AfterDawn logo

Googlen langaton musiikkikeskus Project Tungsten elää ja voi hyvin

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Google kehittelee kodin viihdelaitetta, jonka pääasiallinen tarkoitus on musiikin suoratoisto muihin laitteisiin kuten esimerkiksi langattomiin kaiuttimiin. Googlen viihdelaiteprojektista saatiin viitteitä jo viime viikolla, kun laitteen testikäyttöön anottiin lupaa Yhdysvaltain televalvontaviranomaiselta.

Tiedot projektin etenemisestä ovat lähtöisin Wall Street Journal -lehdeltä, jonka kuvailema konsepti muistuttaa paljolti Googlen jo lähes vuosi sitten Google I/O -tapahtumassa demoamaa Project Tungsten -järjestelmää. Uudet uutiset ovat kuitenkin ensimmäinen vahvistus sille, että projekti on edennyt kulissien takana ja sen lanseeraus yleiseen myyntiin on mahdollista tulevaisuudessa.


Vielä nimettömän viihdelaitteen kerrotaan saapuvan myyntiin Googlen omalla brändillä. Uusi aluevaltaus tuo Googlen kilpailemaan suoraan perinteisempien kodin viihdelaitteiden valmistajien kanssa. WSJ:n mukaan Google pyrkii erityisesti langattomia viihderatkaisuja toimittavan Sonosin apajille.

Laitteistotoimittajaksi ryhtyminen on suoraa jatkoa Googlen aluevaltauksille muualla digitaalisessa viihteessä. Viihdejärjestelmän käyttöjärjestelmänä tulee todennäköisesti toimimaan Android ja musiikkia voidaan toistaa esimerkiksi Googlen omasta pilvipalvelusta Google Musicista.

Project Tungsten on osa Googlen viime vuonna julkistamaa Android@Home-projektia, jossa Androidista kaavaillaan koko kodin automaation keskusta.

3 KOMMENTTIA

ep_1/3

Ja laitteen voisi ehkä valmistaa Motorola? Olisiko tämä Android@Home yksi syy patenttien oheella ostaa Motorola?

squi2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Ja laitteen voisi ehkä valmistaa Motorola? Olisiko tämä Android@Home yksi syy patenttien oheella ostaa Motorola?

Tätä on tosiaan spekuloitu. Googleltahan kommentoitiin aiemmin, että mobiilitekniikan patentit eivät ole se ainoa syy Motorolan ostoon.

ep_3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Ja laitteen voisi ehkä valmistaa Motorola? Olisiko tämä Android@Home yksi syy patenttien oheella ostaa Motorola?

Tätä on tosiaan spekuloitu. Googleltahan kommentoitiin aiemmin, että mobiilitekniikan patentit eivät ole se ainoa syy Motorolan ostoon.

Siinä tapauksessa vaikuttaisi Android@home:n olevan aika vahva syy Motorolan hankintaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT