AfterDawn logo

Analyytikko: Applella edellytykset menestyä televisioissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
22 kommenttia

Barclays Capitalin analyytikko Ben A. Reitzes arvelee, että Applen kehittämä teräväpiirtotelevisio voisi menestyä varsin hyvin.

Reitzes uskoo kuluvan kirjanpitovuoden menevän Applen kohdalla uusien iPhone- ja iPad-mallien esittelyyn. Näin ollen Applen "iTV:n" julkaisu tapahtuisi aikaisintaan tämän vuoden lokakuussa, jolloin yhtiö aloittaa uuden tilivuoden. Kuluttajat ja jälleenmyyjät odottavat sitä jo kovasti. Tästä esimerkkinä Best Buy, joka tiedusteli asiakkailtaan, mitä mieltä he olisivat jos Apple toisi markkinoille 42-tuumaisen ja 1499 dollaria maksavan teräväpiirtotelevision.

Televisio voisi olla varsin tuottava bisnes Applelle, mikäli Reitzesin laskelmat toteutuvat. Hänen mukaansa 1500 dollaria maksava Apple-telkkari voisi saavuttaa viiden prosentin markkinaosuuden. Bisnes kasvattaisi yhtiön liikevaihtoa 17 miljardilla dollarilla. Käyttökatteen Reitzes on arvioinut 40 prosenttiin.


Reitzesin mukaan Applen iTV:stä voi tulla paljon enemmän kuin "yksi uusi televisiomalli". Hänen mukaansa Applen nykyiset tuotteet ja niiden ympärille luotu ekosysteemi mahdollistavat televisiota suuremman tuotteen lanseerauksen.

22 KOMMENTTIA

jartar1/22

Vain 42" ja hintaa 1500. Ei mitään mahdollisuuksia menestykseen jos ihmisillä vähänkin järkeä päässä. Lokakuussa saa jo todennäköisesti hyviä 55" telkkareita 1000 euroon. Jos joku tuttu menee laittaa 500 euroa lisää pieneen 42" telkkariin niin lupaan kyllä muistuttaa "hyvästä ostoksesta" hamaan tulevaisuuteen ;)

Lumikki2/22

Mitä tuohon nyt sanoisi. Hyvä että tulee lisää vaihtoehtoja.

Mutta eihän tässä ole mistään järjenkäytöstä kyse, vaan egosta. Voi kehua että mulla on pla..pla.pla.. ja haukkua toisen valintoja. Ihmiset on niin lapsellisia.

Grina3/22

Todennäköisesti Applen telkkari ei olisi pelkkä telkkari vaan vastaisi enemmän sitä, että kytket tavalliseen telkkariin vielä tietokoneen kiinni. Hintaa ei ehkä silloin kannata verrata perinteiseen televisioon.

Joka tapauksessa itse kokoan mieluummin laitteiston erillisistä osista, jolloin päivityskin onnistuu koko järjestelmää vaihtamatta.

tonttila4/22

Ei se ole tyhmä joka pyytää..

Vaan SE joka maksaa :)

Ibanez905/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Vain 42" ja hintaa 1500. Ei mitään mahdollisuuksia menestykseen jos ihmisillä vähänkin järkeä päässä. Lokakuussa saa jo todennäköisesti hyviä 55" telkkareita 1000 euroon. Jos joku tuttu menee laittaa 500 euroa lisää pieneen 42" telkkariin niin lupaan kyllä muistuttaa "hyvästä ostoksesta" hamaan tulevaisuuteen ;)

Eiköhän ne tuttus naura sut pihalle jos noin menet selittämään. Eiköhän telkkareissa ole kyse muustakin kuin vain tuumakoosta. Huone mihin se tulee ratkaisee koon ja ominaisuuksia tulee sen verran kun on valmis maksamaan. Ei se iso koko aina merkitse sitä että telkkari on parempi.

jartar6/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:


Eiköhän ne tuttus naura sut pihalle jos noin menet selittämään. Eiköhän telkkareissa ole kyse muustakin kuin vain tuumakoosta. Huone mihin se tulee ratkaisee koon ja ominaisuuksia tulee sen verran kun on valmis maksamaan. Ei se iso koko aina merkitse sitä että telkkari on parempi.


Kuten kirjoitin, HYVÄ 55" maksaa todennäköisesti sen 1000€ tuossa vaiheessa. Kyllä nyt kyse on siitä hinta/laatu suhteesta. Jos samaa koko luokkaa haluaa verrata niin HYVÄ 42" telkkari maksaa tuossa vaiheessa todennäköisesti sen 500 euroa. Kyllä se olen minä joka nauraa ja kauan nauraa kun kaveri maksaa 1000 euroa lisää applen logosta :D

peex7/22

Jaa-a. Tuttuun apple tyyliin joutuis varmaan ostaan kaukosäätimenkin lisälaitteena.

tonttila8/22

Kyllä vanha totuus että koolla on merkitystä pitää paikkansa. Ei itsellä tulisi mieleenkään vaihtaa 60" pienempään. Ja tuskin se applen laite sisältää mitään niin ihmeellistä ettei sitä voi korvata jollain ulkoisella mediaserverillä tms.

aj849/22

Anteeksi mutta "hyvä" 55" töllö maksaa 2500-3500e. Tonnilla saat saman verran ominaisuuksia kuin lidlin vermeissä :/ Oma 55" kakkostöllötin (LG) maksoi jo 3400e..

jartar10/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Anteeksi mutta "hyvä" 55" töllö maksaa 2500-3500e. Tonnilla saat saman verran ominaisuuksia kuin lidlin vermeissä :/ Oma 55" kakkostöllötin (LG) maksoi jo 3400e..


Tämä ei ollut kilpailu siitä kuka pystyy eniten tuhlaamaan rahaa telkkariin. 3400 euroakin kun lyö 55" telkkariin kiinni niin todennäköisesti 1-2 vuoden päästä telkkari tonnin arvoinen.

Ja kyllä, tv-tekniikka kehittyy ja 1000€ arvioni oli esitetty lokakuulle jolloin tuo applen tv:kin julkaistaisiin. Kyllä aika todennäköisenä pidän sitä että tuolloin saa hyvällä kuvalla ja ominaisuuksiltaan riittävän telkkarin tuohon hintaan. Ei se välttämättä kaikille hifisteille kelpaa, mutta hyvä se on siltikin.

tino611/22

Applen tuotteessa on luonnollisesti tiukka integraatio iTunesiin ja helppokäyttöiset streamaukset yms. Huhutaan myös iOS pelien tuomisesta samaan pakettiin.

Kohderyhmänä ei todellakaan ole ihmiset jotka koittavat saada enemmän tuumia tai ominaisuuksia dollarilla, vaan ne joille ajatus tietokoneen liittämisestä näyttöön on täysin mahdoton syystä tai toisesta. Vielä jos paketti näyttää hyvältä ja erilaiselta niin uskon kiinnostusta löytyvän. Kaupan päälle vielä muutaman napin kaukosäädin niin vot.

Ei missään nimessä laite kaikille, mutta se ei ole tarkoituskaan.

jartar12/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tino6:

Applen tuotteessa on luonnollisesti tiukka integraatio iTunesiin ja helppokäyttöiset streamaukset yms. Huhutaan myös iOS pelien tuomisesta samaan pakettiin.

Kohderyhmänä ei todellakaan ole ihmiset jotka koittavat saada enemmän tuumia tai ominaisuuksia dollarilla, vaan ne joille ajatus tietokoneen liittämisestä näyttöön on täysin mahdoton syystä tai toisesta. Vielä jos paketti näyttää hyvältä ja erilaiselta niin uskon kiinnostusta löytyvän. Kaupan päälle vielä muutaman napin kaukosäädin niin vot.

Ei missään nimessä laite kaikille, mutta se ei ole tarkoituskaan.


No ei todellakaan laite kaikille, siitä pitää huolen hinta. En missään nimessä usko että tuosta tulee täysiverinen tietokone, mitä htpc on, joten tuommoista vertailua ei kannata tehdä.

Mieluummin tästä tulee smart tv ratkaisu mitä muut valmistajat tarjovat huomattavasti edullisemmin. Muut valmistajat vaan tarjoavat niitä semmoisilla hinnoilla että ne soveltuvat "hieman" suuremmalle kohderyhmälle...

delic13/22

Tuskinpa Apple tuota telkkua ylihinnoittelee, jatkaa varmaan samaa agressiivista hinnoittelua minkä aloitti iPadilla koska huomasivat miten hyvin se toimi ja mitä se teki muille tablet valmistajille.

Kyllähän Apple sen nyt tajuaa miten vaikea on päästä tv bisnekseen mukaan, kun ei noita telkkuja ihan yhtä usein vaihdeta kun kännyköitä esim.

Hinnan täytyy olla kilpailukykyinen, tuskin Apple edes lähtisi mukaan tähän bisnekseen jos ei tietäisi, että sillä on tarjota jotain mitä muut eivät vielä ole telkkariin sisällyttäneet/hoksannneet ja mistä ihmiset on valmiita maksamaan.

jartar14/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


Hinnan täytyy olla kilpailukykyinen, tuskin Apple edes lähtisi mukaan tähän bisnekseen jos ei tietäisi, että sillä on tarjota jotain mitä muut eivät vielä ole telkkariin sisällyttäneet/hoksannneet ja mistä ihmiset on valmiita maksamaan.


Tai sitten ne vain luottavat että omenan kuva myy. Tuon arviohinnan perusteella vaikea uskoa muuta.

teme56515/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


Hinnan täytyy olla kilpailukykyinen, tuskin Apple edes lähtisi mukaan tähän bisnekseen jos ei tietäisi, että sillä on tarjota jotain mitä muut eivät vielä ole telkkariin sisällyttäneet/hoksannneet ja mistä ihmiset on valmiita maksamaan.


Tai sitten ne vain luottavat että omenan kuva myy. Tuon arviohinnan perusteella vaikea uskoa muuta.


Kyllä itse väittäisin että apple laskee aika paljon sen varaan, että se omenan kuva myy. Tietysti osan myös sen varaan että apple kehittää töllöön jotain sellaista, jota ei kilpailijoilla (ja normaaleissa TV-malleissa) ole. Hinnalle ei kyllä "uusi" valmistaja TV-kisaan mukaan pääse, sen verran kova kilpailu alalla on.

tino616/22

Kyllä helppokäyttöinen tilauspalvelu riittävällä ja terävällä valikoimalla voisi olla sellainen tappajasovellus että massat innostuvat. Toki noita on nykyäänkin, mutta helppokäyttöisiä ja laajoja ne eivät kyllä ole. Kun samaan läjään ilmestyvät aiemmin ostetut ohjelmat ja musiikki niin aina parempi.

Jo etukäteen voin kuvitella nörttiraivon kun hinta ja speksit ilmestyvät. Huutava vääryys, ei saa ostaa ääliöt!

jartar17/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tino6:

Kyllä helppokäyttöinen tilauspalvelu riittävällä ja terävällä valikoimalla voisi olla sellainen tappajasovellus että massat innostuvat. Toki noita on nykyäänkin, mutta helppokäyttöisiä ja laajoja ne eivät kyllä ole. Kun samaan läjään ilmestyvät aiemmin ostetut ohjelmat ja musiikki niin aina parempi.

Jo etukäteen voin kuvitella nörttiraivon kun hinta ja speksit ilmestyvät. Huutava vääryys, ei saa ostaa ääliöt!


Juuri ennempää sanoit että ei missään nimessä laite kaikille ja nyt ennustat että helppokäyttöillä tilauspalvelulla saadaan massat kiinnostumaan.

Ensinnäkin, 1500€ 42" telkkarista pitää huolen siitä että massat eivät koskaan kiinnostu. Tekniikasta kiinnostuneet ja hi-fistit unohtavat tuon jo pelkän koon takia.

Ensinnäkin tuo on aivan liian kallis siihen että se ostettaisiin pääasiassa SD-kuvan katseluun. HD kuvaa katsellessa ei löydy niin pientä huonetta että 42" olisi millään tavalla sopivan kokoinen, ellei toiveena ole katsoa pientä kuvaa. Se on sitten eri asia jos "hellapoliisi" määrää minkä kokoinen tv saa olla. Tosin niissäkin tapauksissa tuo jää kauppaan sillä se on liian kallis.

Ja ihan oikeasti, 1500 euroa hyvästä vuokrapalvelusta... Kuka maksaa?!?

tino618/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Juuri ennempää sanoit että ei missään nimessä laite kaikille ja nyt ennustat että helppokäyttöillä tilauspalvelulla saadaan massat kiinnostumaan.

Mikä nyt sitten onkaan massojen määritelmä. Kohderyhmänä on ihan taatusti sellaiset ihmiset joita tuo hinta ei kauheasti järkytä. Onhan omenapuhelin ja pädikin korkeintaan riittävää tekniikka kovaan hintaan.

Iso telkkari ei ole kaikkien unelma, maailmassa on aika paljon ihmisiä joilla on "pieni" telkkari ja viiden tonnin sohva. Monelle se on sisustusesine, näkyvä vieläpä. Jos se näyttäisi hyvältä (myös muiden mielestä!) moinen hinta ei olisi este.

Voin olla ihan tökerösti väärässä, aika näyttää senkin. Omenan kohdalla vain manaukseni epäonnistumisista ovat menneet niin usein mönkään että en uskalla enää lytätä mitään.

delic19/22

Jartar, 1500 dollaria ei ole 1500e. Se on huomattavasti vähemmän. ja mitä tulee tuohon hintaan niin eihän tuo hinta ole kun joku heitto ja suuntaa antava. Eiköhän odotella sitä lopullista hintaa ja katsotaan sitten.

"Ensinnäkin, 1500€ 42" telkkarista pitää huolen siitä että massat eivät koskaan kiinnostu"

Tuskin ajattelit, että 600-800e:n puhelimestakaan tulee massatuote :) mutta kuinkas sitten kävi...

jartar20/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tino6:


Iso telkkari ei ole kaikkien unelma, maailmassa on aika paljon ihmisiä joilla on "pieni" telkkari ja viiden tonnin sohva. Monelle se on sisustusesine, näkyvä vieläpä. Jos se näyttäisi hyvältä (myös muiden mielestä!) moinen hinta ei olisi este.


Markkinat jää noilla avuilla todella pieniksi. TV:tä ei pysty monen näköiseksi tekemään ja sisustajan kannalta parhaat ratkaisut ovat mahdollisimman ohut tai taulun näköinen tv. Noita saa monta kertaa halvemmalla. Sisustuksen ehdoilla kun ruvetaan menemään niin 42" on monesti aivan liian iso. Estetiikan kannalta tuo ei pysty tarjoamaan muuta uutta kuin omenan kuvan. En oikein usko että pelkästään siitä sisustajat innostuu.

Lainaus:

Mikä nyt sitten onkaan massojen määritelmä. Kohderyhmänä on ihan taatusti sellaiset ihmiset joita tuo hinta ei kauheasti järkytä.


Sama kohderyhmä se on B&O:n telkkareillakin.

Lainaus:

Jartar, 1500 dollaria ei ole 1500e. Se on huomattavasti vähemmän. ja mitä tulee tuohon hintaan niin eihän tuo hinta ole kun joku heitto ja suuntaa antava. Eiköhän odotella sitä lopullista hintaa ja katsotaan sitten.


Alvit ja suomilisät päälle niin ei paljoa heitä.

tino621/22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Markkinat jää noilla avuilla todella pieniksi. TV:tä ei pysty monen näköiseksi tekemään ja sisustajan kannalta parhaat ratkaisut ovat mahdollisimman ohut tai taulun näköinen tv.

Saas katsoa miten käy, voit olla ihan oikeassa! Aikamoisia temppuja on omena kuitenkin pystynyt kulutusrintamalla tekemään, jännän äärellä ollaan. Toivottavasti ainakin saadaan jotain rotia ja kilpailua telkkareiden softiin. Oman ihan hintavan töllöni ohjelmistot ovat silmitöntä kuraa, en edes yrittänyt esitellä niitä kotiväelle.

VTS22/22

On teillä taas jutut. "mun 55" makso 3400" "alle 60" en enää vaihda" "tonnilla saa hyvän"... Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Tosiasia vain on se että, halvalla ei saa hyvää. Laadusta joutuu edelleen maksamaan. Eikä aina kalliillakaan saa hyvää, esimerkkinä brändi apple.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT