AfterDawn logo

TomTom valmistelee omaa sovelluskauppaa

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

TomTomin ja muiden GPS-laitteita valmistavien yritysten tulevaisuudennäkymät saivat jonkinasteisia kolauksia Googlen ja Nokian päätöksistä tarjota ilmaista navigointia GPS-puhelinten käyttäjille. TomTomin tilanne ei ole huonoin mahdollinen, sillä se omistaa maailman toiseksi suurimman karttayhtiön, Tele Atlaksen, mutta kiristynyt kilpailu vaatii reagointia. Nyt TomTom on ilmoittanut, että se aikoo tuoda GPS-laitteisiin oman sovelluskaupan, siirtyen matkapuhelinyritysten viitoittamalle tielle.

TomTom-pomo Harold Goodijn on kertonut, että firma tuo GPS-laitteilleen oman sovelluskaupan. Samalla laitteiden käyttöjärjestelmä kokee muutoksia, kertoo All About Symbian. Uusi alusta perustuu WebKit-moottoriin, jolla yritys pyrkii helpottamaan sovelluskehittäjien työtä sovellusten porttauksessa muilta alustoilta TomTomin laitteisiin.

TomTom ei antanut strategiamuutoksesta kunniaa Nokialle tai Googlelle, vaan pikemminkin Applelle. Goodjin kertoi vastaavista, markkinoiden kehityssuuntaa noudattavista suunnitelmista jo ennen Nokian tammikuun ilmoitusta.


Tietoja alustan tai sovelluskaupan yksityiskohdista ei vielä liiemmin jaeltu. TomTom kuitenkin odottaa niitä valmistuviksi vielä tämän vuoden aikana. TomTom kertoi noin kuukausi sitten Yhdysvalloissa lanseerattavasta Lifetime Map Updates -palvelusta, joka tuo ilmaiset karttapäivitykset osaan laitteista.

6 KOMMENTTIA

MoZar1/6

Siinähän pyristelee ennenko kuolee.

jere752/6

Taitaa olla historiaa nuo erikseen ostettavat navigaattorit. Jengillä alkaa olla luureissa sen verran pätevät gps:t ja tai ihan autossa itsessään integroituna.

iKnow_ (vahvistamaton)3/6

Eiköhän erillislaitteet myy tulevaisuudessakin, mutta aikaisemmin koettu kasvu alkaa olemaan kyllä taakse jäänyttä aikaa.

Erillislaitteissa on isommat näytöt kuin puhelimissa. Toki joissain puhelimissa on suht isot näytöt, mutta ei läheskään kaikki halua kanniskella moisia lankkuja. Lisäksi erillislaite on aina valmiina autossa eikä mitään ohjelmia tarvitse erikseen käynnistellä, saati asetella puhelinta telineeseen.

akse4/6

Huoh.. joka firmalla kohta sovelluskauppa mistä saa pierusoftaa :) Taitaa olla nykyään joku buumi että jos firmalla ei ole sovelluskauppaa tms niin ei ole mistään kotosi.

mrjka5/6

olenkin aina halunnut autonavigaattoriini pelejä ja muuta ajanvietettä.. niitä on siinä ajaessa kiva pelailla

user_org (vahvistamaton)6/6

>Erillislaitteissa on isommat näytöt kuin puhelimissa.

Voi olla isompi, riippuu mitä vertaa mihin.

> Toki joissain puhelimissa on suht isot näytöt, mutta ei läheskään
> kaikki halua kanniskella moisia lankkuja.

Ja voi moneen liittää niin ison näytön kuin haluaa.

>Lisäksi erillislaite on aina valmiina autossa eikä mitään
>ohjelmia tarvitse erikseen käynnistellä, saati asetella puhelinta
>telineeseen.

Erillisalitteita ei pidetä autossa valmiina, ainakaan joka parkkiksella. jos erillislaitetta kanniskelee mukana, joutuusen laittaan siihen telineeseen ja käynnistään, jolloin sen osalta ei eroa puhelinpohjaiseen.

Puhelinpohjaisen etuja on online yhteys, (saa nykyään erillislaitteisiinkin), ja että puhelin on aina mukana ja sen navigointi sovellusta voi käyttää myös webissa ja suunnitella reitit jne valmiiksi (onnistuu joillain erillislaitteilla?)

Erillislaitteen vahvuudet on että se suunniteltu ensisijaisesti autonavigointiin, tämäkin etu tosin tuntuu ohenevan matkapuhelinversoiden kehittyessä ja tarjoten lisäarvoa monella tavalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT