AfterDawn logo

Intelin tableteille suunnitteleman Atomin suorituskyky paljastui

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin älypuhelimiin ja tabletteihin suunnittelema Medfield-nimellä tunnettu Atom-järjestelmäpiiri on ennakkotestien valossa varsin nopea, mutta tehonkulutuksessa on vielä viilailtavaa.

VR-Zone on paljastanut kehitysvaiheessa olevan Medfield-pohjaisen tabletin CaffeineMark 3 -suorituskykytestin tulokset. Järjestelmäpiirin 32 nanometrin suoritinydin nakutti 1,6 gigahertsin taajuudella ja siivitti laitteen 10.500 pisteeseen. Nvidian Tegra 2:lla päästään samaisella Java-pohjaisella testillä 7500 pisteeseen ja Qualcommin Snapdragon MSM8260 -piiri lyö tauluun 8000 pisteen lukemat (löytyy esimerkiksi HTC Sensationista). Samsungin Exynosilla (joko 4210 tai 4212) päästään 8500 pisteeseen.

Nvidian Tegra 3 -alustan tuloksia ei ole vielä saatavilla. On kuitenkin huomattava, että testattu tabletti oli prototyyppi ja testialustana käytettiin Android Honeycombia (myyntiin tulevissa malleissa Ice Cream Sandwich). Piirin suorituskyvystä saataneen vielä parempi käsitys kun muiden testiohjelmien tulokset tulevat julki.


Intelin piirien suurimpana heikkoutena verrattuna ARM-pohjaisiin vastineisiin on ollut tehonkulutus. Sen kanssa on vielä tekemistä, sillä testimallissa ei oltu vielä päästy Intelin tavoitteisiin. Levossa Medfield kuluttaa 2,6 wattia ja 720p-resoluutioisen Flash-videon toiston aikana kulutus nousee 3,6 wattiin. Sirujätin tavoitetasot ovat 2,0 ja 2,6 watissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT