AfterDawn logo

AMD Radeon HD 7970 jopa 60% nopeampi kuin GTX 580?

Panu Roivas Panu Roivas
5 kommenttia

AMD:n Radeon HD 7970 julkaistaan näillä näkymin torstaina, ja tähän mennessä AMD:n uuden kortin lähes kaikki uudet ominaisuudet on jo vuodettu etukäteen. Nyt myös suorituskykylukemia on alkanut ilmestyä verkkoon.

Uusimmat tulokset vaikuttavat olevan peräisin AMD:n reviewer's guide -oppaasta, joten kyseessä olisivat AMD:n omat referenssitulokset, joihin arvostelijat voivat verrata omia tuloksiaan. Testien mukaan Radeon HD 7970 olisi 30-60% nopeampi kuin Nvidian GeForce GTX 580.

Käytetyt asetukset ovat lähes poikkeuksetta 2560x1600 resoluutio ja korkeat AA-asetukset, joten on todennäköistä, että AMD:n uusi kortti toimii parhaimmillaan korkealla resoluutiolla, ja ero 1080p-resoluutiolla on jonkin verran pienempi.


Myös tämän syksyn graafisesti vaativimmalle pelille, Battlefield 3:lle on saatu jo omat tuloksensa, joiden mukaan Radeon HD 7970 on noin 50% nopeampi 1080p-resoluutiolla ja lähes kaksi kertaa nopeampi 5760x1080-Eyefinityllä.

5 KOMMENTTIA

Janzor1/5

Kyllä taas suolletaan propagandatuloksia julkasua odotellessa :D Noh torstaina nähdään miten oikeasti käy.

Ibanez902/5

Kuullostaa pirun hyvältä! Eiköhän tule vaihdettua tämä 5870 johonkin AMD:n tulevista näyttiksistä ja sitten Nvidian vastaavien tullessa vaihdettua sellaiseen.

mcmopo3/5

Joo ei varmaan ero tule olemaan ihan noin iso mutta silti kuulostaa aika hyvältä. Itse en silti ole ostamassa ennempää kuin nykyinen näytönohjain ei pyöritä pelejä enää medium/high asetuksilla (1980x1920).

johtaja594/5

PR osaston "vuotamia" huhuja. Eiköhän nuo tulokset ole liioiteltuja totuuksia tarkoin valikoiduista testeistä.

hannibal_pjv5/5

Tottakai sieltä valitaan ne itselle parhaat resot ja testipenkit, mutta kertoo tämä ainakin sen, että tietyillä asetuksilla ja peleillä ero syntyy ihan kiitettävästi :-) Mutta kuten edellä viitattiin, keskimäärin ero on pienempi ja luultavasti peleissä, joissa Nvidia on tähän saakka ollut vahvoilla, ero kutistuu varmasti näitä esimerkkejä pienemmäksi, tai häviää kokonaan.
Mutta kyllä tästä tykiksi on silti. Kun ajttalee, että AMD on hävinnyt nimenomaan tessalaatiota tukevissa peleissä, niin tämä uusi arkkitehtuuri tasoittaa puntteja siellä puolen melkoisesti. Nuo testitulokset sen suhteen on olleet vähän epämääräisiä, mutta jos osaan nyt yhdistellä asioita oiken niin Inigine Heaven bensmarkissa tämä ja 580 olisivat aika tasoissa. 580 näillä ajureilla vähän edellä. Eli hyvä esimerkki sellaisesta testistä, jossa Nvidia on vahvoilla ja ilmeisesti edelleenkin karvan verran edellä, mutta saa nyt nähdä kunhan virallisia testäjä alkaa näkyä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT