AfterDawn logo

LG:n AMOLED-TV myyntiin marraskuussa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Tammikuussa pidetyillä CES-messuilla kulutuselektroniikkaa valmistava LG esitteli yrityksen ensimmäisen AMOLED-tekniikalla toteutetun television, jonka piti ehtiä markkinoille kesällä. Alkuperäinen aikataulu ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, mutta nyt LG on kertonut tuovansa 15-tuumaisen television myyntiin Koreassa marraskuun aikana ja muualle maailmaa ensi vuoden puolella.

Valitettavasti LG ei ole vielä kertonut aivan kaikkia mahdollisia tietoja uudesta laitteesta, mutta kuvien perusteella laitteesta löytyy ainakin yksi HDMI- ja yksi USB-liitäntä, mutta mahdollisesta digivirittimestä ei ole vielä tietoa. Näytön paksuudeksi kerrotaan 3,2 millimetriä ja taittuvan jalustan ansiosta katselukulmaa voi tarvittaessa hieman vaihdella.


LG ei ole vielä kertonut AMOLED-TV:n hintaa, mutta sen ennakoidaan sijoittuvan samaan hintaluokkaan Sonyn vastaavan XEL-1:n kanssa, joka maksaa Yhdysvalloissa noin 2 500 dollaria ja Suomessa yli 4 000 euroa.

Laitetta esitellään Saksassa tämän viikon perjantaina käynnistyvillä IFA 2009 -messuilla ja yrityksen on tarkoitus esitellä lähitulevaisuudessa myös 40-tuumaista AMOLED-TV:tä. Samoilla messuilla Sony julkaisee huhujen mukaan uuden XEL-2-nimellä kulkevan OLED TV -television, jonka kokoluokaksi on arveltu 21 tai 27 tuumaa, joten messuvieraat voivat parhaassa tapauksessa tutustua useampaan OLED-televisioon.

4 KOMMENTTIA

Yesse1/4

Aluks OLED puhetta sit LEDTV, nyt AMOLED?Mitä hittoa?:D.Hinta on mukava.

TuPP32/4

Ööh, minkä kokoiselle tuo 4000€ on hinta? Ei kai se ole tuo aikaisemmin mainuttu 15"?

teppoI3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:

Ööh, minkä kokoiselle tuo 4000€ on hinta? Ei kai se ole tuo aikaisemmin mainuttu 15"?

Kyllä. Ei ole ihme, että näistä ensimmäisistä tuotteista löytyy suht kohtuuton kate. Näinhän se on aina ollut ja tulee aina olemaan.

zacksa4/4

jos telkkarilla on paksuutta reilu 3milliä, sitä ei ehkä ole tarkoitettukaan köyhille olohuoneeseen, vaan esimerkiksi matkailuautoihin ja -veneisiin, joissa lisätila on aina tarpeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT