AfterDawn logo

Testissä Egreat-verkkotoistimet

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
15 kommenttia

Tuntuuko kotiteatteritietokoneen (HTPC) rakentaminen yliammunnalta ja käyttökoneen kytkeminen kotiteatteriin vaivalloiselta? Mikäli näin on, mutta mieli tekisi pyöritellä esimerkiksi tietokoneelta löytyvää materiaalia televisiossa tai videoprojektorilla, kannattaa tutustua verkkotoistimiin, joita on tällä kertaa testattavana kaksin kappalein. Egreat-mediatoistimia maahantuova VisualPro toimitti AfterDawnin testattavaksi kaksi verkkomediatoistinta, joihin tutustutaan tässä testiartikkelissa sekä pintapuolisesti että käyttötuntumalta. Testattavat laitteet ovat Egreat EG-R1 ja EG-M34A.

Testin sisällysluettelo:

YLEISTÄ EGREATIN VERKKOTOISTIMISTA

Egreatin verkkotoistimien kerrotaan olevan erittäin helppokäyttöisiä ja niillä voi myyntitekstien mukaan toistaa lähes kaikkia video-, ääni- ja kuvaformaatteja. Toiston luvataan onnistuvan lähiverkon, internetin ja ulkoisten medioiden kautta. Kaiken muun hyvän lisäksi laitteet toimivat myös verkkokiintolevyinä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä hieman kalliimmassa EG-M34A:ssa pitäisi toimia myös AfterDawnin aiemmin testaama TVkaista.


Mediatoistimien eduiksi esimerkiksi HTPC-laitteisiin verrattuna voitaisiin listata muun muassa edullisempi hinta, passiivijäähdytys, pieni tilantarve ja vähäinen virrankulutus. Yksinkertaisin tapa, jolla laite on mahdollista saada toistamaan vaikkapa videotiedostoja, on kytkeä laitteeseen ulkoinen muisti, joka voi olla vaikkapa USB-tikku tai ulkoinen kiintolevy.

Kytkemällä laite omaan lähiverkkoon, onnistuu suoratoisto tietokoneelta ja katsella voi vaikkapa varmuuskopioituja DVD- ja Blu-ray-elokuvia. Myös YouTube-videoiden katselu ja nettiradiokanavien kuuntelu onnistuu.

Mikäli NMT-laitteesta (Networked Media Tank) haluaa irti entistä enemmän, voi ulkoiselle kiintolevylle asentaa ohjelmistoja, jotka monipuolistavat laitteen käyttömahdollisuuksia. Tämä onnistuu tosin ainoastaan NMT-yhteensopivalla EG-M34A:lla, ei EG-R1:llä. Vaikka lisäominaisuuksia ei R1:een saakaan, löytyy laitteesta toimintoja paljon vakionakin. Näistä muutamia ovat esimerkiksi BitTorrent-latausmahdollisuus, tiedostopalvelimena toimiminen (NFS-, SMB- tai UPnP) sekä YouTube-videoiden katselu.

NMT-toistimien ilmettä voidaan muuttaa lukuisten saatavilla olevien lisäohjelmien avulla (esimerkiksi näyttävät musiikki- tai elokuvajukeboksit). Mikäli säätäminen kiinnostaa toden teolla, on laitteissa mahdollista vaihtaa myös peruskäyttöliittymää tai sen ulkoasua.

On aika testata peruskäyttäjän näkökulmasta, onko testiin toimitetuista laitteista olohuoneen jokapäiväisiksi verkkotoistimiksi. Lähdemme liikkeelle tarkastelemalla ensin edullisempaa EG-R1-mallia.


EGREAT EG-R1

EG-R1 on Egreatin edullisin malli, joka muiden laitteiden tavoin osaa toistaa lähes kaikkia video-, ääni- ja kuvaformaatteja. Teräväpiirtovideot pyörivät vaivatta, sillä esimerkiksi H.264-, VC-1-, Matroska- ja WMV9-formaatit toistuvat täydellä 1080p-tarkkuudella. Koska kyseessä ei kuitenkaan ole niin sanottu NMT-laite, rajoittuvat EG-R1:n ominaisuudet käytännössä niihin, mitä valmis ohjelmistoversio tarjoaa. Kiintolevylle asennettavat lisäohjelmistot eivät siis toimi R1:ssä eikä esimerkiksi TVkaistaa ole mahdollista saada toimimaan. Ominaisuuslistan voi kuitenkin olettaa kasvavan jonkin verran uusien ohjelmistoversioiden julkaisun myötä.

Rakenteeltaan laite on jämäkkä, mutta kevyt. Alumiinikuorien ansiosta verkkotoistin on saatu näyttämään laadukkaalta. Kokoa R1:llä on 15,5 x 11,5 x 4,0 cm ja painoa noin 400 grammaa.


Näyttölaitteeseen EG-R1 kytketään muiden Egreatin tuotteiden tavoin ensisijaisesti HDMI 1.3a -liitännän kautta. Muitakin mahdollisia tapoja löytyy, sillä takapaneeli on varustettu myös komponentti- ja komposiittiliitännöillä. Äänet laitteesta saa ulos HDMI:n lisäksi niin digitaalisessa kuin analogisessakin muodossa. Tarjolla on koaksiaalista ja optista digitaaliliitäntää sekä tavalliset analogiset RCA-linjaulostulot.


EG-R1:n kaveriksi on mahdollista asentaa tavallinen SATA-kiintolevy, sillä laitteen kyljestä löytyvät sekä eSATA- että SATA-liittimet. Kyljestä löytyy myös kaksi USB-isäntäliitintä, joihin voidaan kytkeä muun muassa WLAN-palikka, ulkoinen näppäimistö tai vaikkapa muistitikku. Myös ulkoisten USB-kiintolevyjen ja CD/DVD-asemien luvataan toimivan. Kaikki WLAN-piirisarjat eivät kuitenkaan toimi, jonka takia muun muassa maahantuoja myy laitteen mukaan erikseen ostettavaa yhteensopivaa tikkua. Lisätietoa yhteensopivista piirisarjoista voi lukea vaikkapa täältä. Takapaneelista löytyy ääni- ja videoulostulojen lisäksi verkkopistoke sekä USB-liitin, jonka avulla laitteen voi kytkeä suoraan tietokoneeseen, jolloin tietokone näkee R1:n ulkoisena kiintolevynä.

Koska WLAN-palikkaa tukevat USB-porttipaikat ovat laitteen kyljessä, ei masiinaa saa sellaista käytettäessä sujautettua kovin pieneen tilaan. Jatkojohdosta voi olla tässä tilanteessa hyötyä, jolloin itse tikkukin voidaan saada vastaanoton ja lähetyksen kannalta strategisempaan paikkaan.EG-R1:n paketissa toimitetaan itse laitteen lisäksi kaukosäädin, SATA-kaapeli, CD-levy sekä ohut ohjevihkonen. Levyltä löytyy ainoastaan pari PDF-muotoista manuaalia, joten levyyn painettu Windows-teksti jää arvoitukseksi. SATA-kaapelissa kulkee myös virta, joten erillistä virransyöttöä kiintolevylle ei tarvita. Mediatoistimen virtalähde (12 V / 3 A) vastaa kooltaan PC-kannettavien virtalähteitä.

Tarkempia laitetietoja voi lukea maahantuojan julkaisemasta esitteestä, jossa on listattu muun muassa tuetut video-, audio-, kuva- ja tekstitysformaatit sekä liitännät ja laitetiedot.


EGREAT EG-M34A

EG-M34A on hieman kalliimpi kuin EG-R1, mutta lisänä R1:een verrattuna saa laajemmat lähiverkko-ominaisuudet ja NMT-yhteensopivuuden tuoman laajennettavuuden. Kyseessä onkin Egreatin edullisin aidosti oikea NMT-laite. Muiden Egreatin M-sarjalaisten tapaan EG-M34A:ssa on mahdollista käyttää muun muassa TVkaistaa, joka on testattu AfterDawnissa aiemmin. Kaupallisten DVD-levyjen toistoon verkon tai ulkoisen DVD-aseman kautta tarvitaan kuitenkin EG-R1:stä poiketen erikseen asennettava lisäohjelma ja kiintolevyn asennus. Myöskään Blu-ray-kuvatiedostojen toistoon EG-M34A ei ole paras mahdollinen, sillä esimerkiksi valikkorakenteita ei saa ainakaan toistaiseksi EG-R1:stä poiketen toimimaan oikein.

EG-M34A on kuitenkin täysiverinen NMT-laite (Networked Media Tank), joten siihen voi asentaa suuren kasan lisäohjelmistoja ulkoiselle kiintolevylle. Laitteen ohjelmisto ja suoritin pohjautuvat Syabasin lisensoimaan NMT-viihdejärjestelmään, josta voi lukea lisää vaikkapa mediatank.fi-sivustolta tai kansainväliseltä aiheeseen keskittyneeltä foorumilta.


NMT-ohjelmistot asennetaan SATA-väylään kytketylle kiintolevylle esimerkiksi lataamalla asennuspaketit ensin USB-muistitikulle, joka pukataan kiinni laitteen perään. Valikot opastavat asennuksessa vaihe vaiheelta, mutta myös ohjeita löytyy.


Liitännöiltään EG-M34A vastaa EG-R1:stä sillä erotuksella, että USB-isäntäliittimet on siirretty takapuolelle ja USB-orja- sekä eSATA-liittimet ovat hävinneet. Myös koaksiaalinen digitaaliääniulostulo puuttuu.

Kuten R1:een, on M34A:hankin mahdollista tuikata kiinni WLAN-tikku, jolloin verkkoon pääsee langattomasti. Jotta verkko toimisi, on tikun oltava jälleen varustettu oikealla piirisarjalla. Myös useat muut USB-laitteet käyvät (muun muassa CD/DVD-asema, ulkoinen kiintolevy, näppäimistö ja muistitikku). NMT-ohjelmistot on kuitenkin asennettava SATA-kiintolevylle (sekä 2,5” että 3,5” käyvät), joka kytketään laitteen kyljessä olevaan SATA-liittimeen.

Fyysisiltä mitoiltaan laite vastaa EG-R1:tä, eli kokoa löytyy ainoastaan 15,5 x 11,5 x 4,0 cm. Painoakin on suunnilleen saman verran, eli noin 400 grammaa.


Paketissa tulee mukana kaukosäädin, 1,5 metrin HDMI-kaapeli, USB-jatkokaapeli, ohjelmistolevy, pikaopas paperilla sekä SATA-kaapeli kiintolevyn liittämistä varten. Virtalähde (12 V / 3 A) on samanlainen kuin EG-R1:ssä, eli kokoluokaltaan PC-kannettavien virtalähteitä vastaava. CD-levyltä löytyy ohjeiden lisäksi NMT-ohjelmisto, jonka siirtämällä ulkoiselle kiintolevylle laitteen ominaisuuksia voi kasvattaa.


Tarkempia laitetietoja voi lukea VisualPro:n julkaisemasta esitteestä, jossa on listattu muun muassa tuetut video-, audio-, kuva- ja tekstitysformaatit sekä liitännät ja laitetiedot.


KÄYTTÖTESTIT

Molempia laitteita testattiin 720p-tarkkuuden videoprojektorilla sekä täyteen 1080p-tarkkuuteen yltävällä LCD-näytöllä. Muuhun testilaitteistoon kuuluivat muun muassa Yamahan RX-sarjan viritinvahvistin ja Tannoyn kotiteatterikaiuttimet. Valikkokuvat otettiin HDMI-kaapelilla kiinni kytketystä LCD-näytöstä videoasetusten ollessa 1080p/50Hz.


Testitilana toimi tavallinen olohuone.

Egreat EG-R1

Kun EG-R1 kytketään kiinni näyttöön ja virrat käynnistetään, aukeaa päävalikko pienen odottelun jälkeen. Yllä oleva kuva on päävalikosta, josta päästään suoraan elokuva-, musiikki-, valokuva-, lisäohjelma-, kopiointi- ja asetusvalikkoihin. Vasemmalla olevat kuvakkeet pyörähtävät sulavasti valikkovalinnan mukaan näytille (kuten kuvassa etualalla näkyvä kuvake, kun esivalittuna on Movies-nappi).


Tiedostoselaimessa voidaan valita media, jolta materiaalia halutaan katsella. Tiedostopalvelimille pääsee, mikäli lähiverkossa on esimerkiksi SMB-jako päällä ja sopivat hakemistot jaettuina. Yllä olevassa kuvassa valittuna mediana on USB-muisti, jonka yhtä hakemistoa ollaan selaamassa. Videotiedostot pyörivät sulavasti jo esikatselussa, joka lähtee automaattisesti käyntiin, kun tiedosto on valittuna. Katselu onnistuu tikulta helposti, joten lähiverkon toimintakuntoon säätäminen ei ole edellytys elokuva- tai musiikkinautinnolle. Internet-yhteys on kuitenkin syytä olla, mikäli mielii katsella vaikkapa YouTube-videoita tai kuunnella nettiradiokanavia.

IMS-valikko ilmestyi näkyviin vasta uusimman ohjelmistopäivityksen myötä, joka julkaistiin kesken laitteiden testauksen. Lisäominaisuuksia lienee siis odotettavissa vastaisuudessakin.

Yllä olevan kuvan IMS-valikossa on valittavissa nettiradiokanavia, videohakua, säätietoja, Picasa-kuvapalvelua sekä RSS-syötteitä. Palvelut toimivat odotetusti, eikä suurempia ongelmia esiintynyt. YouTube-videopalvelu lienee nettiradiokanavien ja RSS-syötteiden ohella mielenkiintoisin lisäpalvelu, joka monipuolistaa laitteen käyttöä hurjasti. Valitettavasti kaukosäätimellä kirjoitus on toteutettu hieman tökerösti, kuten alla olevasta kuvasta voidaan huomata. Myös skandinaaviset merkit loistavat poissaolollaan.


Mikäli EG-R1:een kytkee esimerkiksi SATA-kiintolevyn, on tiedonsiirto sinne helppoa ilman lähiverkkoakin. File Copy -valikon kautta pääsee yllä olevan kuvan mukaiseen näkymään, josta voi helposti valita lähde- ja kohdelaitteet.


Asetusvalikosta löytyy kaikki tarvittava. Suomenkielistä valikkorakennetta ei ole vielä saatavilla, mutta maahantuojan mukaan sellainen on kuitenkin tulossa jossain vaiheessa.

Yllä olevassa kuvassa nähdään videoulostuloasetukset, joista voidaan valita tarvittavat säädöt helposti. Audio-välilehden takaa löytyvät ääniulostuloasetukset.


System-välilehden alta löytyvät muun muassa kielivalinnat ja laitteiston tarkemmat tiedot. Valitettavasti suomenkielistä tekstitystä ei voi vielä valita oletukseksi, mikä vaikeuttaa osaltaan esimerkiksi DVD-elokuvien katselua. Tekstit kuitenkin toimivat, mutta kieli on oletuksena väärä.

Asetussivun MISC-välilehdeltä voidaan säätää muun muassa diaesitys- ja näytönsäästäjäasetuksia.

Network-valikon takaa säädetään kuntoon joko langallisen tai langattoman verkon asetukset. WLAN-tikku toimi testeissä mainiosti, ja verkkoon yhdistettiin nopeasti heti, kun asetukset saatiin kohdilleen. Salausavaimen naputtelu kaukosäätimellä vei hetken, mutta onneksi sitä ei tarvitse tehdä kuin kerran, sillä laite muistaa asetukset.

Egreat EG-M34A

Kun EG-M34A kytketään kiinni näyttöön ja käynnistetään, alkaa laite lataamaan valikko-ohjelmistoa. Käynnistysaika on jonkin verran pidempi kuin EG-R1:llä, mutta puhutaan kuitenkin enintään joistain kymmenistä sekunneista. Hetkisen kuluttua kaikki on valmiina ja käyttö voidaan aloittaa. Yllä oleva kuva on päävalikosta, joka aukeaa ensimmäisenä, kun laitteen käynnistää.

Elokuvia, musiikkia, valokuvia ja tiedostoselainta kuvaavat ikonit johtavat kukin omaan selaimeensa, jolla voidaan valita katseltava/kuunneltava media.

Vasemmalla olevat pienemmät tekstit vievät paikkoihin, joihin niiden voisi olettaakin vievän.


Setup-valikko näyttää yllä olevan kuvan mukaiselta. Asetuksissa on säädettävissä kaikki tärkeimmät ja oleellisimmat säädöt:


  • Preferences-alavalikosta löytyvät laitteen perusasetukset, kuten kielivalinnat.

  • Audio/Video-alavalikosta voi säätää muun muassa videoulostulon, tarkkuuden jne.

  • Network-valikon takaa (kuvassa yllä) säädetään verkkoasetukset. Mikäli laitteeseen on liitetty WLAN-palikka, voidaan langaton verkko ottaa käyttöön (kuten kuvassa on otettu).

  • Network Share -valikosta voidaan jakaa laitteeseen kytkettyjä massamuisteja muille verkon laitteille.

  • NMT Applications -valikon takaa löytyy lista asennetuista NMT-ohjelmista.

  • DVD/Audio CD -valikko tarjoaa mahdollisuuden säätää elokuva- ja musiikkitoistoasetuksia. Näiden asetusten hyödyntäminen vaatii ulkoisen levyaseman, jonka voi liittää kiinni laitteen USB-paikkaan.

  • Maintenance-valikko tarjoaa mahdollisuuden päivittää laitteen firmware-ohjelmiston sekä tallentaa NMT-ohjelmistoja SATA-kiintolevylle.


Vaikka NMT-laitteella on mahdollista tehdä yhtä sun toista, on yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista TVkaista, joka toimii Egreatin M-sarjan NMT-yhteensopivilla laitteilla. Laitteen mukana tulee TVkaistan käyttöön kahden viikon kokeiluoikeus, jonka jälkeen palveluun on ostettava jatkoaikaa, mikäli tilausta haluaa jatkaa. Palvelun avulla mediatankki muuntuu myös televisiovirittimeksi, joskin ominaisuuden täydelliseen hyödyntämiseen tarvitaankin vähintään kahdeksan megabitin laajakaistaliittymä. Kahden megabitin lähetykset ovat kuitenkin myös laadultaan varsin hyviä, joten hitaampikin yhteys voi riittää hieman vaatimattomammalle kultasilmälle.

Käytännön testeissä TVkaista toimi odotetusti. Kahden megabitin suoratoistonopeudella katseltaessa kuva osoittautui kohtuulliseksi, mutta varsinkin terävyys parani siirryttäessä kahdeksaan megabittiin. Suurimmalla bittinopeudella kuvaa ei pakata lainkaan.

Yksi EG-M34A:n jälleenmyyjistä on TVkaista, joka myy palveluaan laitteen kylkiäisenä yhteistyössä VisualPro:n kanssa. Muita jälleenmyyjiä ovat Verkkokauppa.com, CruzBroker ja Highend Studio.


LOPPUARVIOT

Egreat-mediatoistimet osoittautuivat varsin toimiviksi peleiksi. EG-R1 soveltuu paremmin peruskäyttäjälle, joka haluaa kuunnella musiikkia sekä katsella elokuvia ja valokuvia säätämättä välttämättä mitään ylimääräistä. Kiintolevyn saa kiinni SATA-väylään, mutta tiedostovarastona ja jatkuvasti käytettävänä SATA-liitäntä ilman sisäistä paikkaa kiintolevylle on aika tökerö viritelmä. Sama ongelma tulee tietysti myös EG-M34A:n kanssa, jossa ei myöskään ole sisäistä kiintolevypaikkaa.


EG-R1:n uusin ohjelmistopäivitys toi mahdollisuuden katsella muun muassa YouTube-videoita, mikä on mukava lisä laitteen käyttömahdollisuuksiin. Myös DVD- ja Blu-ray-levykuvat toistuvat EG-R1:llä ongelmitta.

EG-M34A sopii paremmin kovemmalle säätäjälle, joka haluaa muokata laitteen ominaisuuksia esimerkiksi erikseen asennettavilla kolmannen osapuolen lisäohjelmilla, joita löytyy suuret määrät. Tulevaisuudessa muokattavuudesta tulee olemaan luultavasti etua, koska toiminnallisuutta ja laajennettavuutta voi kasvattaa NMT-ohjelmilla.

TVkaista on oiva lisä EG-M34A:n ominaisuuksiin, mutta on kuitenkin muistettava, että kyseessä on maksullinen palvelu. Mikäli kuukausimaksua ei halua TV-maksun lisäksi maksaa, on televisio-ohjelmat katseltava jatkossakin toisella virittimellä, sillä USB-digivirittimiä verkkotoistimet eivät ainakaan vielä tue. Molempien testissä olleiden laitteiden kaukosäätimet toimivat hyvin, joten parannettavaa ei niiden osalta juuri ole. EG-M34A:n kaukodäädin on hieman raskastekoisempi ja jämäkämpi, mutta ei EG-R1:n säädinkään huono esitys ole.

M34A:n yhteensopivuuden pitäisi olla hyvä Popcorn Hour A-110 -NMT-laitteen kanssa, koska ohjelmisto ja laitteisto ovat lähes identtisiä. A-110 voitti viime vuoden alussa Hifimaailman (3/2009) verkkotoistintestin, joka kannattaa myös tarkastaa, mikäli NMT-laitteen hankinta on suunnitelmissa.

Lähiverkon tiedostojaon saa päälle helposti, olipa tietokoneen käyttöjärjestelmä sitten melkein mikä tahansa. Koneelle on myös mahdollista asentaa esimerkiksi ilmainen myiHome-mediapalvelinohjelmisto, joka tukee nopeaa ja luotettavaa HTTP-siirtoprotokollaa. Ohjelmisto on ladattavissa ilmaiseksi Windows-, Linux-, FreeBSD- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille.

Lisää NMT-laitteista ja niiden mahdollisuuksista voi lukea esimerkiksi Mediatank-yhteisön foorumilta. Sivuston tarkoituksena on tuoda enemmän suomalaista materiaalia NMT-laitteiden käyttäjien ulottuville. Tämän lisäksi AfterDawnin keskustelualueelta löytyy aiheelle pyhitetty alue, jossa voi keskustella aiheesta lisää. Myös kansainvälinen NMT-foorumi kannattaa vilkaista.


Mikäli Egreatin verkkotoistimet kiinnostavat, löytyy maahantuojan sivuilta lisää malleja, joista löytyy myös enemmän ominaisuuksia. Osasta Egreatin malleista löytyy paikka myös sisäiselle kiintolevylle sekä levyasemalle. Maahantuoja lupaa Egreat-laitteille kahden vuoden takuun.

EG-R1:n hinta pyöri testin kirjoitushetkellä noin 140 eurossa. EG-M34A tekee sen sijaan kukkaroon noin 180 euron mentävän loven.

15 KOMMENTTIA

miketso1/15

Kyllä vaikutti todella hyviltä laitteilta ja testiartikkelikin oli hyvä. Taidampa hankkia kalliimman mallin omaan kotiteatteriin. :)

kane_k2/15

Vaikuttaa ihan näppäriltä vehkeiltä ja vaikken mainintaa löytänyt niin ilmeisesti toistaa täyden piirron videotkin frameraten ollessa täkäläinen 25p tai 50i toisin kuin WesternDigitalin vastaavat kamppeet joista jostain käsittämättömästä syystä ei löydy tukea kuin 24p ja 30i asti.

Silti taidan ne 140€ sijoittaa jossain vaiheessa kevättä Xtreamer nimiseen kilpakumppaniin.

shnigi3/15

Ekankerran luin tämmöisestä masiinasta, juuri tälläistä olen kaivannut, ei tarvitsis aina tuoda läppäriä olkkariin että saa tykin kiinni. Ainoa mikä askarrutti pyöriikö 1080p kuva wlanin ylitse sulavasti ?

itokazie4/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:

Ekankerran luin tämmöisestä masiinasta, juuri tälläistä olen kaivannut, ei tarvitsis aina tuoda läppäriä olkkariin että saa tykin kiinni. Ainoa mikä askarrutti pyöriikö 1080p kuva wlanin ylitse sulavasti ?

1080p kuva pyörii WLANin ylitse kun lähiverkko ja mediaserveri ohjelmat ovat kunnossa. Itselläni toimii yhdistelmä M34A + TP-Lin WLAN N + G WLAN tukiasema Wippies + Läppäri myiHome mediaserverisoftalla (näkee USB kovat ja verkkokovan). Eli joko nopea UPnP palvelin tai http-protokollaa käyttävä mediaserveri softa niin ollaan aika vahvoilla. Toki WLAN signaalin tulee olla kohtuullinen.

Ilan
VisualPro

tonttila5/15

Saisko tarkempia tietoja "tavallisen olohuoneen" laitteistosta?
Ja jäikö testattava laite laitteiden jatkoksi vai millä siellä media pyörii tällä hetkellä, eli ottaisko testaaja itselleen moisen käyttöön?

malagant6/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Saisko tarkempia tietoja "tavallisen olohuoneen" laitteistosta?
Ja jäikö testattava laite laitteiden jatkoksi vai millä siellä media pyörii tällä hetkellä, eli ottaisko testaaja itselleen moisen käyttöön?

Mediat pyörivät testaajan olohuoneessa tällä hetkellä OS X:n voimin, joten testattavista laitteista ei tällä kertaa tullut lisäystä TV-tason vehkeisiin. Sen verran monipuolisempi kunnon käyttöjärjestelmä on, että todellista käyttöä testilaitteille ei itselläni olisi.

Virrankulutuksen takia voisin kyllä kuitenkin harkita NMT-laitetta, mutta tällöin TVkaistan jatkotilaus tulisi myös hankintalistalle. Kaksipiippuinen juttu siis – edullinen päätelaite, mutta pidemmän päälle maksullinen lisäpalvelu söisi hankintahinta- ja virrankulutusedun esim. Mac Miniin verrattuna.

Muuta ihmeellistä olohuoneen kalustosta ei taida löytyä kotiteatterivahvistimen (jokin Yamaha), pelikonsolin (XB360), kaiuttimien (Tannoy Fusion 2), tykin (vanhahko PLV-Z3) ja tietokoneen lisäksi.

Jemen7/15

Saakos noihin lisättyä helposti uusia nettiradioita?
Saako videon/radion toimimaan taustalla jos vaikka selaa seuraavaksi toistettavaa mediaa?

itokazie8/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jemen:

Saakos noihin lisättyä helposti uusia nettiradioita?
Saako videon/radion toimimaan taustalla jos vaikka selaa seuraavaksi toistettavaa mediaa?

Suomalainen nettiradiopalvelu on tehty jo NMT (M-sarjan laitteet) alustalle. Todella helppo ja toimiva:
http://www.mediatank.fi/forum/index.php?topic=12.0
Muuta media ei voi selailla samaan aikaan.

Realtek alustan suhteen käytössä vakionettiradiot ja myös RSS feedit. Tässä saattaapi onnistua kuuntelu kun selailee muuta mediaa (täytyy vielä kokeilla).

avthein9/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:

...
Silti taidan ne 140€ sijoittaa jossain vaiheessa kevättä Xtreamer nimiseen kilpakumppaniin.

Ite hommasin sen (sisältäen USB-WLAN sovittimen) Pixmaniasta ja lykkäsin Sata levyn sisään. HD-toistoa en vielä ole kerinnyt testailla mutta muuten toimii ihan OK. Etenkin se USB jatkokaapelin pätkä on myös tossa tarpeen että saa WLANiin paremmin vauhtia jos meinaa suoraan mpg-fileitä SATAlle mättää sen kautta.

Harmi ettei laite suoraan osaa Kansalaisboksin .TS fileitä näyttää. Edes päivityksen jälkeen (joka piti tehdä että Youtube rupesi näkymään)

Onneksi laite osaa myös suoraan mp3-fileiden ohessa olevat m3u soittolistatkin soittaa. Eli ei tarvitse tehdä Winampilla jo kerran tehtyä hommaa uudestaan.

Ainoa huoli on laitteen sisäisen minituulettimen kesto, kun se alussa kerkisi yhden kerran pitää melkoista ulinaa. Mutta onneksi tuulettimen sai säädettyä hitaammaksi ja äänettömäksi.

pkaelli10/15

Mulla on tuollaiset molemmat ja ei voi muuta sanoa kuin et olen ollut tyytyväinen. Hommasin ekaksi juuri ton 34:n mutta kun siitä vielä halvempi versio tuli tarjolle, otin sen makkariin.

Lähinnä olen vain katellut erilaisia videoita verkkolevyltä, kaikki on toistuneet uusimmilla fimiksillä hyvin. (ne siis kannattaa päivittää).

Se mitä olisin vielä halunnut lisää on mukaan bundlattu pidempi käyttöaika TVkaistasta. Mielummin vaikka siten et ko purkin hinta olisi jonkun verran kalliimpi, mutta vastaavasti sisältäisi vaikka puolen vuoden käyttöajan (toki siten että se olisi hiukan edullisempi kuin sama erikseen ostettuna). Luulisi et se kiinnostaisi myös TVkaistaa?

Jussi

Digiootti11/15

Miten on, toistaako nämä laitteet DV-AVI videoita, eli kasetille tallentavan videokameran materiaalia.
Itse tuli ostettua Western Digital mediatoistin.
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46431
Mutta tuo WD ei toista DV-AVI videoita, joita minulla on ulkoisella kovalevullä kymmeniä tunteja. Ne voi toistaa vain jos konvertoi ne johonkin muuhun muotoon, se vie aikaa ja heikentää kuvanlaatua.
HD videot toistuu tuolla WD:lläkin hienosti.

Bluejack12/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digiootti:

Miten on, toistaako nämä laitteet DV-AVI videoita, eli kasetille tallentavan videokameran materiaalia.
Itse tuli ostettua Western Digital mediatoistin.
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=46431
Mutta tuo WD ei toista DV-AVI videoita, joita minulla on ulkoisella kovalevullä kymmeniä tunteja. Ne voi toistaa vain jos konvertoi ne johonkin muuhun muotoon, se vie aikaa ja heikentää kuvanlaatua.
HD videot toistuu tuolla WD:lläkin hienosti.

Hyvä kysymys.. voisi melkeinpä pistää tukeen tai foorumille kysymystä tuosta,olisi itsellenikin käyttöä tuolle tuelle.

myung13/15

Näitä oli Mikrobitin testissä vastikään. Käykö näiden kanssa mikä tahansa USB-WLAN sovitin??

Bluejack14/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:

Näitä oli Mikrobitin testissä vastikään. Käykö näiden kanssa mikä tahansa USB-WLAN sovitin??

http://www.visualpro.fi/tuotteet (siellä alhaalla) ja kandee kysyä visuaprolta asiaa suoraan vastaavat varmasti.

itokazie15/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:

Näitä oli Mikrobitin testissä vastikään. Käykö näiden kanssa mikä tahansa USB-WLAN sovitin??

Vain paria mallia käy Egreat toistimiin. Jokaiseen piirisarjaan (SMP8635, 8643 ja Realtek 1073,1273) omat WLAN sovittimet. Sivultamme löytyy tarkemmat tiedot SMP8635 (EG-M3X) ja RLT1073 (EG-R1/R2)/1273 (R3A) yhteensopiviin WLAN-USB sovittimiin. Molempia on varastossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT