AfterDawn logo

Internetin alamaailman sisällissota: LulzSec vs. Anonymous

Teemu Laitila Teemu Laitila
20 kommenttia

Viime aikoina otsikoissa ollut useita paljon huomiota keränneitä tietomurtoja tehtaillut LulzSec-ryhmä on ajautunut kiistoihin Internetin alamaailman toisen suurryhmittymän kanssa. LulzSec sai Anonymouksen vihan niskaansa kaadettuaan useiden suosittujen verkkopelipalveluiden kuten EVE Onlinen, Minecraftin ja League of Legendsin palvelimet.

Pelipalveluiden häirintä herätti vihaa Anonymouksen alkukodin 4Chan.org-kuvalaudan peleihin keskittyvällä /v/ -osiolla. Pelaamisen keskeytymisestä suivaantunut 4Chan.org vastasi DDoS-hyökkäyksillä kaikkiin LulzSeciin liittyviin palveluihin.

LulzSec ei häiriintynyt hyökkäyksistä vaan lisäsi bensaa liekkeihin mollaamalla Anonymousta Twitter-viestillään, jossa LulzSec kertoi olevansa kaikkea sitä, mitä Anonymous on aina yrittänyt olla. Myöhemmin LulzSec aloitti oman palvelunestohyökkäyksensä 4Chan.org-sivustoa vastaan, mikä aiheutti huomattavaaa hidastumista ja timeout-ilmoituksia sivustoa ladatessa.


LulzSec on aiemmin sanoutunut tiukasti irti Anonymous-ryhmittymästä. LulzSec on kuitenkin kertonut olevansa peräisin samasta krakkereiden ydinryhmästä, josta myöhemmin muodostui Anonymouksen sisäpiiri.

LulzSecin viimeisin hyökkäys on paljastanut yli 62 000 käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmää. Twitter-raporttien perusteella tunnuksia on käytetty ainakin Gmail-, PayPal-, Facebook-, Hotmail- ja Twitter-tileille murtautumiseen. Gizmodo on pystyttänyt hakulaitteen, jolla voi tarkistaa ovatko omat tunnukset päätyneet listalle.

20 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/20

No voi huoh... :D

jonzcu2/20

Tässä on jo ihan oikeesti aineksia ison tuotannon elokuvaan :D

Thor19933/20

Sais kyllä lopettaa tollase turhanpäiväse pelleilyn:/

ArttuH5N14/20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:

Sais kyllä lopettaa tollase turhanpäiväse pelleilyn:/

Jep, näiden riitelijöiden äitien pitäs ilmottaa, että nyt on konekielto, loppuis tää "sisällissota".

LordPepsi5/20

Innolla odotan mihin tämä johtaa.. :)

OneMember6/20

Jep jep.
Mitähän tästä tulee...

aj847/20

Tästä tulee "akkatappelu" ! :D Siellä ne kaksin käsin huitovat molemmin puolin, voin oikein kuvitella sen mielessäni XD Ei kannata nörttien alakaa kovin melskaamaan, siellä on kohta "narut" solmussa !

jere758/20

Propellipäiden loppuottelu.

akse9/20

"äiti veti piuhan irti" :(

awsomeface1425 (vahvistamaton)10/20

Kateeks käy...

Lumikki11/20

Lapset taas leikkivät..

kolmis12/20

Huomaa taas että täällä ollaan a) vihaisia koska joku itse suosima palvelu on nurin kyseisten ryhmien toimesta b) kateellisia koska omat taidot eivät riitä vastaavaan c) ei vain ymmärretä kyseisestä taitojen taistosta mitään, imetään peukaloa ja yritetään röllätä intterneteissä.

Mielestäni LulzSec on valinnut kyseiset pelit/palvelut kohteekseen vain ja ainoastaan siitä syystä että Anonymouksen jäsenet pitävät niistä, kiinnostaisi tietää todellinen syy miksi ryhmillä on sukset ristissä.

Enkä btw. usko että ryhmässä välitetään minkä ikäinen jäsen on, yleensä kun taito ja ymmärrys on ne mitkä vaikuttaa.

ipizky (vahvistamaton)13/20

@kolmis koska LulzSec on vanhoja anonyymejä jotka eros siitä ja teki tollase ryhmän ja lesoo sillä että LulzSec on sitä mitä anonyymit on aina halunnu olla

aj8414/20

Pellejä mitä pellejä, ei muuksi muutu. Miksi kukaan olisi kateellinen tuollaisille surkimuksille jotka tuhlaavat elämänsä johonkin täysin merkityksettömään uhoamiseen niin kuin teini kakarat konsanaan ? Sulla taitaa olla puberteetti pahasti kesken :D

Bluejack15/20

Lainaus:

Pellejä mitä pellejä, ei muuksi muutu. Miksi kukaan olisi kateellinen tuollaisille surkimuksille jotka tuhlaavat elämänsä johonkin täysin merkityksettömään uhoamiseen niin kuin teini kakarat konsanaan

Työttömyys teettää finnejä pettymyksestä töiden laatuun,sen jälkeen pitää leikkiä osaamisella samassa ringissä missä saadaan hyväksyntää viiksien kasvatukseen--ja LOPPUfinaaleissa huomataankin että kato prkl,mulla onkin noin pieni.

Bluejack16/20

Haktivistit on juurikin hieno sana!
Jota ei saisi päästää pidemmälle.
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/06/15/cia-website-down-hackers-lulzsec/
http://twitter.com/#!/LulzSec/status/80751215360749569

Ei muuta kun tietoturva-yhtiöille eikö asiakkaiden nopeista kaistoista voi siivut varastaa vastahyökkäyksiin.. saa nopsaan antibot verkot pystyyn millon vaan näitä mikki hiiriä vastaan..jo maksavista asiakkaista.

kolmis17/20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ipizky:

@kolmis koska LulzSec on vanhoja anonyymejä jotka eros siitä ja teki tollase ryhmän ja lesoo sillä että LulzSec on sitä mitä anonyymit on aina halunnu olla


Lähinnä nyt tarkoitin sitä että miten ryhmällä meni alunperin sukset ristiin eli mikä meni vikaan ja kuka pissi toisten muroihin.

arffman18/20

Pashat, 9mm burana tuollaisten takaraivoon.

Pallero2019/20

Lainaus:

Huomaa taas että täällä ollaan a) vihaisia koska joku itse suosima palvelu on nurin kyseisten ryhmien toimesta b) kateellisia koska omat taidot eivät riitä vastaavaan c) ei vain ymmärretä kyseisestä taitojen taistosta mitään, imetään peukaloa ja yritetään röllätä intterneteissä.


Ei saisi raiskaajallekaan olla vihainen jos a) on itse raiskauksen kohde tai b) ei itse osaa raiskata tai c) ei vain ymmärretä raiskauksen taiteellista erotiikkaa

Themu20/20

Pallero sai kyllä arvostukset täältä päin :DD päivän paras :DD

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT