AfterDawn logo

Galaxy Tab 10.1 tulee myyntiin Suomessa uhkasakosta huolimatta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Samsung aloittaa Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneen myynnin Suomessa tämän kuun aikana, alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Hardware.fi uutisoi eilen saksalaisen oikeusistuimen päätöksestä, joka kieltää Samsungia myymästä tai markkinoimasta uutuustablettiaan EU:ssa.

Tietokone-lehden mukaan Samsung aikoo päätöksestä huolimatta myydä nykyiset tuhansia taulutietokoneita käsittävät varastonsa Pohjoismaissa tyhjiksi ja harkitsee sen jälkeen tarkkaan tilataanko varastoon lisää Tab 10.1:ä. Varastot riittävät muutamaksi viikoksi, joten Tab 10.1:tä halajavien kannattaa olla hereillä. Lehden haastattelema Samsungin Pohjoismaiden PR-päällikkö Erik Johannesson ei osaa sanoa miten muissa EU-maissa aiotaan menetellä.


Saksalaisen oikeusistuimen mukaan korealaisvalmistajan valmistama Tab 10.1 rikkoo Applen patentteja ja muistuttaa liiaksi iPad 2:ta. Samsungin on arveltu vastaavan Applelle vastakanteella. Johannesson ei halua kommentoida väitettä, vaan toteaa pelkästään: "Sen voin sanoa, että meillä on yksi alan suurimmista patenttisalkuista, ja puolustamme oikeuksiamme kaikin mahdollisin keinoin. Kyse on myös asiakkaidemme edusta."

Samsungin kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä Applella on oikeus vaatia 250.000 euron korvausta jokaisesta oikeuden päätöksen noudattamatta jättämisestä tai kahden vuoden vankeustuomiota yhtiön johdolle. Alla Applen jättämä alkuperäinen valitus.

10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1

5 KOMMENTTIA

peex1/5

"muistuttaa liiaksi ipad 2:ta"

Voi ny v***u sentä.

ep_2/5

Millainen muu tabletti oikein voi olla kun tollanen suorakulmion muotoinen tasanen levy. Voinko hankkia muotosuojaa ympytälle? En niin. Miksi Apple sitten voitti tämän jutun?
Apple on syvältä!

upap3/5

Eihän Apple ole mitään pahaa tehnyt? Se on yritys muiden seassa ja yritykset ajaa omaa etuaan...se on niiden tehtävä :) Ei Applea voi haukkua yrittämisestä, se tuomari joka löi nuijan pöytään ja muutti yrittämisen konkreettiseksi päätökseksi on syvältä ja hieman eri maailmasta näkökantojensa kanssa

Thor19934/5

No jo on ollu fiksu tuomari päättämässä koko EU:n asioista, kiitos.

jartar5/5

Originally posted by upap:

Eihän Apple ole mitään pahaa tehnyt? Se on yritys muiden seassa ja yritykset ajaa omaa etuaan...se on niiden tehtävä :) Ei Applea voi haukkua yrittämisestä, se tuomari joka löi nuijan pöytään ja muutti yrittämisen konkreettiseksi päätökseksi on syvältä ja hieman eri maailmasta näkökantojensa kanssa


Eihän siinä tietenkään mitään pahaa ole että tablet markkinoiden hallitsija pyrkii pistämään kilpailijat pois päiviltä erittäin likaisilla keinoilla. Keksitään mitä erilaisimpia keinoja joilla voidaan hyökätä kilpailijoita vastaan oikeuden välityksellä. Applen perusarvot on nykyään ahneus, häikäilemättömyys ja uhkailu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT