AfterDawn logo

Acer suunnittelee Tegra 3 -tabletia Full HD -näytöllä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Acer ei ole tähän mennessä onnistunut luomaan massasta erottuvaa taulutietokonetta kuten esimerkiksi Asus, jonka Transformer on saanut positiivisia arvosteluja innovatiivisen näppäimistötelakkansa vuoksi. Acerilla on kuitenkin suunnitelmissa massasta erottuva tuote, jonka myyntivaltti on muita huomattavasti korkeampi resoluutio.

Notebook Italia bongasi Acerin nettisivuilta tiedot kahdesta uudesta tabletista, joiden näytön resoluutio on nykypäivän pöytänäytöissäkin käytetty 1920x1200. Acerin suunnittelema resoluutio ei ole tarkkaan ottaen Full HD -standardin mukainen, vaan kuvasuhteeltaan 16:10 Full HD:n 16:9:n sijaan.

Näyttöjen fyysinen koko ei ole selvillä, mutta käyttömukavuuden säilyttämiseksi tuumakokoa tuskin on kasvatettu kovin paljon yli 10 tuuman.


Tablet-näyttöjen resoluution kasvamista on odoteltu jo pidempään, kun Applen on huhuttu pyrkivän kaksinkertaistamaan iPadien nykyisen resoluution aina 2048x1535 tasolle. Syynä resoluution tuplaamiseen on pidetty grafiikan skaalauksen helppoutta; pienemmälle resoluutiolle suunnitellut ikonit ja muut elementit näyttävät paremmilta, kun ne voidaan kertoa kokonaisluvulla osittaisen skaalauksen sijaan.

Nykyisten tai tulevien Android-versioiden skaalautuvuudesta suurelle resoluutiolle saadaan parempi kuva vasta kun ensimmäiset laitteet tulevat markkinoille.

Korkeamman resoluution grafiikkaa pyörittämässä on tietojen mukaan Nvidian tuore Tegra 3 -järjestelmäpiiri. Laitteiden muut ominaisuudet ovat kuitenkin vielä hämärän peitossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT