärjestelmän latauksen. Onhan se vähä hassusti kirjoitettu(suomennokselta vaikuttais), kuten varmaan tämäkin, mut sait vain itsesi näyttämään tyhmältä.

Tuolla "täh" sanalla lähinnä tarkoitin sitä että kun kyseinen toki hieman KARSITTU järjestelmä löytyy jo esim win7. "msconfig"


Enkä sitä paitsi lähtisi ketään haukkumaan tyhmäksi pelkän yhden foorumi kommentin takia...koskaan ei voi tietää kuka siellä nimimerkin takana kirjoittelee....

G0lden_Kebab4/4

tuplat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT