AfterDawn logo

iSuppli: PS3:a myydään edelleen tappiolla

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
9 kommenttia

Eri laitteiden valmistuskustannuksia selvittävä iSuppli on jälleen julkaissut tietoja Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin valmistuskustannuksista, jotka ovat edelleen laskeneet, mutta konsolia ei myydä vieläkään voitolla.

iSupplin viimeisimmät tiedot ovat koottu syksyllä julkaistusta Slim-mallista, jonka materiaaleista ja valmistamisesta tulevat kustannukset ovat yhteensä 336,27 dollaria. Kuluttajilla samaista konsolia myydään Yhdysvalloissa noin 299 dollarin suositushinnalla, joten tappiota tulee muutaman kymmenen dollarin verran per konsoli.

Aiempiin lukuihin verrattuna Sony on kuitenkin parantanut omaa tilannettaan selvästi, sillä esim. vuonna 2007 julkaistujen lukujen perusteella Sony teki tappiota tuolloin yli 200 dollaria per myyty konsoli ja vielä viime vuonna tappiota tuli noin 50 dollaria per myyty laite.

PS3:n kallein komponentti viimeisimmässä mittauksessa oli Blu-ray-asema, joka maksaa noin 66 dollaria. Toiseksi kallein osa on NVIDIA:n suunnittelema näytönohjain (45,82 dollaria), kolmanneksi kallein on 120 gigatavun kiintolevy (38 dollaria) ja neljänneksi kallein osa on CELL-suoritin (37,73 dollaria).


Laskelmissaan iSuppli on tarkistanut konsolista löytyvien komponenttien hinnat näitä valmistavilta yrityksiltä. Tutkimuslaitoksen arvioihin ei sisälly mukaan esim. ohjelmistoista tai patenttimaksuista tulevia kustannuksia, jonka lisäksi Sony ei todennäköisesti osta kaikkia konsolin komponentteja yleisillä listahinnoilla, joten iSupplin arvio on ainoastaan suuntaa antava. Sony ei kommentoinut iSupplin arvioita tänäkään vuonna, koska muiden isojen yritysten tavoin se ei kommentoi huhuja.

iSupplin analyytikko Andrew Rassweiler uskoo komponenttien hintojen laskevan lähitulevaisuudessa, joten Sony saavuttanee pian pisteen, jossa konsolia voidaan viimein myydä voittoa tuottava tuotteena.

9 KOMMENTTIA

Michelola1/9

ja silti sitä myydään jatkuvasti vähemmän kuin xboxia....
en tiedä myydäänkö xboxia vielä tappiolla, mutta MS ainakin saa omansa takasin pelimyynnistä, esim. COD MW2 meni pleikalla vaan 1.87 miljoonaa ja xboxilla 4.2 miljoonaa marraskuussa. Xbox360 siis selkeesti pelaajien suosiossa

TuPP32/9

Aika yllättävää, ajatteleeko Sony sitten että Microsoftin "tappio" on Sonyn voitto, hinnalla millä hyvänsä :O?

TemeTee3/9

Heh, microsoftin ystävät pleikkareita ostelemaan vaan :D

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Xbox360 siis selkeesti pelaajien suosiossa

Kyllä X0:n hinnallakin on jotain tekemistä myyntilukujen kanssa. PS3:een ei monella ollut varaa julkaisun aikaa ja X0 oli ollut myynnissä aika reilusti ennen PS3:a.
Itsellä ei ole juurikaan mitään xboxia vastaan, koin PS3:n paremmin tarpeilleni sopivaksi.

bfr4/9

Voisiko joku tulla taas kertomaan tähän threadiin kumpi konsoli on parempi? Kun en ole vielä ihan varma? Anyone?

TemeTee5/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Voisiko joku tulla taas kertomaan tähän threadiin kumpi konsoli on parempi? Kun en ole vielä ihan varma? Anyone?


Wii on paras. Näkeehän sen jo myyntiluvuista että wii on pelaajien suosikki!

ExogenBoy6/9

Aivan varmaa on että kaikista viime vuosien pelikonsoleista paras cd-soitin on edelleen PS1! http://www.stereophile.com/cdplayers/708play/

bfr7/9

Koukuttavimmat pelit taas löytyvät edelleen 8-16 bittisiltä konsoleilta.

Perho928/9

Parhaita konsoleita on mm. Snes/nes/amiga/kuusnepa/yms...

Eipä nykyajan kierrätysromut kiinnosta. Vitun hienoja konsoleita nää nykyset ku käytännössä jokainen yksilö kestää alle 3 vuotta.

Ainiin, ei mee enää ku pari vuotta kun oma snes täyttä parikytä vuotta... Ja varmasti kestää pidempään kuin 99% x360 tai PS3 jotka tullan valmistamaan. :D

Roncl9/9

Mutta silti Sony jää aina voitolle :D Kyllähän sen voi noin ajatella, että jokainen konsolin valmistaminen maksaa tuon 320 dollaria, mutta tosiasia on, että Sony ostaa tavaraa jumalattomat määrät kerralla, joten hinta on tuolloin HUOMATTAVASTI pienempi per komponentti / osa!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT