AfterDawn logo

16 vinkkiä oman yksityisyyden suojaamiseen netissä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Internet erinomainen tapa pitää yhteyttä toisiin ihmisiin. Netissä surfatessa tulee kuitenkin väistämättä jättäneeksi jälkiä, jotka voivat tulla väärien ihmisten tietoon. Toisten kyttääminen on myös Internet-ajalla mahdottoman helppoa, joten oman yksityisyyden varjelemiseen kannattaa panostaa.

Tom's Guide on kerännyt 16 vinkin kokoelman, joiden avulla omaa yksityisyyttä saa varjeltua Internetissä. Neuvoista löytyy niin tietokoneohjelmia kuin verkkoselaimiin asennettavia lisäosiakin, joiden avulla omat tiedot saa pidettyä omina.

Googlen Chromen käyttäjille löytyy muiden muassa Facebook Disconnect -laajennus, joka estää nettisivuilla olevien Facebook-integraatioiden toiminnan. Vinkeistä löytyy myös TOR-järjestelmä, jonka avulla netissä pystyy selaamaan täysin anonyymisti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT