AfterDawn logo

3DMark tulossa myös Android-tabletteihin

Teemu Laitila Teemu Laitila

3DMark-testiohjelmaa kehittävä Futuremark pyrkii saamaan jalansijaa mobiilimaailmasta tuomalla 3DMark-sovelluksen myös Android-tableteile. Futuremark kertoi jo aiemmin suunnitelmistaan kehittää 3DMarkista myös tulevilla Windows 8 -tableteilla toimiva versio.

3DMarkin Android-version antamat pistemäärät tulevat Futuremarkin mukaan olemaan vertailukelpoisia myös Windows 8 -järjestelmälle suunnatun version kanssa, mikä helpottaa eri alustojen suorituskyvyn vertailua.

Syyksi tablet-testiohjelmien kehittämiseen Futuremarkilta kerrotaan useiden tutkimusyhtiöiden kuten Gartnerin ja IDC:n ennustama tablet-kokoluokan laitteiden räjähdysmäinen kasvu seuraavina vuosina. Futuremark uskoo pelien olevan olennainen osa kasvua ajavaa kehitystä ja yhtiö haluaa tarjota valmistajille objektiivisen ja tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen katsovan testiohjelman suorituskyvyn mittaamiseksi.


Futuremarkin mukaan vuonna 2012 julkaistava 3DMark for Android tulee mittaamaan pelitehoa renderöinnin, CPU:n ja fysiikan mallinnuksen osalta. Lisäki testin luvataan ottavan grafiikan laadun osalta kaiken irti mobiililaitteissa käytetystä OpenGL ES -rajapinnasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT