AfterDawn logo

Tiesithän tämän käytettyjen digiboksien myynnistä

Matti Robinson Matti Robinson
7 kommenttia

Digitelevisiojakelussa käytetään laajalti korttilinkitykseen perustuvaa tekniikkaa, jolla pyritään rajaamaan maksullisten kanavien katselupaikka ja katselijoiden määrä yhden laitteen ja kortin ympärille. Kyseinen tekniikka aiheuttaa kuitenkin joissakin tapauksissa pienimuotoisia ongelmia. Mikäli laite myydään käytettynä eteenpäin, säilyy mahdollinen korttilinkitys edelleen, eikä sitä uusi omistaja voi purkaa.

Korttilinkityksen purkaminen ei siis ole mahdollista, vaikka olisit laillisin keinoin hankkinut laitteen itselleen. Soitto operaattorille kertoo, että nimenomaan pelko varastetun laitteen käyttöönotosta on syynä ongelmalliselle prosessille.

Lukijamme tapauksessa WBOX-digiboksin lukituksen purkaminen ei onnistunut ostajan puhelinsoitolla, mutta onneksi edellisen omistajan tiedot olivat saatavilla. Loppujen lopuksi operaattori otti yhteyttä entiseen omistajaan ja sai tarvittavat tiedot lukituksen purkamiseen.

Tapauksessa onkin hieman samoja piirteitä kuin käytetyn kytkypuhelinten myynnissä. Nykyisin kytkypuhelinten purkaminen tapahtunee kuitenkin operaattorilla kuin operaattorilla automaattisesti viimeisen maksutapahtuman jälkeen.


Kannattaa siis huomioida, että mikäli olet myymässä tai ostamassa käytettyä digiboksia, että korttilinkityksen lukituksen purku on tehtävä alkuperäisen omistajan tai lukitsijan toimesta.

7 KOMMENTTIA

syrtek661/7

Pahinta ei ole että maailma ei ole vapaa, vaan se että ihmiset tottuvat olemaan kahlittuja. Ja luulevat että tämä oikein.

mjk2/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:


Pahinta ei ole että maailma ei ole vapaa, vaan se että ihmiset tottuvat olemaan kahlittuja. Ja luulevat että tämä oikein.

Juurikin, tämän voi rinnastaa juuri kytkypuhelimiin kuten uutisessa sanottin ja jossain tapauksissa jopa nettiliittymään, näissäkin on ollut ongelmia... eli ota kytky saat rahanmenoa ja aikaa vieviä sotkuja :p

vps3583/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:


Pahinta ei ole että maailma ei ole vapaa, vaan se että ihmiset tottuvat olemaan kahlittuja. Ja luulevat että tämä oikein.

Jep!
Tosin tämä uutinen koskee vain Antenna- tai CableReadyHD-laitteita...
Vanhat CableReady-laitteet toimivat kuin ennenkin...
Vähän linkkiä kaapelipuolelle...

T: Vesku

ArttuH5N14/7

Itse en ole mitään linkitystä tehnyt, eikä ole aikomustakaan. Kytkypuhelimet ovat myös erittäin iso ei. Haluan, että ostamani tuote on minun, ja saan valita vapaasti operaattorini tai digiboksini.

avthein5/7

Siksi BOIKOTOIN maksu-tv-kortteja digibokseissa.

Parempi katsoa toimivaa netistä imuroitua TV-tarjontaa kuin kiroilla maksu-tv-totalitarismin kourissa.

Lisäksi en todellakaan halua luovuttaa osoite- tai muita henkilötietojani millekkään maksu-tv korporaatiolle!

muppis6/7

Kyllä tuosta kytkyn purkamisesta itselläkin tuli aikamoinen soppa, mutta se johtui lähinnä operaattorin asiakaspalvelussa työskentelevien henkilöiden kyvyttömyydestä ymmärtää jo siihen hetkeen mennessä tehty ja aina tarjottiin samaa ratkaisua.

kallu607/7

Ei tuo linkitys ainakaan kaapelipuolella pidä täysin paikkaansa,ostin käytetyn HD-kaapeliboksin ja kävin PPO.n myymälässä tekemässä sopimuksen HD maksukanavista,sain mukaani Lumo-TV.n HD-kaapeli kortin,soitto PPO.lle jossa ilmoitin laitteen linkitys numeron,HD-kaapeli kanavat rupesivat näkymään aivan normaalisti noin vuorokauden sisällä,noin se onnistui minulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT