AfterDawn logo

ASRock toi Ivy Bridge -tuen emolevyihinsä BIOS-päivityksellä

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Emolevyvalmistaja ASRock on ilmoittanut, että kaikki yhtiön P67-, H67- ja Z68-piirisarjalla varustetut emolevyt ovat päivitettävissä tukemaan Intelin uusimpia Ivy Bridge prosessoreita. Tuki Ivy Bridge -prosessoreille tulee emolevypäivityksenä.

Yhtiön tiedotteen mukaan tavoitteena tuoda high-end-teknologia myös muiden kuin tehokäyttäjien ulottuville aiempaa helpommin. ASRockin mukaan Ivy Bridgen myötä käyttäjille on luvassa enemmän prosessoritehoa ja matalampi tehonkulutus, joka saavutetaan Ivy Bridge -prosessoreissa käytettyjen 22 nm 3D-transistoreiden ansiosta.

Vaikka päivitysmahdollisuus on mukava lisä sitä tarvitseville, nykyisten Sandy Bridge -mallien omistajien päivitysinto voi jäädä vähäiseksi, sillä Ivy Bridge -prosessoreiden hyödyt niiden edeltäjiin verrattuna ovat testeissä osoittautuneet odotettua pienemmiksi.

Uusimman BIOS-version sekä ajurit voi halutessaan ladata ASRockin sivuilta.

5 KOMMENTTIA

johtaja591/5

Toivoa voisi että muut valmistajat ottaa mallia ja "Tuki Ivy Bridge -prosessoreille tulee emolevypäivityksenä.", mutta veikkaan että moni valmistaja ei jaksa nähdä vaivaa.
Pisteet Asrockille. Tämä on vähän sama, kun coolerivalmistaja toimittaa asiakkailleen uudet kiinnikkeet.

Ibanez902/5

Originally posted by johtaja59:

Toivoa voisi että muut valmistajat ottaa mallia ja "Tuki Ivy Bridge -prosessoreille tulee emolevypäivityksenä.", mutta veikkaan että moni valmistaja ei jaksa nähdä vaivaa.
Pisteet Asrockille. Tämä on vähän sama, kun coolerivalmistaja toimittaa asiakkailleen uudet kiinnikkeet.

Asus on tehnyt saman jo muutamia kuukausia sitten ainakin Republic of Gamers emolevyille.

_kooma_3/5

Hieman asiaa sivuten, ainakin ECS on toteuttanut BIOS päivitysten voimin mainiosti tuet uusille prosessoreille jo pitkään. Esimerkiksi omassa ECS:n emossa ei alkuun toiminut kuin vanhemmat AM2+ prossut (ekat Phenomit sekä esim AM2+ Athlonit sekä Sempronit). Päivitysten myötä tuki on tullut sittemmin myös AM3 kantaisille prossuille, kuten Phenom II:lle sekä Thubaneille. Alkuun rajoittavana tekijänä oli myös 95W:n TDP, joka nykyisin ollaan BIOS päivitysten myötä noussut 125W:iin.

Tosin kaikkiin AM2+ lautoihin noita ei ECS:ltä ole tullut, mutta näihin Black Series:in lautoihin kyllä. Mutta oikein hienoa että myös muut valmistajat lisäävät uusille prosessori sukupolville tukiaan. Mikäli Intel olisi suunnitellut esim 1156 kannan hieman eritavoin, ja pitänyt sen samoin pitkä ikäisenä kuin esim LGA 775 kannan, tai AMD AM2+ kannan, voisivat nykyiset Ivy Bridget mennä myös vanhempaan 1156 kantaan. Mutta koska kannat ovat erilaiset fyysisesti, eli 1156:ssa on yksi pinni enemmän kuin uudessa, eivät kannat ole fyysisesti keskenään sopivia.
AMD:llä ollaan pitäydytty prosessori pinneissä, ja arkkitehtuuri on muutoinkin hieman erillainen. Mielestäni onkin AMD:n omistajana ollut erittäin hienoa että vielä melkein neljä vuotta vanhaan emolevyyn saa uusia suorittimia. Itse emolevy ei tosin tue uusimpia juttuja, mutta päivitettävyys on kuitenkin ollut hyvällä tasolla.
Vastaavan kehitys suunnan soisi mieluusti myös Intelin tuotteille.

Myös kahden eri kannan saman aikainen olemassa olo on jotenkin huono asia, tämä siis täysin oma mielipide. Eli mietin sitä että miksei esim 1156:sta voitu tehdä sen verran loistavaa että siihen menisivät kaikki Intelin prosessorit, sekä emolevyjen piirisarjat olisivat myös samalla tasolla.
Mutta kuten sanoin, nämä on näitä omia pähkäilyjä. Intel tosin voi tehdä noin, koska budjetti on lievästi sanottuna "hieman" eri-tasolla kuin AMD:llä.

jartar4/5

Originally posted by Ibanez90:


Asus on tehnyt saman jo muutamia kuukausia sitten ainakin Republic of Gamers emolevyille.


Myös omaan Asus P8P67 emoon on tullut Ivy Bridge päivitys ja sen huvikseni laitoin tuohon sisään. Päivitys oli kuitenkin hyvin poikkeuksellisesti toteutettu. Bios nimittäin piti päivittää kaksi kertaa, jotta uusi firmis meni kokonaisuudessaan sisään. Ensimmäisen bios päivityksen jälkeen kone ilmoitti, että asenna bios uudestaan viimeistelläksesi asennuksen.

jokmi5/5

AsRock
Z68 Extreme4
CPU Support List
Ei ole ainakaan vielä tukea Ivy Bridge:lle.

Ts. kysymyksessä eivät ole *kaikki* AsRockin Z68-emot.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT