AfterDawn logo

SABAM: Rekkakuskien pitää maksaa tekijänoikeuskorvauksia

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
15 kommenttia

Belgiassa tämä viikko on jälleen tuonut esiin tekijänoikeuslakien tulkinnanvaraisuuden, kun maassa musiikintekijöiden etuja turvaava Société Belge des. Auteurs, Compositeurs et Editeurs -tekijänoikeusjärjestö (SABAM) kertoi vaativansa jatkossa tekijänoikeuskorvauksia rekkakuskeilta.

SABAM:in näkemyksen mukaan rekan ohjaamo on näiden kuskien työpaikka, jonka takia heiltä voidaan kerätä radion kautta toistettavan musiikin kuuntelusta tekijänoikeuskorvauksia samalla tavoin kuin muilta työpaikoilta.

Tekijänoikeusjärjestön tulkinta tilanteesta ei ollut luonnollisesti kaikki ihmisten mieleen, ja jopa muutamat poliitikot ovat tyrmänneet idean täysin. Maggie De Blockin mukaan radio on kuskeille ensisijaisesti turvallisuutta parantava laite, jonka takia olisi epäloogista maksaa sen kuuntelusta korvauksia.

Vincent Van Quickenbornen oli samoilla linjoilla, ja turvallisuuden lisäksi hän painotti rekan ohjaamon olevan yksityinen tila, eikä siellä tapahtuvasta musiikin kuuntelusta tarvitse tällöin maksaa korvauksia.


SABAM ei kuitenkaan aio piitata näiden poliitikkojen mielipiteistä, vaan järjestö aikoo ryhtyä asian tiimoilta toimiin, koska lain mukaan työpaikoilla tapahtuvasta tekijänoikeudella suojatun musiikin kuuntelusta pitää maksaa asianmukaiset korvaukset.

15 KOMMENTTIA

Guarded1/15

Taas on TO-Mafiat järjenjuoksuillaan... Kyllä on ihme kuinka saatanan ahneeksi voi mennä tuommonen touhu.

Tnoi2/15

Huhhuh... Ei näy ahneudelle loppua.

nRT3/15

Ei hyvää päivää...
Kuula kalloon tommosille. Ei niistä muuten eroon päästä.

Tcav4/15

Mites tuotakin valvotaan, että kuunteleeko rekkamies musiikkia hytissä vai ei?

Eikö "ihmisillä" ole oikeasti muuta tekemistä kuin keksiä tälläsiä?

Flamero5/15

@Tcav

Varmaan yhtä toimivasti kuin Suomessa TV-lupamaksua, eli jos hytissä on radiolähetysten vastaanottamiseen kykenevä laite niin maksu peritään.

p2pman6/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tcav:

Eikö "ihmisillä" ole oikeasti muuta tekemistä kuin keksiä tälläsiä?

Raha Raha Raha Raha Raha. Sitähän tässä yritetään lypsää niin paljon kuin mahdollista, kuten tavallista.

IlmoPJ7/15

Eikos tuota lypsämistä voisi nyt vielä ratianalisoida, niin että kaikista autoista tulisi kerätä, joissa on radio, nauhuri tai jonkinlainen väline jolla kuunnella musiikkia, niin saisivat enemmän raahaa köyhille esittäjille. Linja-auton vielä ymmärtäisin, mutta ketuiksi ajavat koko systeeminsä :D

_Johny_8/15

No jo on ahnetta meininkiä. Järjetöntä maksaa tuosta korvauksia kun hulluksihan siinä tulee jos ei ole radioita jota kuunnella.

MQe9/15

No ylläri, että taas yksi joku puolituntematon to-mafialainen keksii vähän lisää rahastuskeinoja. Taitaa olla silläkin rintamalla jo niin paljon tunkua että pitää löytää lisää kohteita vaikka puoliväkisin; siis pistetään nyt rekkakuskit maksujonoon. Saas nähdä millainen sota tuosta tuollakin vielä irtoo...ei ehkä valuutat taida valuutat ihan helpolla irrota.

rahtarinna (vahvistamaton)10/15

Nonni nyt päästään asiaan kaikki rahat pois rekkakuskeilta mitäpä ne niillä tekee. Mutta miks vaan rekoista tuo rahastus ,henkilöautois saattaa olla paljo enemmän kuuntelijoita ,jaa niin se ei ookkaan työpaikka. Siis tää ei voi olla oikeesti totta ,pitääks repiä radio irti niinkun ennen vanhaan Itäsaksas lällärit kait se siihen menee tai sit kiertää toi Belgia kokonaan, .Ja tanska tulee heti peräs sielhän on aivan hirvet sakot kuskille ja isännälle jos ei oo digipaperia ,niin tästä vaan uus rahastus käyntiin ,kohta on halvempaa olla kotona kelan päivärahalla kun tehä töitä. Maksa siitä maksa tästä.

mestari11/15

Jaahas, aprillipäivä näköjään aikaistunut.. ;)

syrtek6612/15

rahtareita kuunnellaan kummasti kun panevat rekat seisomaan, ei siinä to mafia yhtään mitään.

Rekan koppi ei ole tosiaankaan mikään julkinen tila, tämä on rahtarin työpiste jolla pitäisi kuljettaa tavaraa useiden tonnien edestä. Tässä ei pitäisi olla kahta sanaa siitä on tämä vaatimus yhtään järkevä. TO mafia haluaa kaiekn kansan verolle ja maksun moneen kertaan musiikista kuin musiista. mikään ei ole turvassa mafialta.

horgh13/15

Onkohan noiden vaatimuksilla mitään rajaa? Niin sairaan ahneita kakkiaisia kyllä ovat ettei mitään tolkkua.

IlmoPJ14/15

Tänään postinkantajalla oli korvalaput korvilla, kun jakoi postia.
Postinkantajille teostomaksu myös kun työpaikallaan kuutelevat musiikkia, alla olevaan perustuen.

"SABAM:in näkemyksen mukaan rekan ohjaamo on näiden kuskien työpaikka, jonka takia heiltä voidaan kerätä radion kautta toistettavan musiikin kuuntelusta tekijänoikeuskorvauksia samalla tavoin kuin muilta työpaikoilta."

maugetus15/15

ja sillähän ei ole asiaan mitään vaikutusta että radio kanavat maksavat jo korvauksia ja että laitteisiin kuuluu kasettimaksu, lisää vaan moninkertaisia maksuja!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT