AfterDawn logo

Testissä Nokia Booklet 3G: kurkkaus pakettiin ja ensivaikutelmia

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
26 kommenttia

Nokia ilmoitti viime syksynä hieman yllättäen palaavansa tietokonevalmistajaksi ja julkaisevansa Nokia Booklet 3G -miniläppärin. Kone on ainakin toistaiseksi Nokian tämän hetken malliston ainoa varsinainen tietokone, ja Nokialta tuskin nähtäneen jatkossakaan tusinaa erilaista konemallia. Nokian päänavaus miniläppäreissä on yleisesti otettu positiivisesti vastaan, ja tämäntasoinen lisätarjonta laiterintamalle on aina tervetullutta. Laitteen keskimääräistä korkeampi hintalappu on kuitenkin aiheuttanut hieman närää. Onkin aiheellista kysyä tarjoaako Nokia koneellaan mitään uutta konemarkkinoille, vai onko n. 700 euron hintainen Booklet 3G vain ylihintainen miniläppäri, joka päätyy ainoastaan Nokia-fanien ostoskoriin? Päätimme ottaa tästä selvää ja testaamme Nokia Booklet 3G:tä tämän viikon aikana.

Tässä artikkelissa kurkistetaan Nokia Booklet 3G:n pakettiin ja luodaan ainoastaan lyhyt katsaus siihen, mitä luvataan - eli katsotaan, mitä rautaa laitteeseen on laitettu. Loppuviikosta julkaisemme kattavemman testiartikkelin käyttökokemuksineen. Nyt onkin jälleen sinun mahdollisuutesi, hyvä lukijamme, kertoa ja kysyä, mitä haluat tietää Nokian miniläppäristä. Kirjoita tämän jutun kommentteihin kysymyksesi, niin pyrimme etsimään kysymykseesi vastauksen. Kysymykset voivat liittyä ihan mihin vaan Bookletin ominaisuuteen: Windows 7:aan, suorituskykyyn, GPS:ään, 3G-modeemiin tai mihin tahansa, mikä mieltäsi askarruttaa.

Riittävästi rautaa -- ainakin peruskäyttöön

Nokia Booklet 3G:n prosessori on pari vuotta vanha Intelin Atom Z530, joka on tarkoitettu nimenomaan miniläppäreihin ja edullisimpien kannettavien työjuhdaksi. Piirisarjana taas on Intelin Poulsbo US15W. Muistia laitteessa on kiinteästi 1 gigatavua. Alustavasti voisi arvella, että tällä kokoonpanolla ainakin satunnainen musiikin kuuntelu, nettisurffailu, Facebook-statuksen päivittäminen ja sähköpostin luku onnistuu mainiosti. Sen sijaan Nokian lupaama HD-videoiden toisto voi olla vähän niin ja näin.


Yhteydet ulkomaailmaan Booklet 3G hoitaa monipuolisesti ja langattomasti. Laitteesta löytyy bluetooth, wlan ja 3G-modeemi. Langattomuus on selvästi ollut Nokian suunnitelun lähtökohtana, ja pääsääntöisesti langattomat yhteydet varmasti ovatkin varsin riittäviä. Joissain tapauksissa vanhaa kunnon ethernet-liitintä voi kuitenkin tulla ikävä - esimerkiksi alueilla, joissa 3G-kuuluvuutta tai wlan-lähiverkkoja ei ole.

Mielenkiintoinen erikoisuus koneessa on sisäänrakennettu A-GPS-satelliittipaikannus, joka on vielä toistaiseksi harvinaisuus miniläppäreissä. Harvinaisuuden vuoksi ominaisuudelle voi tosin olla vaikeaa löytää mielekästä käyttöä. Ominaisuutta voi hyödyntää ainakin Bookletin mukana tulevalla Ovi Maps -pienoisohjelmalla.

Liitinvalikoima on kohtalainen, ei kuitenkaan täydellinen. Yhtään ratkaisevaa puutetta ei liitännöissä mielestäni ole, mutta joitain liittimiä voi osa käyttäjistä kaivata - enemmän tai vähemmän. Jo mainitun ethernet-portin lisäksi HDMI-liittimen kaveriksi voi joissain tilanteissa kaivata D-SUB- tai DVI-liitintä. Myönnettäköön, että itse tuskin tulen mitään mainituista liittimistä kaipaamaan ja jos näyttöliittimistä pitäisi valita vain yksi, niin olisi se ehdottomasti HDMI - se kun löytyy nykyään jo lähes joka näyttölaitteesta.

Keskeisimmät tekniset tiedot

Rakenne
- Runko alumiinia
- Mitat: 264 x 185 (saranoineen) x 19,9 mm
- Paino: 1,25 kg
- 10,1 tuuman näyttö, jonka resoluutio 1 280 x 720 pikseliä
- Näyttöä suojaava kirkas lasi
- Reunustettu näppäimistö
- Akku 56,8 Wh (12 tunnin käyttöaika)


Suoritin ja piirisarja
- Intel Atom Z530, 1,6 GHz
- Intel Poulsbo US15W (tuulettimeton)

Muisti ja kiintolevy
- RAM-muisti: 1 Gt DDR2
- Kiintolevy: 120 Gt

Langattomat yhteydet
- WLAN: 802.11 b/g/n
- Bluetooth 2.1 (EDR)
- Sisäinen 3G-modeemi (datapuheluja varten): WCDMA 900/2100 tai 800-850/900/2100
- A-GPS

Liittimet ja liitännät
- 1,3 megapikselin FF-kamera
- HDMI 1.2 -portti HD-videolähtöä varten
- Sisäiset stereokaiuttimet ja mikrofoni
- 3,5 mm:n analoginen ääni-/kuulokelähtö (OMTP-kuulokkeet toimivat myös äänen sisääntulona)
- HDMI 1.2 -lähtö HD-videokuvalle
- 3 x USB 2.0
- Virtaliitin
- SD-kortinlukija
- SIM/USIM-korttipaikka

Laatikon aukaisu ja ensivaikutelmat ulkonäöstä

Seuraavaksi itse laatikon ja laitteen kimppuun. Nokia Booklet 3G toimitetaan jämäkässä sinisessä pahvipakkauksessa. Itse tuote saadaan esiin laatikon sivusta vetämällä paketin sisuskalut ulos. Ainakin testipaketissamme kone oli heti siististi ja näyttävästi esillä kannen alla, ja oheistarvikkeet löytyivät erillisestä pahvilaatikosta koneen alta ja laatikon reunoilta. Todennäköisesti myyntipakkauksessa pitäisi kuitenki tulla ensimmäisenä vastaan sininen lisätarvikelaatikko, jonka kannessa on tervehdysteksti "Hei/Hello". Näin pakkausmateriaalit toimisivat lisäsuojana itse Bookletille.


Nokia Booklet 3G:n laatikko on sekin yksinkertaisen tyylikäs.

Kone on helppo nostaa paketista käteen. Kone tuntuu heti käteen otettaessa jämäkältä ja erottuu selvästi edukseen perusläppäreihin ja miniläppäreihin verrattaessa. Koneen alumiinen runko tuo mieleen MacBook Pron, mikä ei ole yhtään huono asia. Koneen kansi on erittäin kiiltävää muovia ja näyttävä, mutta epäilemättä kova keräämään sormenjälkiä. Testilaitteen kansi on musta, mutta saatavilla on myös valkoinen ja sininen versio. Koneen kansi ei ole kiinni millään mekaanisella salvalla, vaan luottaa jäykkään saranaan. Koneen etureuna on kauttaaltaan loivasti lovettu, joten sormet saa kohtalaisen helposti ujutettua kannen alle ja näytön nostettua ylös. Paksumpi sormisia ajatellen suurempi lovi keskellä etureunaa ei olisi yhtään huono ajatus.


Konetta hypistellessä sen siro olemus konkretisoituu. Bookletin mitat ovat 264 mm x 185 mm x 19,9 mm (leveys x syvyys x korkeus), ja painoa sille on kertynyt kaikkiaan ainoastaan 1,25 kilogrammaa. Fyysisten mittojensa ja painonsa puolesta Booklet kulkee siis varsin näppärästi mukana vaikkapa olka- tai käsilaukussa. Esimerkiksi vajaaseen pari vuotta vanha Acer Aspire One on Nokian miniläppärin rinnalla tosi kömpelön näköinen, ja 13-tuumaiseen LG:n E300:ään verrattaessa vaikuttaa laite lähes pienoismallilta.


Näytön tuumiltaan pienempi kokoinen (8,9") Acer Aspire One on suunnilleen tuplasti paksumpi kuin 1,9 cm paksu Booklet 3G.


Booklet 3G:n rinnalla LG E300 vaikuttaa kömpelöltä jättiläiseltä.

Viimeistelty ulkoasu jatkuu myös kannen nostamisen jälkeen. Lasipinnoitettua, kiiltävää 10,1-tuuman näyttöä ympyöröi musta kehys, jota taas rajaa 7 millimetrin levyinen alumiinikehys. Näytön yläpuolella on mustaa tausten vasten kirjailtuna valkoisella koneen mallinimi, Nokia Booklet3G, ja tekstin yläpuolella on webkamera sekä mikrofoni. Ensisilmäyksellä koneen reunoilta hieman pyöreä muoto tuntui häiritsevän, mutta jo tunnin käytön jälkeen silmä tottui koneen ulkonäköön. Nyt muoto tuntuu hyvin perustellulta ja miellyttävältä. Näytön ja näppäimistön välissä on sarana, johon on upotettu sopivan himmeä rivi sinisiä merkkivaloja, jotka kertovat käytössä olevista yhteyksistä ja virrankäytöstä. Hauska yksityiskohta on, että valot löytyvät myös saranan selkäpuolelta, eli koneen kannen puolelta.

Näyttöä kehystävä musta jatkuu saranan yli katkeamatta koneen näppäimistölle, joka on niin ikään musta. Myös näppäimistö lisää MacBook-vaikutelmaa, sillä napit ovat samalla tavalla erillään toisistaan. Reilun vuorokauden (n. 6-10 käyttötunnin) testirupeaman jälkeen näppäimistö tuntuu miellyttävältä ja jämäkältä sormien alla. Vaikka tuntuman puolesta näppäimistö on todella hyvä, on se kuitenkin koneen fyysisistä mitoista johtuen sen verran pieni, että vakavaksi työkoneeksi Bookletista ei ole - eikä sitä tähän ole tarkoitettukaan. Näppäimistön alapuolella on hiiren virkaa toimittava trackpad ja kaksi nappia. Trackpadia ja näppäimisistöä lukuunottamatta myös koneen rungon etuosa ja pohja ovat alumiinisia. Koneen etureunassa on lisäksi kaksi tarraa, jotka vihjaavat koneen käyttöjärjestelmän olevan Windows 7:n Starter-versio, joka hyrrää 1,6 Ghz:n Intel Atom Z530 -prosessorin vauhdittamana.


Koneen molemmilta kyljet ovat saaneet mustan värin, ja kylkiä koristaa rivi liitimiä. USB-liittimiä on kolme, kaksi vasemmalla ja yksi oikealla kyljellä. Määrä on varmasti riittävä. Oikealla kyljellä on USB-liittimen lisäksi virtaliitin, virtakytkin ja kannen alla SD-muistikortinlukija sekä paikka SIM-kortille 3G-yhteyttä varten. Koneen vasemmalla kyljellä puolestaan on USB-liittimien lisäksi HDMI-liitin ja kuulokeliitin, johon voi kytkeä koneen mukana tulleet earplug-mallin kuulokkeet. Earplug-mallin kuulokkeet ovat mukava yllätys verratuna yleensä pakettiratkaisuissa toimitettaviin surkeisiin nappikuulokkeisiin. Kuulokkeiden lisäksi äänentoistosta pitävät huolta koneen molempien kylkien etulaidasta löytyvät kaiuttimet.

Koneen pohjassa ei juuri ole nähtävää. Alapuolelta löytyy ainoastaan akkua ja neljä kumitassua, jotka nostavat konetta hieman irti pöydästä. Nokia lupaa koneen akulle käyttöaikaa peräti 10-12 tuntia, mikä on miniläppärille varsin mukavasti.

Alla on pieni videopätkä Nokia Booklet 3G:n paketin aukaisusta.

Myyntipakkauksen sisältö kokonaisuudessaan:

  1. Nokia Booklet 3G
  2. Puhdistusliina
  3. Stereokuulokkeet WH-205 (ear-plug-mallia)
  4. Varaplugeja kuulokkeille (2 paria)
  5. Virtajohto (AC-200-laturi)
  6. Maakohtainen verkkokaapeli
  7. USB-latausjohto CA-126 (miniusbilla ja Nokian latauspistokkeella)
  8. Aloitusopas

Eloa koneeseen - ensikäynnistys ja vaikutelmat käyttöjärjestelmästä ja ohjelmista

Nokia Booklet 3G:n koreaa ulkoasua hetken ihailtua tekee mieli kokeilla, jatkuuko laadukas vaikutelma myös koneen käynnistyksen jälkeen. Siispä näpäytys oikean kyljen virtanappiin ja kone alkaa käynnistyä. Nokia Booklet 3G suoriutuu käynnistyksestä kohtalaisen ripeästi, ja käyttöjärjestelmä on latautunut noin minuutissa. Puheet akun kestosta eivät myöskään vaikuta olevan vailla pohjaa: suoraan pakasta repäistyn koneen akku ei ollut ladattu kuin 60 prosenttisesti, mutta käyttöaikaa luvattiin silti kuutisen tuntia.


Nokia Booklet 3G:n käyttöjärjestelmä on Windows 7:n Starter-versio, joka on miniläppäreitä ja tablet-koneita varten karsittu versio Microsoftin uudesta käyttöjärjestelmästä. Windows 7:n Starter-versiosta puuttuu siis suuri osa Windows 7:n uusista ominaisuuksista, joista näkyvin lienee graafisten ja raskasta laskentatehoa vaativien Aero Glass -grafiikkauudistusten puute. Koska Bookletin suorituskyky ja muisti on rajallista, näitä ominaisuuksia tuskin tulee kovin paljoa ikävä.

Koneelle on valmiiksi asennettuna perussetti Windows 7 Starter -ohjelmia, eli Internet Explorer jne. löytyy (Explorerin käyttökokemukset tosin jäivät tälläkin kertaa vähäiseksi, sillä parin tunnin surffailun jälkeen tuli mitta täyteen ja tilalle latautui oma suosikkiselain). Koneella on vakiona asennettuna kokeiluversiot F-Securen virustorjuntaohjelmistosta sekä Microsoft Officesta. Meille testiin tulleesta laitteesta virustorjunnan kokeilujakso oli jo umpeutunut ensi käynnistyksellä. MS Office taas puuttui kokonaan ja tilalla oli Open Office 3. Kyse ei kuitenkaan ollut tehtaalla sattuneesta kömmähdyksestä, vaan paljastui että sama laite on ollut testattavana jo aiemmin. Samasta syystä testilaitteemme ei ensikäynnistyksellä ajanut Windows 7:n käyttöönottoapuria, joten emme saaneet täysin oikeaa kuvaa Nokian miniläppärin ensikäynnistyksestä.

Lähiverkkoyhteyden luomisen jälkeen päästiin aloittamaan päivitysrumba, joka kesti vain noin 30 minuuttia. Ensin Windows 7 käytti noin 20 minuuttia tarvitsemiensa päivitysten lataamiseen ja asentamiseen, ja tämän jälkeen suoritettu Bookletin päivitykseen tarkoitettu Nokia Booklet Software Updater asensi liudan Nokian omia ohjelmia. Nokia Booklet Software Updater olikin ainoa koneelle asennettu Nokian oma ohjelma. Käyttöoppaan mukaan tehdasasenteisena koneesta pitänyt löytyä valmiiksi Sosiaaliset yhteydet, jolla viitataan Nokia Social Hub -ohjelmistoon. Lisäksi työpöydältä olisi pitänyt löytyä pikakuvake Nokia Ovi Suite Installeriin, mutta edellisen testaajan jäljiltä kumpaakaan ohjelmistoista ei ollut asennettu eikä työpöydän pikakuvakkeita löytnyt. Nokia Booklet Software Updaterin ajaminen asensi nämä ohjelmat koneelle, jonka jälkeen käyttöoppaan neuvomat temput yhteyksien luomiseen nekin onnistuivat.

Yhteenveto ensitunnelmista -- testi jatkuu

Kun testitunteja on takana noin yhden työpäivän edestä, vaikuttaa Booklet ja Windows 7 Starter enimmäkseen toimivalta yhdistelmältä. Nettiä laitteella pystyy surffailemaan varsin mukavasti, kunhan malttaa pitää avointen ikkunoiden määrän kohtalaisena. YouTube-videot toistuvat, mutta HD-tason videoiden kanssa epäilykset raudan riittämättömyydestä ovat valitettavasti osoittautumassa aiheellisiksi.


Ennakkoon Nokia Booklet 3G vaikutti ominaisuuksiinsa nähden ylihinnoitellulta. Kun laitteen saa ensi kertaa käteen, löytyy hieman korkeammalle hinnalle hieman perusteita: hyvin rakennettu kone on miellyttävän oloinen, tyylikäs ja viimeistelty. Kuitenkin edelleen epäilyttää, löytyykö korean ulkokuoren ohjelmistopuolelta muita perusteita hankkia nokialainen edullisempien miniläppäreiden sijaan. Laite on joka tapauksessa miellyttävä käyttää, ja sitä käyttää mielellään -- lisää testiä on siis varmasti luvassa.

26 KOMMENTTIA

mexi13091/26

nokia onnistuu kerrankin, ainakin melkein

TemeTee2/26

Upea tuote, mutta sitäkin upeampi video! Näitä lisää, subscribeä painoin tuubassa :)

Symbbari (vahvistamaton)3/26

"YouTube-videot toistuvat, mutta HD-tason videoiden kanssa epäilykset raudan riittämättömyydestä ovat valitettavasti osoittautumassa aiheellisiksi."

Oletteko koittaneet RC vaiheessa olevaa Flash 10.1:sta, joka tukee videoissa laitteistokiihdytystä?

kikuu4/26

On kyllä loistava laite!!

Arvostelu ja videokin ovat mainioita :)

Lisää testejä tänne.

ArskaVi5/26

Ruotsalaiset testaili eivätkä saaneet hd-videoita pyörimään oikein. Ihmetyttää hieman, koska Pouslbon pitäisi tukea avc, vc-1 ja mpeg2:n rautapurkua. Kyllä kai Nokiallakin on ollut tarkoituksena hd-kyvykkyys, kun ovat vielä hdmi-liittimenkin asentaneet? Pitäisikö kokeilla muutakin kuin flashia?

Koneen kovan hinnan voisi paremmin niellä, jos se sisältäisi ssd-aseman nykyisen 4200 rpm pyörivän kovon sijasta.

paananen1231 (vahvistamaton)6/26

Linuxissa näyttäs 1080p videot pyörivän tuolla poulsbo piirisarjalla: http://www.youtube.com/watch?v=QsijIVZ4MSk
Windows saattaa tarvita erikoisempia codekkeja toimiakseen.

Ketola7/26

Tähän mennessä videotoistoa on testattu lähinnä VLC:llä ja FFDShown ryydittämällä Media Player Classicilla. Tarkempi syynääminen on luvassa varsinaisessa testiartikkelissa.

myllis8/26

VLC ja FFDShown kodekit on raskaita. Kokeilkaa CCCP:tä ja Media Player Classicia. Äitini nuhapumpullakin on saatu sillä kokoonpanolla pyörimään HD-videota sujuvasti.

paananen1231 (vahvistamaton)9/26

Cyberlink PowerDVD näyttäs olevan semmonen playeri, joka tukee tuota Poulsbo driverien tarjoamaa rajapintaa HD-rautadekoodaukselle:
http://www.anandtech.com/show/2704/7
http://software.intel.com/en-us/blogs/20...you-find-a-mid/

VLC:ssä ei tuolle taida olla vielä tukea. :/

Kipe10/26

Mielenkiintoinen olisi tietää, onko Ovi Mapsissa läppärissä navigointia ja jos on, niin kuinka käyttäjäystävällinen se on...

Sokar8011/26

Lainaus:

vai onko n. 700 euron hintainen Booklet 3G vain ylihintainen miniläppäri

ON

Booglet on kieltämättä kestävän tuntuinen mitä kaupassa ole sitä kokeillut mut 500€ lisä hintaan perus mini läppäriin nähden

Lainaus:

Kyllä kai Nokiallakin on ollut tarkoituksena hd-kyvykkyys, kun ovat vielä hdmi-liittimenkin asentaneet? Pitäisikö kokeilla muutakin kuin flashia?

HDMI liitin on koska se on NYT perus liitin niin kuin VGA oli pari vuotta sitten

TemeTee12/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:

Lainaus:

vai onko n. 700 euron hintainen Booklet 3G vain ylihintainen miniläppäri

ON


Tulihan se sieltä. Jos tämä olisi ollut Apple Booklet 3G niin tässä olisi jo 50 kommenttia ja yli puolet taruilee sitä samaa että Apple tekee vain ylihintaista ja turhaa paskaa.

2maz13/26

En muista koska olisin nähnyt huonomman näytön. Aika saman tekevää toimiiko HD tuollaisella puuronäytöllä. Muuten kaikki näyttää kivalta, mutta itselle näyttö on melko tärkeä osa konetta ja tuo ei ole huono suoritus vaan jotain pahempaa.

mbsjoblom14/26

Hmm...Ilman Windows7 starteria voisin harkita tämän hankkimista. Jokin hyvä Linux-distro olisi kova sana tähän.
No toivottavasti jo seuraavassa mallissa on jo Meego eikä mikään Microsoftin viritys.

Abexi15/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mbsjoblom:

Hmm...Ilman Windows7 starteria voisin harkita tämän hankkimista. Jokin hyvä Linux-distro olisi kova sana tähän.
No toivottavasti jo seuraavassa mallissa on jo Meego eikä mikään Microsoftin viritys.

Mikä estää sinua asentamasta linuxia tuohon? Ei se ole kovin vaikeaa vai pitikö vain päästä sanomaan jotain microsoftista?

Hinta on kieltämättä melko kova ja en usko että nokian nimi tuo siihen muutamaa sataa ylimääräistä ja enkä usko että materiaalitkaan siinä niin paljoa merkkaa. Veikkaan että tämä jää vain kokeiluksi nokian osalta, hittiä siitä ei tule ikinä, eikä vissiin ollut tarkoituskaan.

kikuu16/26

Hinta on tosiaan käsittämätön, mutta tekisi mieli melkein tästä se summa maksaakkin, ellen jo n.5 minikannettavaa omistaisi.

Tämä on taas malliesimerkki siitä, miten yksinkertainen voi olla niin helevetin hienoa. Siis muotoilu.

Lainaus:

Ruotsalaiset testaili

Kyllähän ne Ruottalaiset kaikenlaista yrittää...

mjk17/26

Tämä nokian uutukainen on REIPPAASTI ylihintainen, käykäähän katsomassa vaikka, acer,hp, dell etc niin melkeimpä samat ominaisuudet saat halvemmalla....mutta eipä tuntusi kuitenkaan ihan susi olevan :p.

exlex18/26

Siis häh. Tuleeko toi laite vasta nyt suomeen. Jää kyllä hyllyyn toi laite. Aivan ylihinnoiteltu laite. Ostaisin itse vaikka mielummin Samsung vastaavan mallin, joka on pärjännyt testeissä tosi hyvin ja murtoosa hinnasta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:

Lainaus:

vai onko n. 700 euron hintainen Booklet 3G vain ylihintainen miniläppäri

ON


Tulihan se sieltä. Jos tämä olisi ollut Apple Booklet 3G niin tässä olisi jo 50 kommenttia ja yli puolet taruilee sitä samaa että Apple tekee vain ylihintaista ja turhaa paskaa.

Olen Temee sun kanssa aivan samaa mieltä. Nyt kun laite on Nokialainen, niin kaikki on ihan innoissaan ja jos olis Applen niin kaikki haukkuis laitetta. :P Kyllä tulee iPad tuon tilalle itelle. Heheh. Piti kirjoittaa tää tähän, että näkee kauan aikaa kestää että ensimmäinen Apple vihaaja kommentoi. Hahah. :D

Malboro19/26

Kyllä harvinaisen tyhmä saa olla jos tuon menee otamaan. +700e kun saa niin paljon parempia koneita. Esim Asus UL30A, joka oli juuri MB testivoittaja.

Tcav20/26

Jos olisi hieman isompi esim. 12", HD toimisi, käyttiksenä olisi MeeGo tai muu linux, sisältäisi Ethernet-liittimen ja liittimen ulkoiselle antennille 3G-käyttöön, niin voisin vähän kiinnostuakin tuosta.

Deadagent21/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sokar80:

Lainaus:

vai onko n. 700 euron hintainen Booklet 3G vain ylihintainen miniläppäri

ON


Tulihan se sieltä. Jos tämä olisi ollut Apple Booklet 3G niin tässä olisi jo 50 kommenttia ja yli puolet taruilee sitä samaa että Apple tekee vain ylihintaista ja turhaa paskaa.

Tai sitten tässä olisi 100 kommenttia joista 70% kertoo kuinka macbook parantaa syöpää

Sandels1222/26

Jimm'siltä lähtis 599€ "uloskantohintaan"

Eivät tuon perusteella vissiin oikein käy kaupaksi.

Anestic23/26

On se kyllä tyylikäs ja varmasti hyvin rakennettu, mutta hinta on liian kova. ~400-500 olisi käypä hinta. "Uloskantohinta" on vanha myyntikikka, hinta taitaa tulla alas ihan normaalitahtia. Toivottavasti nokia vie tätä eteenpäin koska kyllä tähänkin porukkaan mahtuu viimeistellympiä malleja. Olisi kova sana kyllä jos olisi pikakäynnistys Meegoon ja sitten se win7 päälle jos tarttee, tyyliin HP:n envy. Mutta yksi parhaimman näköisistä läppäreistä minun makuuni:D

rampetin24/26

Ei tuo a-gps nyt niin uusi ja harvinainen juttu ole. Mm. Lg X110:ssäkin oli jo ja kaikissa muissakin Ericsson F3507g-modeemin omaavissa laitteissa.

capuzino25/26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Tämä nokian uutukainen on REIPPAASTI ylihintainen, käykäähän katsomassa vaikka, acer,hp, dell etc niin melkeimpä samat ominaisuudet saat halvemmalla....mutta eipä tuntusi kuitenkaan ihan susi olevan :p.

Ehkäpä ominaisuudet on samat, mutta enpä ole nähnyt yhtää acerin, hp:n tai dellin alumiini runkoista miniläppäriä. Eiköhän tuo kestä lattialle tiputtaessa paremmin kuin joku HP:n miniläppäri.

Hieno Nokia! Amerikassa Nokia Booklet 3G $599, ja euroissa se olisi tällä hetkellä 442,55€. Numeroidenko mukaan ne hinnat pistää, eikä valuutan arvon mukaan muihin maihin nähden?

himpo26/26

Testatkaa kosketuslevyn toiminta. Itse kaupassa testasin vehjettä ja hiiri liikkui todella huonosti ja huonolla tarkkuudella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT