AfterDawn logo

Anonymous uhkaa koko netin pimentämisellä

Teemu Laitila Teemu Laitila
28 kommenttia

Haktivistiryhmittymä Anonymous aikoo pimentää koko Internetin maaliskuun viimeisenä päivänä. Ryhmän julkaiseman kannanoton mukaan tempauksella on tarkoitus "protestoida SOPA:a, Wallstreetiä ja vastuuttomien johtajien toimia vastaan".

Operaatio tunnetaan nimellä Operation Global Blackout. Tarkoituksena ei ole pimentää varsinaisesti koko Internetiä, vaan pelkästään nimipalvelinjärjestelmä, jonka kaataminen estää netinkäytön suurelta osalta käyttäjiä. Jos nimipalvelimelta ei saada domain-nimeä vastaavaa osoitetta, käyttäjälle ilmestyy virheilmoitus.

Anonymous on julkaissut tarkemman suunnitelman Pastebin-palvelussa. Juurinimipalvelinten kaatamiseen on tarkoitus käyttää Reflective DNS Amplification -työkalua, joka perustuu UDP-protokollan mahdollisuuteen väärentää lähettäjän osoite.

Hyökkäyksellä ei tavoitella lopullista pimentämistä, vaan tavoitteena on estää netinkäyttö alle tunnista muutamiin päiviin.

28 KOMMENTTIA

ShatBriks1/28

Joo, anomuumi on leguaani ja niin edespäin.

Hyväksyn yksittäisiä sivuja ja palveluita vastaan kohdituvat hyökkäykset, mutta tämä olisi onnistuessaan jo aivan liikaa. Yrityksille varmasti tulee valtavia tappioita jo päivänkin katkolla, sellaisillekin joita vastaan ei ole mitään syytä hyökätä.

plapla (vahvistamaton)2/28

Joku trollaa taas ja uutisoijat eivät tarkista lähteitä, tehkää työnne.

Jzw3/28

Tällä olisi kyllä mielenkiintoisia vaikutuksia, ihmiset joutuisivat lähtemään ulos ja tapaamaan toisiaan irl. Huhhuh.

tonttila4/28

Kannatti mainostaa. Ei tasan onnistu.

johtaja595/28

Kovat on puheet tytöillä / pojilla.

Michelola6/28

seuraava uutinen onkin sitten taas että anonymous ei olekaan tämän takana, vaan joku trolli. Näin on käynyt vissiin 100% näistä tapauksista ja aina AfterDawnin toimittaja on ekana langennut huonoon trollaukseen ja pistäny tänne artikkelin pystyyn

horgh7/28

Kuka tuollaista aikoo, jos aikoo on kohteensa väärin valinnut. Internetin kokonaisuudessaan lamauttaminen kohdistuisi kaikkiin ihmisiin. Nyt olisi kuitenkin erittäin paljon tärkeämpää kohdistaa nämä hyökkäykset suoraan tahoihin, jotka vapautta uhkaavat. Ymmärtänette mistä tahoista puhun. Siis ei kiusata kaikkia vaan niitä, jotka meitä oikeasti uhkaavat. Kiitos!

teme5658/28

Huolimatta syntyvistä vahingoista ja tappioista, itse olisin kyllä ihan halukas näkemään, millaisen kaaoksen tämä temppu saisi aikaan.

vili.vili.veikkonen9/28

Kyllä menis monen jonnen elämä puihin,kun ei pääsis enään steamiin ym. loppuis se bf3 pelailu siihen,joutuis lähtee tapaamaan muka "ystäviään" ihan f2f ja siinä olis ihan oikee riski et ne törmäis ihan oikeeseen tyttöön/naiseen OMG!
siinähän voisi vaikka käydä huonosti ja ne lisääntyis,APUA !!
olis maailma tuhoon tuomittu,nyt kiireesti nämä warettamaan pelejä et pystyy edes yksinpeliä pelata sen aikaa.

Tonait10/28

Tuo nyt on ihan sitä itteään kyllä jo...
Alkaa menemään uskottavuus tuoltakin "puljulta". Vähän väliä uhkaillaan aina vain isommilla asioilla ja siihen se sitten jääkin. Pelkkiä sanoja.

xxwavx11211/28

Hemmetin paskiaiset.

Lumikki12/28

Miten tuo Internet oikein liittyy Wallstreetin vastuuttomiin johtajiin?

Niilomaan13/28

Anonymous taistelee vapaan netin puolesta, ei käyttäjiä vastaan. Tällainen tempaus olisi täysin ydinryhmän aiempien lausuntojen vastainen, joten aika varmasti trolli.

Tiedän että nimettömiä lähteitä on vaikea tarkistaa, mutta tämä on aika selvä tapaus.

miksu199714/28

onhan anonymous tehy ennenkin kaikkee tällästä,. mutta luulempa että ei onnistu:D koska on internetin kaataminen aika iso jjuttu.

mcmopo15/28

Täytyy kyllä myöntää että saakelin tyhmiä tuo anonymous ryhmä on. Jätkät on olleet vuosia aktiivia ja vieläkään ei ole saatu taottua ihmisille päähän mitä ne edustavat. Eli tällainen trollaus ei pitäisi onnistua mitenkään ellei lähes kaikki pitäisi ryhmää vain muiden henkilöiden elämän hankaloittajana.

ArttuH5N116/28

I call bullshit.

G0lden_Kebab17/28

Voin kanssa ihan ilmatteks kaikille kertoo että ei tuu onnistumaan.

power_age18/28

Anonymous ryhmä ilmeisesti haluaa itselleen ''hyviä kavereita'', jos kyseisen tekevät lienee osata pitää todella päänsä kiinni ja visusti ettei lauo ulos temppuaan jossakin seinien ulkopuolella/väärässä paikassa jossa saattaa olla joku todella tapauksesta ärsyyntynyt tyyppi paikanpäällä, jolle sattuu muistumaan tapahtuma mieleen kun kaikki meni päin ********* jonkun kettutarha tyypisen tapahtuman johdosta.

Taitaa ryhmällä olla rahan tarvetta veikkaan, ja kaikki maksaa siitä, unoihtivatko sen todella että kaikki maksavat kyseisestä jos se tapahtuu, rahastahan on aloitettu sotiakin, ei sota pelejä vaan todellisia sotia joissa meno on sitten toisenlaista todellisuutta siinä vaiheessa saattaa olla netit pimeinä pidempäänkin, saattaapa joutua liikumaan yksi sun toinen todella henkensä kaupalla leipäpalankin takia.....

G0lden_Kebab19/28

No saahan sitä mahdotonta yrittää ihan rauhassa...

Lumikki20/28

Lainaus:

No saahan sitä mahdotonta yrittää ihan rauhassa...


No en nyt sanoisi mahdotonta. Muistaakseni yhden kerran on ollut lähellä kaikkien juuri-nimipalveluiden kaatuminen.

Bluejack21/28

Anonysvien kullin kohotus kampanjaa vaihteex. Anonymouksena esittäytyy nykyään journalistit uutisien takaa nimimerkeillä vaan ,juuri niiden klikkien takia.

anonyymousjuissi (vahvistamaton)22/28

Ideanahan tuo on todella kiehtova siis todella ! miten hienoa olisikaan nähdä tämä spektaakkeli ! itse odotan että jotain kaunista tapahtuu tuona kauniina päivänä ! 1 minuutin lamaannutus olisi jo hieno, puhumattakaan tunneista ! EN tiedä mitä MCmopo puhuu elämien hankaloittamisesta ? Tai mitä 15 vuotias miksu1997 ajattelee "koska on internetin kaataminen aika iso jjuttu." SIIS MITÄ JA #############A. Ja sitten vielä kultainen kebabbi "mahdotonta yrittää ihan rauhassa".. MIKÄÄN siis mikään ei ole mahdotonta !
kukapa olisi uskonut norjassa tapahtuneisiin tekoihin ? vaikka olisikin feikki pastebin.com/NKbnh8q8 IDeana silti kiehtova ! vimeo.com/25118844 katsokaa ihmeessä tuo tuo on jo melko "pelottavaa" ? mopot kebut ja miksu voivat miettiä että mikä on mahdollista ja mikä ei ! netin kaatuminen voi sittenkin vaikuttaa "pieneltä".
Sitten anteeksipyyntöni huonoa kirjoitustaitoani sunmuuta shaibaa josta kuitenkin itkuvingutaan ! vaikka toivonmukaan tämä ei ole murobbs !

Bluejack23/28

anokullit,lullitus anonymoys,manwithousmotherlaw..

aamunkoinjälkipyykki (vahvistamaton)24/28

Olisihan tuo vänkää nähdä, mutta taitaa olla taas joku trolli asialla. Miksi anonymous tahtoisi hiljentää oman tietoväylänsä, ei käy järkeen.

jons8125/28

Tuo temppu ei siis onnistuessaan mitenkään "kaada" internettiä. Hyökkäyksen tarkoitus on kaataa IP osoitehakupalvelu jolloin internettiä ei voisi selata nimimuotoisilla osoitteilla (IP osoitteilla selaaminen toimisi siis yhä).

Reaalimaailman vertauskuvana voisi ajatella että sinun pitäisi soittaa sukulaiselle mutta et tiedä hänen puhelinnumeroaan ja joku on varastanut puhelinluettelosi. Sukulaisesi nimi (jonka tiedät) vastaa nimimuotoista verkko-osoitetta, puhelin numero (jota et osaa ulkoa) on IP osoite ja puhelinluettelo (joka ei juuri nyt ole saatavilla) on kaadettavaksi suunniteltu DNS juuripalvelin järjestelmä.

Toki voit kysyä sukulaisen numeroa numeropalvelusta (jonka numeron muistat mainoksista). Internet maailmassa se tarkoittaisi että joku, esimerkiksi operaattorisi, on ottanut (osittaisen)kopion dns juuripalvelinten sisällöstä jolloin kaikkia nimipalveluhakuja ei tarvitse aina tehdä juuripalvelimilta. Käytännössä operaattorit yleensä ylläpitävät jonkinlaista välimuistia nimimuunnos hauista jolloin osa osoitteista näyttää toimivan myös katkoksen aikana.

Insomniu26/28

Jons81 antoi oivan esimerkin. Propsit hänelle siitä!

Voisin myös olla hyvin varma siitä, että esim. Google DNS pitää varalla pitempiaikaista välimuistia. Jo pelkästään sen perusteella, kun Googlen infran "luotettavuus" tunnetaan jo siitä, että heillä valmiustason suunnittelu lähtee jo avaruuden "uhkista" asti.

Btw., Googlen DNS osoitteet on 8.8.8.8 ja 8.8.4.4, Suosittelen.

Roottipalvelimien kaatamisen uhka on todellinen, ei välttämättä todellinen "Anonymous"-ryhmän toimesta. Mutta yhtälailla DNS rootitkin ovat kaatuvaisia palvelimia.

Maalaisen mielestä voi internet "kaatua," jos DNS rootit menevät nuri. Niin ei asia kuitenkaan ole.

Dwnldz_527/28

Pistää miettimään, että minkä takia niiden pitää mainita aikeistaan ennakkoon? Olisi hienompaa, jos kaikki vaan pimenisi... mielestäni.

Itse epäilen tuon tapahtumista, vaikka mahdollista onkin. Sittenhän se nähdään.

avthein28/28

Ehkä pitäisi järjestää ajankohtaan mielenosoituksia (ACTA, SOPA, PIPA jne. vastaan) tms. korviketoimintaa jos netti on nurin...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT