AfterDawn logo

Eizolta ilman laseja toimiva 3D-näyttö

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Näyttövalmistaja Eizo tunnetaan parhaiten laadukkaista ammattitason näytöistään, mutta nyt yhtiö on julkaissut ilman erillisiä laseja toimivan 3D-näytön tietokonekäyttöön, kertoo japanilainen Akihabara News. 23 tuuman kokoinen näyttö toimii Full HD -resoluutiolla. Aiempien lasittomien 3D-tekniikoiden ongelmana on ollut nimenomaan pieni koko ja matala resoluutio.

DuraVision FDF2301-3D käyttää kaksisuuntaista LED-taustavalaistusta ja se tarjoaa useita eri katselutiloja kuten Side by Side -, Anaglyph- ja Frame Sequential-tekniikat. Eizo suosittelee katseluetäisyydeksi 890mm, mikä on ideaalinen etäisyys tietokonekäyttöön.

Näyttö on ulkoisilta mitoiltaan massiivinen ja painaa 16 kiloa. Leveistä näytön reunuksista johtuen FDF2301-3D ei myöskään ole mikään työpöydän koristus. Eizon näytöt ovat perinteisesti olleet hinnakkaita, mutta tälle mallille kerrotaan hinnaksi huimat 12 000 dollaria. Näyttö tulee myyntiin ensi vuoden puolella.

2 KOMMENTTIA

Divisor1/2

Olis se komeeta nähä livenä toiminnassa '--'

matso92/2

Takas kuvaputkiaikaan näyttöjen koossa :DD. Pitäs ny saaha vähän vauhtia tähän hommaan, että sais syyn ostaa uuden telkkarin, elikkä 50":n lasittomat 3d televisiot kahteen tonniin.. jooh, ehkä parin vuosikymmenen päästä :-|

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT