AfterDawn logo

VGA-liitäntä halutaan vihdoinkin kuopata

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Joukko IT-alan suurimpia nimiä haluavat nopeuttaa VGA-liitännän hävittämistä tuotteista. Asiasta päätti muun muassa Intel, AMD, Samsung, LG, Dell ja Lenovo. Intel ja AMD lupasivat lopettaa analogisen VGA-liitännän tukemisen viimeistään vuonna 2015. Myös DVI-liitännästä haluttaisiin eroon ja tilalle ollaan ottamassa vähemmän tilaa ja tehoa kuluttavat HDMI ja DisplayPort-liitännät.

Uuden sukupolven näyttöliitännät tarjoavat suurempia kaistanleveyksiä, joita vaaditaan näyttöjen koon sekä resoluution kasvaessa. Myös 3D-kuva ja värien bittisyvyyden kasvaminen lisää tarvetta liitännän nopeudelle. AMD:n grafiikkadivisioonan johtajan Eric Demersin mukaan vanhat standardit ovat jääneet tekniikan kehityksen jalkoihin.

Vanhat standardit, kuten VGA, DVI ja LVDS eivät ole pysyneet kehityksen vauhdissa ja uuden sukupolven standardit, kuten HDMI ja DisplayPort tarjoavat selkeästi parhaan vaihtoehdon tulevaisuudessa. PC-näyttöjen liittämiseen paras ratkaisu on tulevaisuudessa DisplayPort 1.2 ja HDMI 1.4a soveltuu erinomaisesti tv-laitteiden yhdistämiseen.

3 KOMMENTTIA

syrtek661/3

Siis valmistajat haluavat luopua näyttöstandardeista joissa ei ole DRM suojaa.
Ja sitten kun kun ollaan luovuttu VGA:sta ja DVI:stä niin ollaan taasen yhden askeleen lähempänä mailmaa jossa pitää maksaa kaikesta.

Arzgahhh2/3

Mikäs hitto tuo HDMI 1.4a on? Alkaako näitäki olee eriversioita ku sieniä sateella? Vasta kuulin tuosta HDMI 1.2 vai mikä olikaan... Noh ihan hyvä että jättävät nuo vanhat poes. Kun ei näytöissäkään enää vissii kauheesti tueta ainakaan VGA:ta?

Euphemos3/3

Jo on jumalauta korkea aikakin.

Originally posted by syrtek66:


Siis valmistajat haluavat luopua näyttöstandardeista joissa ei ole DRM suojaa.
Ja sitten kun kun ollaan luovuttu VGA:sta ja DVI:stä niin ollaan taasen yhden askeleen lähempänä mailmaa jossa pitää maksaa kaikesta.


Aina löytyy keino rajoitusten kiertämiseen. Kysymys kuuluukin, kuinka paljon se maksaa kuluttajalle...

Nähtäväksi jää, kuinka tiukasti tuleva HDBaseT-standardi on kontrolloitu. Sonyn mukanaolo projektissa ei kyllä yleensä tiedä hyvää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT