AfterDawn logo

CES: Toshiban uusi Cell-TV muuntaa 2D-sisällön 3D:ksi

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Toshiba on jo vuosien ajan meuhkannut Cell-suorittimella varustettujen televisioiden ylivoimasta, ja pian Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat voivat hankkia sellaisen itselleen, sillä Toshiba kertoi eilen tuovansa myyntiin uusia ZX900-sarjan televisioita, joiden ominaisuuslista on valtaisa.

Viime vuonna Japaniin myyntiin tulleiden mallien tavoin ZX900 pitää sisällään Cell-suorittimen lisäksi mm. KIRA2 LED -tekniikalla taustavalaistun 55 tai 65 tuuman kokoisen LCD-paneelin (480 Hz, 1 000 cd/m2, 9 000 000 : 1 dynaaminen kontrasti), teratavun kiintolevyn, Blu-ray-soittimen, 802.11n-standardia tukevan WLAN-yhteyden, Ethernet-portin, DLNA-tuen, USB-paikan ja Wireless HD -tuen, jonka avulla avulla varsinaisen aivolaatikolta ei tarvitse vetää kaapelia itse näyttöosaan.


Cell-suorittimen myötä TV suoriutuu erilaisista skaalaus- ja kuvanparannustoimista vauhdikkaasti. Lisäksi laite tukee 3D-videoformaateista ainakin MPEG4-MVC- ja RealD-videoita, joten se on heti valmis 3D-sisällön näyttämiseen. Cellin myötä laite osaa myös muuntaa 2D-videokuvaa 3D-videoksi Toshiban kehittämän TriVector-ominaisuuden avulla. 3D-videoiden katselu vaatii monien muiden laitteiden tavoin erillisten katselulasien käyttämistä.

Hyvien verkkoyhteyksien myötä laite osaa toistaa videosisältöä useista internetin videopalveluista, ja tarvittaessa videot voi kopioida suoraan television kiintolevylle myöhempää katselua varten. Laite tukee lisäksi videopuheluiden tekemistä, mutta mahdollisesta Skype-yhteensopivuudesta ei ole mainintaa virallisessa tiedotteessa.

Valitettavasti Toshiba on jättänyt ZX900-sarjan laitteiden hinnat kertomatta, mutta todennäköisesti uudet Cell-TV:t maksavat Yhdysvalloissa tuhansia dollareita, kun ne saapuvat myyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

2 KOMMENTTIA

Divisor1/2

Kuullostaa lupaavalta.. antaa vuosien vähän vieriä niin saadaan sitä 3d:tä sitten jo ihan sopivaan hintaan.

LaLLi802/2

Avatar 3D elämyksen jälkeen odotan innolla lisää hyviä 3D leffoja teattereihin ja tekniikan rantautumista kotiinkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT