AfterDawn logo

Teostolla eduskunnassa jo 121 omaa kummilasta

Teemu Laitila Teemu Laitila
17 kommenttia

Musiikintekijöitä edustava Teosto on saanut eduskunnasta jo 121 niin kutsuttua kummilasta. Kummilapsilla on jokaisella omasta vaalipiiristään tuleva musiikintekijä kulttuurikummina, jonka tehtävänä on kertoa kansanedustajalle musiikkialan tärkeistä ja ajankohtaisista asioista.

Teoston tavoitteena on jakaa kansanedustajille tietoa luovien alojen erityistarpeista. "Kulttuuri edustaa henkistä kasvua ja on myös merkittävä kaupallinen voimavara", kansanedustaja Kimmo Sasi toteaa. Sasin mielestä päättäjien on syytä olla tietoisia luovien alojen tarpeista ja toimintaedellytyksistä.

Kulttuurikummihanke alkoi jo edellisellä vaalikaudella, jolloin yli sata kansanedustajaa sai oman kulttuurikumminsa. Teoston tavoitteena on hankkia kummi jokaiselle kansanedustajalle. Tähän mennessä kukaan kansanedustajista ei ole kieltäytynyt kummitoiminnasta.

Helsingin Sanomien mukaan musiikki on Suomessakin merkittävää liiketoimintaa ja musiikkiviennin arvo on vuodessa jo miljardin euron luokkaa.

17 KOMMENTTIA

LordPepsi1/17

Ai nyt aletaan näin näkyvästi jo kertomaan miten teosto mafialla on peukku eduskunnan takapuolessa? cool!

Jdread (vahvistamaton)2/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:

Ai nyt aletaan näin näkyvästi jo kertomaan miten teosto mafialla on peukku eduskunnan takapuolessa? cool!

Nyt on tainnut mennä järjestöt sekasin... Teosto ei edusta musiikkibisnestä, levy-yhtiöitä, saati muitakaan markkinavoimien saatanoita, ainoastaan musiikin säveltäjiä/sovittajia. Eli on ainoa elin, joka pitää huolen, että Yhtiöt eivät voi viedä säveltäjiltä oikeuksia heidän itse tekemäänsä musiikkiin. Ja usko pois, säveltäjät eivät suomessa rahassa ui...

Mynthon3/17

Normi lobbausta. Joidenkin mielestä lobbauksesta on hyvin lyhyt matka korruptioon. Minun mielestä lobbaus taloudellisten etujen perässä on pelkkää korruptiota.

Gummisetä (vahvistamaton)4/17

Lainaus:

...musiikki on Suomessakin merkittävää liiketoimintaa ja musiikkiviennin arvo on vuodessa jo miljardin euron luokkaa

Näin se edustuksellinen demokratia on viritetty markkinatalouden alttarille.

perhana5/17

Eli 121 kansanedustajaa ovat jäävejä osallistumaan teostoa ja tekijänoikeuslakeja koskevien päätösten tekoon.

olliboi6/17

V***u mitä P****a

jartar7/17

Eipä muuta kuin kaikki mahdolliset järjestöt virittelemään omaa "kummitoimintaa" eduskuntaan. Pitäähän sinne saada edustus kaljanjuomisesta, pokerinpelaamisesta ja makkaransyönnistäkin...

remix8/17

Ei lobbauksessa ole mitään vikaa. Ei kansanedustaja voi kaikkea tietää ja hänen kuuluukin kuulostella asiantuntijoiden mielipiteitä päätöksiensä tueksi. Ja jos lobataan niin asia tuleekin hoitaa julkisesti.

Ongelmia alkaa tulla, jos homma ei ole läpinäkyvää, tai on liian yksipuolista. Tässäkin asiassa olisi hyvä tietää, saavatko nämä kummit jotain korvausta työstään ja millä perusteella heidät valitaan.

jartar9/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti remix:

Ei lobbauksessa ole mitään vikaa. Ei kansanedustaja voi kaikkea tietää ja hänen kuuluukin kuulostella asiantuntijoiden mielipiteitä päätöksiensä tueksi. Ja jos lobataan niin asia tuleekin hoitaa julkisesti.

Ongelmia alkaa tulla, jos homma ei ole läpinäkyvää, tai on liian yksipuolista. Tässäkin asiassa olisi hyvä tietää, saavatko nämä kummit jotain korvausta työstään ja millä perusteella heidät valitaan.


Pitäisin kyllä maailman suurimpana ihmeenä jos kummit antaisivat puolueettomia asiantuntija mielipiteitä joilla ei pyrittäisi saamaan teostolle maksimaalisesti rahaa.

zya10/17

Näin Teostomafia omistaa eduskunnan ja saa helposti uusia järjettömiä to-lakeja voimaan. Ei kannata ihmetellä miksi uusi hyvitysmaksu laki menee läpi jossa kaikista puhelimista ja muista laitteista ja sisäisistä kovalevyistä aletaan periä hyvitysmaksua. Teostohan vaatii kaikkia tekijänoikeuksia rikkovien sivujen sensuuria Suomeen. Erityisesti alkuun piratebayn. Nyt kun kohta jokaisella kansanedustajalla on oma Teoston etuja ajava lobbari. Niin todella helposti ja nopeasti odotettavissa uusia järjettömiä to-lakeja. Teostohan haluaisi nettipiraatit vankilaan, koska vaikka osa saadaan kiinni. Niin suurin osa kiinnijääneistä jatkaa waretus harrastustaan. Onneksi on helppoja keinoja tehdä to-mafialle sensurointi ja jäljittäminen täysin mahdottomaksi. Firefoxiin on saatavilla mafiaafire ja googlella sen löytää jolla kaikki sensuroidut to-sivut saa näkyviin. Nyt pitäisi mahdollisimman monen ottaa yhteys mahdollisimman moneen kansanedustajaan ja vaatia heitä kieltäytymään kaikista to-mafian lobbareista = Teoston kummilapsi kampanjasta.

Alla listattu keinot, jolla to-mafian epätoivoinen piraatti sivujen sensuuri tehdään täysin toimimattomaksi.

TO-mafian sensuurin kiertokeinot

http://torrentfreak.com/uk-report-shows-futility-of-us-anti-piracy-law-110808/

Alla linkki miten to-mafialle tehdään mahdottomaksi saada warettajia kiinni. Eli VPN käyttö ja suorat lataukset esim. http://www.rlslog.net tai http://www.sceper.eu lisää paikkoja saa kujn kirjoittaa googleen scene releases.

http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10287

Alla linkki miten vältetään teoston hyvitysmaksu. Eli tilaamalla seuraavista paikoista

http://www.nierle.com/

http://www.polarpanda.com/

http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10291

Ostamalla musiikin ulkomailta itunes tai http://www.cdon.com ei teosto saa yhtään rahaa. Jokaisesta levystä ja kappaleesta, jotka ostetaan Suomesta menee teostolle 6% ja suurille levy-yhtiöille 40-50%.

Miksi antaa rahaa mafialle? Itse en ole ostanut yhtään kulttuuria lex karpelan jälkeen ja boikotti jatkuu tarvittaessa vaikka koko elämäni ajan. To-mafia ei ainakaan minulta saa yhtään rahaa ikinä. Paljon on rahaa säästynyt muuhun. Jos olisin nettipiraatti lataisin netista kaiken ilmaiseksi mutta en ole nettipiraatti joten olen vain ostamatta mitään kulttuuria.

Juuri Teosto rahoitaa TTVK:n toimintaa eli tätä Suomen vihatuinta järjestöä ja Suomen vihatuinta henkilöä Kotilaista=Kotiloinen. Suurimmat tulot TTVK saa hyvitysmaksutuloista 222 000 euroa joka ikinen vuosi. Eli aina kun maksat hyvitysmaksun rahoitat myös TTVK:ta Teoston lisäksi. TTVK= Tekijänoikeuden Tiedotus ja Valvonta Keskus = Toivottomat Tunarit Valehtelu Keskus.

Linkit ja muut voi kopioida ja levittää mahdollisimman monelle, mitä useampi tietää sen parempi.

coocie9811/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jdread:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:

Ai nyt aletaan näin näkyvästi jo kertomaan miten teosto mafialla on peukku eduskunnan takapuolessa? cool!

Nyt on tainnut mennä järjestöt sekasin... Teosto ei edusta musiikkibisnestä, levy-yhtiöitä, saati muitakaan markkinavoimien saatanoita, ainoastaan musiikin säveltäjiä/sovittajia. Eli on ainoa elin, joka pitää huolen, että Yhtiöt eivät voi viedä säveltäjiltä oikeuksia heidän itse tekemäänsä musiikkiin. Ja usko pois, säveltäjät eivät suomessa rahassa ui...

Teosto on merkittävä lobbausvoima, joka kierrättää kaikkein epämiellyttävimmät tavoitteensa TTVK:n kautta. TTVK taas vastustaa YK:n lausuntoja ihmisoikeuksista, haluaa saada oikeuden katkaista ihmisten nettiyhteyksiä, pyrkii heikentämään ihmisten sananvapautta, pyrkii heikentämään ihmisten oikeusturvaa ja ajaa sensuuria. Teoston tunnetuimpia hankkeita ovat taas hyvitysmaksujen rankka lobbaaminen, eli vastikeettoman rahan siirtäminen muilta heille.

nuppi12/17

Olen useasti kertonut, että tekijänoikeusjärjestöillä on paljon suurempi vaikutusvalta, kuin millään muulla. Zya osui asian ytimeen. Kummi hankkeen myötä jokaisella kansanedustajalla on oma Teoston lobbari. Tämä tulee käytännössä näkymään hyvitysmaksun laajentamisena jokaiseen mahdolliseen laitteeseen. Ensimmäisenä hyvitysmaksu tulee laajenemaan kännyköihin ja sisäisiin kovalevyihin. Tämä lobbaus tulee tietenkin vahvistamaan Teoston asemaa, koska kellään muulla ei ole jokaiselle kansanedustajalle omaa lobbaria. Vaikutukset tulevat myös näkymään entistä kovempina tekijänoikeuslakeina, kovempina tuomioina ja kovempien korvausten muodossa.

nuppi13/17

tupla

cpenter8314/17

Nupeille ja muille fantasiamaailmoissa eläville tiedoksi että tämä kummitoiminta on hyvä osoitus siitä kuin TO-mafia elää menneessä. Asioita ajetaan koska kymmeniä vuosia vanhoja asioita yritetään väkisin pitää yllä muuttavassa maailma ja asioihin pyritän vaikuttamaan väärällä taholla. Onneksi EU:n tasolla ollaan paremmin hereillä ja valmisteella on lakeja joiden jälkeen Suomen lobbauksilla voi pyyhkiä persettä koska EU:n säädökset menevät paikallisten pyristelyjen edelle.

BTW hienoa Zya että muutkin ovat tajunneet ettei Suomesta kannata ostaa mitään koska samat levyt ja leffat saa ulkomailtakin sillä erotuksella ettemme tue samalla Nuppi & Co

syrtek6615/17

äänestämällä ja antamalla tukea piraattipuolueelle voi vaikuttaa siihen ainoaan polittiseen puolueeseen joka välittää tavallisen kansalaisen yksityisyyden suojasta. muut ei välitä tai ovat aivopestyjä.

voit tukea piraattipuoluetta esim suorilla lahjoituksilla.

vaikuta nyt. kohta et voi.

Bluejack16/17

Hätä on sillo kun sitä huudetaan. Aika turhauttavaa varmaan tuo joidenkin tahojen touhu nykypäivänä .ö.

Sove9217/17

Tässä se taas nähdään, miksi Suomessa ei ole kohta enää mitään järkeä ostaa yhtään mitään. Teosto tukee vain ja ainostaan suomalaisia musiikintuottajia ja imo, kotimainen musiikintuotanto on valtaosin paskaa, joten en sitä myöskään halua kännyköitä ja kovalevyjä ostamalla tukea.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT