AfterDawn logo

Suomalaiselokuvan repliikit ohjattiin Skypen välityksellä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Paljon mediahuomiota saaneen suomalaisen Dr Professor's Thesis of Evil -animaatioelokuvan pääroolihahmojen vuorosanat äänitettiin eilen Torontossa. Poikkeukselliseksi elokuvan tekee se, että ohjaus tehtiin Oulusta käsin Skypen välityksellä.

Skypeä käytettiin myös aiemmin keväällä, jolloin sivuroolihahmojen repliikit nauhoitettiin San Franciscossa. Dr Professor -elokuva haluttiin suunnata kansainvälisille markkinoille, mitä varten suomalaisten näyttelijöiden esittämien roolihahmojen suihin tarvittiin ammattitason englanninkielisten ääninäyttelijöiden lausumat repliikit. Skypen ansiosta äänitysten ohjaus voitiin hoitaa reaaliaikaisesti ja mahdollisimman pienellä budjetilla.

Elokuva kertoo Dr Professor -nimisestä superpahiksesta, joka on menettänyt intohimonsa pahuuksien tekemiseen. Hän on maailman juhlituin superpahis, ja huomaa pian jääneensä mediasirkuksen sekä idolistatuksensa vangiksi. Tajuttuaan tämän hän päättää ottaa kohtalonsa takaisin omiin käsiinsä.

Pari vuotta tehty elokuva on tarkoitus julkaista Internetissä tänä syksynä. Elokuva on ensimmäinen Internetiä pääkanavanaan käyttävä suomalainen elokuva, joka on saanut rahoitusta Elokuvasäätiöltä. Teaserin voi käydä katsomassa elokuvan verkkosivuilta.

5 KOMMENTTIA

Tomppa121/5

Eikä laatu kärsinyt yhtään?

himpo2/5

Megamind oli huippu, toivottavasti tämäkin.

Anestic3/5

Voisi mainita myös uusi tekniikka (motion novel) millä tämä on tehty. Ohjaajan lyhyt elokuva Usvapuro on myös laadukas ja löytyy kokonaisuudessaan vimeossa ja myös oululaisen Mors subitan uusi video sermon on vidgrenin käsialaa. Kannattaa tutustua, tyylitajuinen kaveri ja toivottavasti nähdään tulevaisuudessa paljon elokuvia porukalta...

JokinPaha4/5

@tomppa12
ehkä itse nauhoitusta kuitenkaan ei suoritettu skypen yli :)

Tomppa125/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JokinPaha:

@tomppa12
ehkä itse nauhoitusta kuitenkaan ei suoritettu skypen yli :)

Aa.. Eipä tullut mieleenikään. ;D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT