AfterDawn logo

Valve: piratismi johtuu palveluiden heikkoudesta

Teemu Laitila Teemu Laitila
19 kommenttia

Valven mukaan piratismi ei juuri aiheuta ongelmia yhtiön Steam-pelipalvelulle. Valven toimitusjohtaja Gabe Newell haluaakin haastaa perinteisen näkemyksen, jonka mukaan suurin syy laittomaan lataamiseen on halvempi hinta.

Newellin mukaan ongelma on yksinkertaisesti piraattisivustojen asiakkaalle tarjoama parempi palvelu.

"Jos piraatti tarjoaa tuotteen 24/7 mihin päin maailmaa tahansa ja se on hankittavissa näppärästi kotikoneella kun samaan aikaan laillinen myyjä kertoo, että tuote on lukittu aluekoodilla, saapuu juuri sinun maahasi kolme kuukautta USA:n julkaisun jälkeen ja se on saatavilla vain kivijalkamyymälässä vierailemalla, niin silloin piraatti tarjoaa parempaa palvelua", Newell toteaa.

Vaikka Valven oma Steam-palvelu on itsessään myös rajoitettu, yhtiö pyrkii voittamaan piraatit palvelun laadussa. Esimerkiksi hankalaksi koetuilla Venäjän markkinoilla Valve on Newellin mukaan tehnyt sen missä muut ovat epäonnistuneet.


"Ennen Venäjän markkinoille pyrkimistä meille kerrottiin, että se on ajantuhlausta, sillä kaikki kuitenkin hankkivat tuotteemme laittomin keinoin. Tällä hetkellä Venäjästä on kasvamassa meille Euroopan mantereen ison markkina-alue", paljastaa Newell.

19 KOMMENTTIA

mjk1/19

Newell saattaapi olla oikeassa, meinaan aluekoodi on tuottanut ongelmia myös tänne suuntaan siksi jouduin aikaan modaamaan xboxin kun jenkistä ostetut pelit eivät toimineetkaan pal:ssa.


friis2/19

Sama koskee/koski myös elokuvia. Vielä muutama vuosi sitten julkaisu aikaero R1 ja R2 levyjen välillä oli ärsyttävän suuri. Sama teatteri julkaisuiden kanssa. Ilmeisesti tuotantoyhtiöt tajusivat sen ruokkivan piratismia ja nykyisin (IMO) julkaisuajat ovat melko hyvin yhdenmukaistuneet alueiden välillä.

syrtek663/19

http://www.prosessori.fi/uutiset/uutinen2.asp?id=58715

Lainaus:

Teknologiateollisuus ei halua, että alkuaan kasettimaksuna alkanut musiikin kopiointimaksua laajennettaisiin muihin teknisiin alustoihin. Järjestön mukaan myös kuluttajat vastustavat tekijänoikeusjärjestöjen esittämää hyvitysmaksun laajennusta ja korotusta.


ep_4/19

Siinäpä se oli. Spotify on tätä myös. Helposti saatavilla milloin vain. Ja spotify onkin onnistunut vähentämään piratismia. Kun viihde tuotaisiin helposti ja sopivaan hintaan saataville niin piratismi vähenisi paljon enemmän kuin esimerkiksi säälittävällä TPB sensuurilla.

TemeTee5/19

Yksi mikä vaikuttaa on hinnat. Viime viikonloppuna tuli ostettua steamista GTA complete pack kympillä. KYMPILLÄ! Ei voinut jättää ostamatta vaikka muutama kyseinen nimike hyllystä löytyykin.

Jouko?6/19

Joo kyllä ne hinnat sanelee todella paljon kuinka paljon tulee pelejä osteltua.. Nykyään tulee ostettua Steamista pelejä joita ei edes pelaa kuin kerran :) Mutta kun on sen verran halpaa niin samapa tuo..

Tomppa897/19

Kerrankin nappiin osuva asiallenen kommentti, näiltä palvelujen tarjoajilta. Tätähän se juuri on. Spotify on onnistunut asiassaan musiikin puolella ja Steam peleissä. Steamin pelivalikoimakin kasvaa huimaa vauhtia ja nykyään suurimman osan peleistä saa jo hankittua Steamista.

Elokuvilta ja sarjoilta tällainen suuremman luokan toimiva palvelu vielä puuttuukin.

Elokuvien ja sarjojen laiton lataus on edelleen selkeästi nopein ja helpoin tapa hankkia ne.

hoppis8/19

Lukaisin tuossa juuri Valven Steam palvelun käyttäjäehdot.

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

Parempaa palvelua kuin piratismi?

Jouko?9/19

Lainaus:

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

Ei vissiin oo kauhean monesti tapahtunu?

Tomppa8910/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hoppis:

Lukaisin tuossa juuri Valven Steam palvelun käyttäjäehdot.

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

Parempaa palvelua kuin piratismi?

Tämä tunnusten sulkemis oikeushan samalla tavalla löytyy lähes kaikkien nettisivujen ja palvelujenkin ehdoista. En tiedä jos löytyy jopa AfterDawnin käyttäjäehdoista.

Eipä ne Steamillakaan voi paljoa huvikseen alkaa tunnuksia sulkea. Äkkiä siinä maine menee ja eipä ne sillä paljoa voittoa tee, jos alkavat tunnuksia muuten vaan sulkea.

peex11/19

Lainaus:

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.


No tuo onkin äärimmäisen todennäköistä.

Pitäis varmaan vähintään syyllistyä johonkin rikokseen että tilinsä menettää.

xxwavx11212/19

Steamissa politiikka 1? = 1USD.
Parhaatkin puhujat..

Eipä tule paljoa sieltä osteltua alennuksia lukuunottamatta.

pähkinä13/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xxwavx112:

Steamissa politiikka 1? = 1USD.
Parhaatkin puhujat..

Eipä tule paljoa sieltä osteltua alennuksia lukuunottamatta.


Onneksi saa avaimen ostettua jostain verkkokaupasta ja sitten vaan lyö sen steamiin. Toimii kuin steamista ostettu. Esim. skyrimistä maksoin 34 ?, mw3 32 ? yms.

On muuten hauska lukea näitä kommentteja steamista nyt. Muistelen aikaa kun se ensi kerran oli pakko asentaa pelin mukana (olisiko ollut half life 2?). Silloin se kirottiin alimpaan helvettiin, tuskin kukaan osasi odottaa sille tällaista menestystä...

FrostRose14/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:


Onneksi saa avaimen ostettua jostain verkkokaupasta ja sitten vaan lyö sen steamiin. Toimii kuin steamista ostettu. Esim. skyrimistä maksoin 34 ?, mw3 32 ? yms.

On muuten hauska lukea näitä kommentteja steamista nyt. Muistelen aikaa kun se ensi kerran oli pakko asentaa pelin mukana (olisiko ollut half life 2?). Silloin se kirottiin alimpaan helvettiin, tuskin kukaan osasi odottaa sille tällaista menestystä...

Ai tarkoitat silloin, kun Counter-Strike 1.6 vaati hommaamaan steamin 2003.

mjk15/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FrostRose:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:


Onneksi saa avaimen ostettua jostain verkkokaupasta ja sitten vaan lyö sen steamiin. Toimii kuin steamista ostettu. Esim. skyrimistä maksoin 34 ?, mw3 32 ? yms.

On muuten hauska lukea näitä kommentteja steamista nyt. Muistelen aikaa kun se ensi kerran oli pakko asentaa pelin mukana (olisiko ollut half life 2?). Silloin se kirottiin alimpaan helvettiin, tuskin kukaan osasi odottaa sille tällaista menestystä...

Ai tarkoitat silloin, kun Counter-Strike 1.6 vaati hommaamaan steamin 2003.

Jep ja kone kaatuili miten sattui kun steam lakkasi toimimasta...

ArttuH5N116/19

Steamia olen kyllä kiroillut. En ostele paljoakaan pelejä, en ole ns. "sosiaalinen pelaaja", osaan päivittää peleni itse (ja silloin kun minulle sopii) jne. Mutta en epäile, että kyseinen palvelu on monelle erittäin kätevä ja toimiva, sekä vähentää piratismia selvästi.

Tässä on nyt n. viikon aikana tullut useita vastaavia lausuntoja. Usein tahoilta, joilla on itsellään asiat hyvin hoidettuna. (Elisa, Valve).

Mutta, Nuppia odotellessa... :D

robsku17/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peex:

Lainaus:

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

No tuo onkin äärimmäisen todennäköistä.

Pitäis varmaan vähintään syyllistyä johonkin rikokseen että tilinsä menettää.

*** toinen lainaus ***

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomppa89:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hoppis:

Lukaisin tuossa juuri Valven Steam palvelun käyttäjäehdot.

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

Parempaa palvelua kuin piratismi?

Tämä tunnusten sulkemis oikeushan samalla tavalla löytyy lähes kaikkien nettisivujen ja palvelujenkin ehdoista. En tiedä jos löytyy jopa AfterDawnin käyttäjäehdoista.

Eipä ne Steamillakaan voi paljoa huvikseen alkaa tunnuksia sulkea. Äkkiä siinä maine menee ja eipä ne sillä paljoa voittoa tee, jos alkavat tunnuksia muuten vaan sulkea.

Mihin he tarvitsevat ehtoja voida potkia pois mistä tahansa mielenoikusta? Se tässä hämää, ja ilman tällaisia ethojakin on firmat tehneet kaikenlaista ikävää muutosta asioihin - ei kyse ole siitä että todennäköisyys on pieni että alkaisivat typeryyksiin, kyse on siitä että jotkut meistä eivät ylipäänsä pidä kuitenkin todellisesta mahdollisuudesta että sitä voidaan käyttää ikävästi ja jo ihan periaatteessa siitä että ehdot ovat kirjoitettu noin, eikä esim. yksinkertaisesti tiettyjä ehtoja (ei tarvitse listata joka rikkomusta, esim. "palvelun väärinkäyttö", lakijargonilla varustettuna, olisi jo hyvin kattava).

Ja sitten vielä tämä ehto täysin mistä vain muutoksista ehtoihin milloin vain. Siis vain asiakas sitoutuu ehtoihin, Valve *ei mihinkään*, ja kaikki eivät pidä tästä.

Sanoa, että tuskin ne pahaa tekevät on jotain mitä normaalisti muunlaisissa sopimuksissa pidettäisiin idioottimaisena suhtautumisena. En tarkoita loukata tai haukkua sinua idiootiksi.

Toisekseen, pelit jotka eivät ole vain moninpeliä varten eivät koskaan pitäisi vaatia pakollista nettiyhteyttä, ei edes erillistä varmistus softaa, niiden pitäisi yksinkertaisesti toimia - ja jos ei toimi niin tulee haettua piraattiversio vaikka olisi pelin ostanutkin.

Tomppa8918/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peex:

Lainaus:

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

No tuo onkin äärimmäisen todennäköistä.

Pitäis varmaan vähintään syyllistyä johonkin rikokseen että tilinsä menettää.

*** toinen lainaus ***

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomppa89:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hoppis:

Lukaisin tuossa juuri Valven Steam palvelun käyttäjäehdot.

Käytännössä niissä sanotaan, että Valve voi tehdä mitä tykkää, sulkea tilisi milloin huvittaa ilman korvausta ja muuttaa käyttösopimusta miten ja milloin huvittaa jos tämä ei kiinnosta voit painua menemään, eikä mitään palauteta.

Parempaa palvelua kuin piratismi?

Tämä tunnusten sulkemis oikeushan samalla tavalla löytyy lähes kaikkien nettisivujen ja palvelujenkin ehdoista. En tiedä jos löytyy jopa AfterDawnin käyttäjäehdoista.

Eipä ne Steamillakaan voi paljoa huvikseen alkaa tunnuksia sulkea. Äkkiä siinä maine menee ja eipä ne sillä paljoa voittoa tee, jos alkavat tunnuksia muuten vaan sulkea.

Mihin he tarvitsevat ehtoja voida potkia pois mistä tahansa mielenoikusta? Se tässä hämää, ja ilman tällaisia ethojakin on firmat tehneet kaikenlaista ikävää muutosta asioihin - ei kyse ole siitä että todennäköisyys on pieni että alkaisivat typeryyksiin, kyse on siitä että jotkut meistä eivät ylipäänsä pidä kuitenkin todellisesta mahdollisuudesta että sitä voidaan käyttää ikävästi ja jo ihan periaatteessa siitä että ehdot ovat kirjoitettu noin, eikä esim. yksinkertaisesti tiettyjä ehtoja (ei tarvitse listata joka rikkomusta, esim. "palvelun väärinkäyttö", lakijargonilla varustettuna, olisi jo hyvin kattava).

Ja sitten vielä tämä ehto täysin mistä vain muutoksista ehtoihin milloin vain. Siis vain asiakas sitoutuu ehtoihin, Valve *ei mihinkään*, ja kaikki eivät pidä tästä.

Sanoa, että tuskin ne pahaa tekevät on jotain mitä normaalisti muunlaisissa sopimuksissa pidettäisiin idioottimaisena suhtautumisena. En tarkoita loukata tai haukkua sinua idiootiksi.

Toisekseen, pelit jotka eivät ole vain moninpeliä varten eivät koskaan pitäisi vaatia pakollista nettiyhteyttä, ei edes erillistä varmistus softaa, niiden pitäisi yksinkertaisesti toimia - ja jos ei toimi niin tulee haettua piraattiversio vaikka olisi pelin ostanutkin.

Eiköhän tuossa ole lähinnä takana juuri se, että ei tarvitse joka ikistä säännön hippusta erikseen kirjoittaa, joidenka puuttumisesta sitten jossain jenkeissä haastetaan oikeuteen, kun on poistettu jonkun hakkerin steam accountti.

robsku19/19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomppa89:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:

*snip*
ehdot ovat kirjoitettu noin, eikä esim. yksinkertaisesti tiettyjä ehtoja (ei tarvitse listata joka rikkomusta, esim. "palvelun väärinkäyttö", lakijargonilla varustettuna, olisi jo hyvin kattava).

Eiköhän tuossa ole lähinnä takana juuri se, että ei tarvitse joka ikistä säännön hippusta erikseen kirjoittaa, joidenka puuttumisesta sitten jossain jenkeissä haastetaan oikeuteen, kun on poistettu jonkun hakkerin steam accountti.

Kovasti tuossa yritin välttää juuri tällaisen vastauksen saamista - ja miten se täysi vapaus mihin tahansa sääntöjen muuntoon mitä sattuu tulemaan mieleen myöhemmin?

Kuten sanottu, käyttäjä (asiakas) joutuu sitoutumaan ehtoihin, Valve ei sitoudu mihkään vaan sanoutuu irti sitoutumisesta asiakkaalle täysin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT