AfterDawn logo

Työasemien prosessorimarkkinat eivät kiinnosta AMD:ta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Markkinatutkimusyhtiö Jon Peddie Reasearchin mukaan Intel toimitti vuoden 2010 kolmannen neljänneksen työasemiin tarkoitetuista prosessoreista 99,9 prosenttia. AMD:n osuus on siis käytännössä nollassa. Ammattikäyttöön tarkoitettujen näytönohjainten toimituksessa AMD on paremmin pelissä mukana.

AMD:n FirePro-näytönohjainten markkinaosuus ammattinäytönohjaimissa on noin 13 prosenttia. Tutkimusyhtiön mukaan AMD on kuitenkin täysin rinnoin mukana kilpailemassa Nvidiaa vastaan. Vaikka AMD ei lyhyellä tähäimellä pysty lisäämään markkinaosuuttaan merkittävästi, niin yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet säilyttää nykyinen asema tai lisätä osuuttaan muutamalla prosenttiyksiköllä.

Prosessoreiden kanssa AMD näyttäisi heittäneen jo pyyheen kehään. Yhtiö ei ole vähään aikaan enää panostanut työasemamarkkinoihin ja Opteron-prosessoreiden markkinaosuus onkin tippunut 3,6 prosentista 0,1 prosenttiin neljässä vuodessa. Kaksikantaisissa työasemissa AMD:n osuus oli parhaimmillaan 9,9 prosenttia.


Taustalla lienee se fakta, ettei AMD:n rahkeet riitä kilpailemaan Inteliä vastaan kaikilla markkinaosa-alueilla, joten sen on priorisoitava niitä joissa sillä paremmat mahdollisuudet menestyä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT