AfterDawn logo

Sonyltä uusia E- ja S-sarjan Ivy Bridge -kannettavia

Panu Roivas Panu Roivas

Muiden valmistajien tavoin myös Sony on päästänyt ilmoille ensimmäiset Ivy Bridge -suorittimilla varustetut kannettavansa. Tarjolla on E-sarjan viihdekannettavia sekä S-sarjan kevyempiä malleja.

Sonyn E-sarja laajenee uusilla Vaio E15 ja E17 -malleilla, jotka ovat kooltaan nimensä mukaisesti 15" ja 17". Näyttövaihtoehtona löytyy VAIO Display Plus Full HD -paneeli, mutta mitä ilmeisemmin se on tarjolla vain kalliimmissa malleissa, kuten myös taustavalaistu näppäimistö.

E15-sarjan hinnat alkavat 580e karvalakkimallista ja E17-sarjan osalta alkaen 800e. Sonyn uutukaiset tulevat myyntiin Suomessa kesäkuussa 2012.

Myös VAIO S -sarja päivittyy Ivy Bridge -aikaan. S13P-sarjan kannettavat on valmistettu hiilikuidusta, alumiinista ja magnesiumista, ja myös 15" mallit on saatu puristettua alle kahden kilon. Keveydestä huolimatta Sony käyttää kaikissa S-sarjan malleissa kelkatonta DVD tai Blu-ray -asemaa. S-sarjan näytöissä on naarmuuntumisenesto ja häikäisynestopinnoite, ja tarjolla on myös E-sarjasta tuttu Full HD -paneeli. Valikoiduissa malleissa on myös Nvidian näytönohjain.


Lisävarusteina Sony tarjoaa kannettavilleen telakointiaseman 500 Gt kiintolevyllä, sekä sheet battery -akun, joka kiinnittyy kannettavan pohjaan. S13-sarjan mallit lähtevät 999 eurosta, ja S15 vuorostaan alkaen 1150e. S-sarjan kannettavat tulevat myyntiin kesäkuussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT