AfterDawn logo

Stephen Fry on ladannut luvatta 24- ja House-sarjojen jaksoja

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
44 kommenttia

Näyttelijänä ja Twitter-julkkiksena tunnettu Stephen Fry avasi sunnuntaina jälleen sanaisen arkkunsa musiikki- ja elokuvateollisuuden nykytilasta, kun hän puhui Lontoossa järjestetyssä iTunes Festival -tapahtumassa. Musiikki- ja elokuvateollisuuden aloittamien oikeustaistelujen järkevyyden kyseenalaistamisen lisäksi Fry yllätti monet paikalla olijat kertomalla tekemistään luvattomista P2P-latauksista.

Fry sanoi tilaisuudessa ladanneensa BitTorrentin avulla luvatta 24- ja House-sarjojen jaksoja. Fry ei kuitenkaan pidä luvatonta lataamista hyväksyttävänä toimintana ja erityisesti hän pitää suurlataajien toimintaa vääränä, mutta hänen mukaansa luvaton lataaminen ei oikeuta mediateollisuutta suorittamaan omia ajojahtejaan, joissa tavallisista kuluttajia leimataan oikeusjuttujen myötä rikollisiksi. Lisäksi Fry sanoi musiikkiteollisuuden loanneen The Pirate Bay -ylläpitäjien maineen oikeustaistelun avulla.


Fry ei ole mielipiteensä kanssa yksin, sillä myös useita brittiartisteja edustava Featured Artists' Coalition -eturyhmä (FAC) on aiemmin ilmoittanut, ettei tavallisten kuluttajien haastaminen oikeuteen ole paras mahdollinen toimintatapa luvattomien latausten hillitsemiseksi.

Fry sanoi olevansa pettynyt siihen, että lakeja uudistettaessa kuunnellaan käytännössä ainoastaan mediajättien ideoita, jolloin kuluttajien etua ei oteta tarpeeksi hyvin huomioon.

Nykyisten arvioiden mukaan Britanniassa on noin 7 miljoonaa kuluttajaa, jotka lataavat luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Nykyisen lainsäädännön mukaan tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton levittäminen voi tuoda maksimissaan 10 vuoden vankeusrangaistuksen ja rajoittamattoman suuren sakkorangaistuksen.

44 KOMMENTTIA

syrtek661/44

Hienoa Fry tuli ulos 'kaapelista' ... Mitä enemmän tulee ihimisä kaapelista, niin sitä enemmän asiaa pelätään ja lataaminen tulee arkipäiväiseksi.

;-)

WumWum2/44

Twitter-nuoleskelu. Kaikella kunnioituksella Hra Fry:tä kohtaan mutta hänen aiempiin lausuntoihin nähden tämä on täysin linjassa. Mies joka on henkisesti epävakaa, seksuaalisesti miehiin suuntautunut ja julkisuuden kipeä (erittäin hyvin media pitänyt häntä pinnalla) voi laukoa joka päivä mitä sattuu ja kenelle sattuu.

En liittyisi lausunnon johdosta hänen Facebook faneihin, mikäli naamakirjaisin.

Ergopad3/44

Way to go Jeeves! :D

TemeTee4/44

Kohtahan kaikki sen oikeuteen haastaa ^^ (Ei kai nyt ihan britanniassa). No, jos ei muuta niin hyvää shittiä on ladannut! :D

Zarok5/44

"Twitter-nuoleskelu. Kaikella kunnioituksella Hra Fry:tä kohtaan mutta hänen aiempiin lausuntoihin nähden tämä on täysin linjassa. Mies joka on henkisesti epävakaa, seksuaalisesti miehiin suuntautunut ja julkisuuden kipeä (erittäin hyvin media pitänyt häntä pinnalla) voi laukoa joka päivä mitä sattuu ja kenelle sattuu."

Millä tavalla hän on henkisesti epävavakaa? Ja onko sillä mitään väliä vaikka hän on homo? Onko jotakin ennakkoluuloja homoista.?

iivari696/44

Kyllä Jeeves hoitaa.

Njalla7/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zarok:

Millä tavalla hän on henkisesti epävavakaa?

Tiettävästi hänellä on ainakin kaksisuuntainen mielialahäiriö, teki siitä dokumentin joka Suomenkin töllössä näytettiin.

Shadown8/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zarok:


Millä tavalla hän on henkisesti epävavakaa? Ja onko sillä mitään väliä vaikka hän on homo? Onko jotakin ennakkoluuloja homoista.?

Entäpä jos hänellä onkin? Tämä tasa-arvo-politiikka menee aika hauskasti. Esim. minulla ei saa olla mitään vastaan homoja tai muita vähemmistöjä, mutta vähemmistöillä saa olla paljonkin enemmistöä vastaan.

Kyllä tasa-arvossa pitää olla kyse siitäkin, että minulla tai kellä tahansa saa olla sanomista vaikka nyt homoja kohtaan, saahan homoillakin olla heteroja vastaan.

Pahimmillaan mennää siihen, ettei yksinkertaisesti uskalleta homoja, pakolaisia ym. vähemmistöön kuuluvaa olla valitsemati, koska se olisi auttamatta vieruksantaa, vaikkei homo-/pakolaistausta liittyisikään valitsemmatta jättämiseen.

Tässäkin iskostuu aika hyvin se mihin ollan menossa: Jaa syrjit homoja. -> Sinussa on vikaa.
Mutta mielisairaus ei ollut kuitenkaan sen arvoinen, että oltaisiin voitu todeta "Entäs sitten".

Vaarala9/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:

seksuaalisesti miehiin suuntautunut


Wtf! :D Mihin tämä nyt taas liittyi? Mistä näitä oikein sikiää? Kiits, vaan, persut, kaikista kivenkoloista nyt kaivautuu näitä kaikenmaailman "-kriitikoita" Sitten joku Shadown on vieläpä nostamassa marttyyriksi kun joku kehtaa avautua omituisesta kommentista. Miksiköhän kukaan ei mainitse huonjen asioiden listallaan sitä, jos joku sattuu olemaan hetero?

Lainaus:

Esim. minulla ei saa olla mitään vastaan homoja tai muita vähemmistöjä, mutta vähemmistöillä saa olla paljonkin enemmistöä vastaan.


Miten niin ei saa? Tottakai saa, ei yhteiskunta ole ristille naulaamassa, mutta kyllä on kumma jos siitä ei saa huomauttaa julkisella keskustelupalstalla, jos jonkun mielipide on perustelematon ja kummallinen? Hetero- tai homoaktivistien idioottimaiset kommentit on yhtä lailla idioottimaisia, nyt vain sattuu olemaan niin että "homokriitikot" tuntuvat laukovan tälläisiä käsittämättömyyksiä paljon useammin... "Heterokriitikoilla" (jos sellaisia onkaan) ei ole samanlaista poliittista massaa jolla ratsastaa, johon halpahintainen populismi uppoaa helposti, kuten teillä. Jos "heterokriitikko" lausuisi vastaavia kommentteja (ja onhan toi mielisairas vielä kaiken lisäksi heterokin, hehhehhee), häneen suhtauduttaisiin lähinnä huvittuneesti kaikkien suunnalta.

Lainaus:

Pahimmillaan mennää siihen, ettei yksinkertaisesti uskalleta homoja, pakolaisia ym. vähemmistöön kuuluvaa olla valitsemati, koska se olisi auttamatta vieruksantaa, vaikkei homo-/pakolaistausta liittyisikään valitsemmatta jättämiseen.


Joo, nyt en tajunnut. Kunnon salaliittosettiä pukkaa jo. Vai voitko yksisleitteisesti osoittaa että tämä on jossain toimintatapa?

Lainaus:

Tässäkin iskostuu aika hyvin se mihin ollan menossa: Jaa syrjit homoja. -> Sinussa on vikaa.


Miten niin sinussa ei ole vikaa, jos syrjit homoja? Tai ylipäätään ketään? Milloin syrjimisestä tuli jotain hyväksyttävää ja hienoa? Saa syrjiä, mutta silloin voi olla varma että altistuu ajattelevien ihmisten pilkalle! :D

Shadown10/44

Lainaus:


Miten niin sinussa ei ole vikaa, jos syrjit homoja? Tai ylipäätään ketään? Milloin syrjimisestä tuli jotain hyväksyttävää ja hienoa? Saa syrjiä, mutta silloin voi olla varma että altistuu ajattelevien ihmisten pilkalle! :D

Miten niin minussa olisi vikaa, jos syrjisin? Syrjithän sinäkin nyt väestöä, joka syrjii.
Ristiriitaista on myöskin tuossa alkuperäisessä tasa-arvo-valituksessa se, että mielenterveysongelmaan kiinnitetty huomautus ei ollutkaan mikään ongelma, vaikka minkäs ihminen sairaudelleen voi.

Ongelma tasa-arvoisessa kohtelusa on juuri se, että vähemmistöläinen voi aina valittaa päätöksiä, riippumati onko esimerkiksi virkaan valitsemati jättäminen riippunut vähemistöön kuulumisesta. Siksi ihan oikeasti toimitaan niin, että vähemistöryhmään kuuluvia ihmisiä valitaan ihan "tavan vuoksi".

Kannattaa tässä suhteessa seurata muutakin, kuin tätä palstaa.

Vaarala11/44

Lainaus:

Miten niin minussa olisi vikaa, jos syrjisin? Syrjithän sinäkin nyt väestöä, joka syrjii.


No meillä taitaa vain olla erilaiset määritelmät syrjinnälle. Minusta idioottimaiset mielipiteet ovat idioottimaisia, mutta en minä niiden vuoksi syrjimään lähde. Siis sen määritelmän mukaan, mikä minusta on syrjintää. Minusta sinun tapasi määritellä syrjintä vesittää termiä liikaa, tehden siitä tosiaankin aika turhan määritelmän. Samoin voisi oikeastaan vielä perustellummin sanoa, että rikollisen vankilaan laittaminen on aina syrjintää...

Lainaus:

Ristiriitaista on myöskin tuossa alkuperäisessä tasa-arvo-valituksessa se, että mielenterveysongelmaan kiinnitetty huomautus ei ollutkaan mikään ongelma, vaikka minkäs ihminen sairaudelleen voi.


Juu en tainnut tajuta mitä haet tällä. Kommentoija ei tiennyt että Frylla on mielenterveydellinen ongelma. Mitä sitten? Ei se tehnyt alkuperäisestä huomautuksesta yhtään vähemmän asiatonta.

Lainaus:

Ongelma tasa-arvoisessa kohtelusa on juuri se, että vähemmistöläinen voi aina valittaa päätöksiä, riippumati onko esimerkiksi virkaan valitsemati jättäminen riippunut vähemistöön kuulumisesta. Siksi ihan oikeasti toimitaan niin, että vähemistöryhmään kuuluvia ihmisiä valitaan ihan "tavan vuoksi".

Kannattaa tässä suhteessa seurata muutakin, kuin tätä palstaa.


Tuohan on esimerkki epätasa-arvoisesta kohtelusta, ja minusta todella marginaalinen, ellei jopa täysin kuvitteellinen skenaario!
En seuraa muuta kuin mediaa noin yleensä, eikä tuollaisesta minusta ole paljoa esimerkkejä heittää mitä tarkoitat. Ainahan sitä valittaa voi, ei se yleensä läpi mene jos ei ole aihetta. Usein ei mene vaikka aihetta olisikin...
Uskomatonta että on vielä jengiä ketkä haluavat epätasa-arvoa! :D That's like soo last season.

Shadown12/44

Kukaan ei ole tässä ollut puolustamassa epätasa-arvoa, lähinnä toin esille ihan perusteltuja asioita, joilla tasa-arvoa pyrkivät teot vesittää koko tasa-arvon, käyden loppujen lopuksi valtaväestöä vastaan ja turhauttaen valtaväestön ja tuoden eripuraa vähemmistöjen ja enemistöjen välille.

Alkuperäisesti tosiaan mielisairautta ei ilmeisesti tiedetty, mutta tämä tieto on epäolennaista. Ei sillä sairaudella pitäisi olla vissiin merkitystä kuitenkaan.

Idioottimaisinta oli kuitenkin puuttua ylipäätään jonkun mielipiteeseen, jossa ilmeisesti viitattiin siihen, että homous ja mielisairaus on ongelma. Ainakin mielisairaus voi ihan oikeasti ollakkin.

Vaarala13/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Kukaan ei ole tässä ollut puolustamassa epätasa-arvoa, lähinnä toin esille ihan perusteltuja asioita, joilla tasa-arvoa pyrkivät teot vesittää koko tasa-arvon, käyden loppujen lopuksi valtaväestöä vastaan ja turhauttaen valtaväestön ja tuoden eripuraa vähemmistöjen ja enemistöjen välille.


Minun on ainakin vaikea löytää kovin montaa sopivaa esimerkkiä mainitsemastasi skenaariosta. Ja kyllä, yhteiskunta puolustaa erityisesti vähemmistöjen oikeuksia, enemmistö on käsitteenä melko epäonnistunut jo ihan siksikin että (lähes?) kaikki kuulumme ainakin johonkin vähemmistöön, ja ainakin jollain tavalla kuulumme myöskin kaikki enemmistöön. Sitten jos joku vähemmistö on erityisen sorrettu, sitä vastaan hyökkääviä kohtaan ollaan erityisen aggressiivisia. Toivottavasti. Ainahan yhteiskuntasopimus ei toimi, siitä sitten seuraa enemmän ja vähemmän karmaisevia juttuja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Alkuperäisesti tosiaan mielisairautta ei ilmeisesti tiedetty, mutta tämä tieto on epäolennaista. Ei sillä sairaudella pitäisi olla vissiin merkitystä kuitenkaan.


Ja homoudella pitäisi? Yhtään enempää en osaa kuvitella miten se heterous asiaan liittyisi sen kummemmin? Mielisairaus voi vaikuttaa harkintakykyyn, mutta varmaankin se otettiin mukaan ihan siksikin että sitä pidettiin perusteettomana väitteenä. Fryn homous on ehkä tiedetympi asia, mutta ei olisi haitannut varmaan googletella vähän.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Idioottimaisinta oli kuitenkin puuttua ylipäätään jonkun mielipiteeseen, jossa ilmeisesti viitattiin siihen, että homous ja mielisairaus on ongelma. Ainakin mielisairaus voi ihan oikeasti ollakkin.


Jaa. Ei hyvää päivää, en kyllä näe mitä nyt yrität ajaa takaa tässä... Joo, joo, mielisairaus voi olla ongelma, mutta homouden mainitseminen tuossa kohtaa oli pelkästään ja vain ja ainoastaan asiatonta.

Shadown14/44

Enemmistöstä voidaan puhua siinä vaiheessa, jos työpaikaka hakee kymmenen miestä, joista yksi on kalju ja voidaan syystä tai toisesta olettaa, etei kalju päässytkään työhön, koska oli kalju. Silloin enemistö oli ne, joilla oli hiukset. Kaikkihan me sitten voidaan kuulua omiin pikku vähemmistöihin.

Se, ettet osaa tai tiedä esimerkkejä miten nykyinen politiikka sortaa enemmistöä ei yllätä aiemmasta kommentistasi jontuen. Kannatan sinun lukemaan enempi.

Mutta mielentilaa ei kuitenkana otettu lukuun huomiossa, joka olikin päällimmäinen ongelma. Eli miksi sitten pitää se homouskaan ottaa, jollei viittaus mielentilaan haitannut. Onko nämä jossain eriarvossa?

Fryn homoutta minä en tiennyt, mutta ei minua siitäkään huolimatta haitannut vaikka joku siitä huomautti ja se on tasa-arvoa. Vähemmistöjen etu on sekin, että heitä saa arvioi vapaasti, kuin se, että hyräillään nurkissa. Itse asiassa minua alkoi enempikin kiinnittämään huomiota kaverin homous juuri siksi, koska tästä aiheesta syntyi tälläinen väittely ja kiinnostukseni ei ole positiivista.

Hyvä esimerkki oli muinoin kotiseudullani, kun tänne tuli tuollainen "sateenkaaritapahtuma". Oli mielenkiintoista katsoa, kun nämä seksuaalivähemmistöt porukalla kerääntyivät paikalliselle terassille ja sitten ulkopuolelta "normaalit" kyttäsivät, kuin eläintarhan apinoita heitä. Tämä käytös tuskin tulee koskaan loppumaan, ellei vähemmistöihin ylipäätään aleta suhtaantumaan oikeasti tasa-arvoisesti ja unohdetaan tämmöinen syyttäminen "Menit sanomaan homoksi".

Vaarala15/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Se, ettet osaa tai tiedä esimerkkejä miten nykyinen politiikka sortaa enemmistöä ei yllätä aiemmasta kommentistasi jontuen. Kannatan sinun lukemaan enempi.


Joo, no taidan kyllä jo itse kuulua ainakin siihen vähemmistöön joka lukee enempi. :)
Oikeastaan esimerkkejä tuosta tilanteesta minkä mainitsit löytyy lähinnä jostain Miessakit foorumeilta ja Halla-Ahon blogikommenteista, enkä satu pitämään niitä kaikkein luotettavimpina lähteinä, jostain syystä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Mutta mielentilaa ei kuitenkana otettu lukuun huomiossa, joka olikin päällimmäinen ongelma. Eli miksi sitten pitää se homouskaan ottaa, jollei viittaus mielentilaan haitannut. Onko nämä jossain eriarvossa?


On, se homouden mainitseminen oli asiatonta. Yhtä asiatonta, kuin heteroudenkin mainitseminen. Sille ei ilmeisesti ole mitään muuta syytä kuin ennakkoluulot (oikeesti, siis peruskoulussa oli tällaisia ennakkoluuloja! :D) homoja kohtaan. Mielialan vaihtelut voivat todellakin vaikuttaa siihen, mitä henkilö sanoo/tekee. Frylla voisi hyvinkin olla maaninen vaihe menossa, ja siksi esiintyi nyt mediassa tällaisen asian tiimoilta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Fryn homoutta minä en tiennyt, mutta ei minua siitäkään huolimatta haitannut vaikka joku siitä huomautti ja se on tasa-arvoa. Vähemmistöjen etu on sekin, että heitä saa arvioi vapaasti, kuin se, että hyräillään nurkissa. Itse asiassa minua alkoi enempikin kiinnittämään huomiota kaverin homous juuri siksi, koska tästä aiheesta syntyi tälläinen väittely ja kiinnostukseni ei ole positiivista.


No se nyt on tullut jo selväksi että kiinnostus ei ole positiivista! :D Pointti nimenomaan on se, että tuossa kohtaa homouden mainitseminen oli asiaankuulumatonta ja siksi asiatonta. Mielialahäiriö on aivan eri asia, kuten jo edellä kerroin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Hyvä esimerkki oli muinoin kotiseudullani, kun tänne tuli tuollainen "sateenkaaritapahtuma". Oli mielenkiintoista katsoa, kun nämä seksuaalivähemmistöt porukalla kerääntyivät paikalliselle terassille ja sitten ulkopuolelta "normaalit" kyttäsivät, kuin eläintarhan apinoita heitä. Tämä käytös tuskin tulee koskaan loppumaan, ellei vähemmistöihin ylipäätään aleta suhtaantumaan oikeasti tasa-arvoisesti ja unohdetaan tämmöinen syyttäminen "Menit sanomaan homoksi".


Jos vähemmistöjä kohtaan tapahtuvaan asiattomaan huomautteluun ei reagoida, siitä tulee lopulta normaalia. Sitten onkin ihan ok sanoa että neekerit on jotenkin hitaampia kuin muut, eikä ne oikein pärjää omillaan.. Ja tietysti kaikkia ketkä vähän tuosta älähtää niin kritisoidaan siitä että rasisteja syrjitään! :D

lettas16/44

Vähemmistöpolittiikka on oikein muodikas aihe, mutta ei kuulu tähän foorumiin eikä tähän ketjuun: "Stephen Fry on ladannut luvatta 24- ja House-sarjojen jaksoja ".

Fry on osalle briteistä vitsi, toisille taas suuri esikuva. Omasta mielestä hienoa että ottaa kantaa paikallisiin epäkohtiin.

Shadown17/44

Kannattaa oikeasti lukea enempi mediaa, niin huomaat esimerkkejä. Itse asiassa mieli tekisi antaa niitä esimerkkejä, mutta antaa olla.

Joka tapauksessa ole löytänyt nyt Halla-Ahot tässä parissa päivässä, se on hyvä se noin ylipäätään, että mielenkiintosi heräsi.

Kuitenkaan jos nyt ihan aikuisten oikeasti puhutaan, niin sairauskaan ei saisi olla nälvimisen paikka. Olihan homouskin sairaus vielä 80 luvulla Suomessa. Tässä kohtaan siis menit metsään.

Vaikka ns. "asiattomuuksia" huomautellaan, niin ei se kuitenkaan todellista ongelmaa poista, eli niitä ennakkoluuloja. Ne on ja pysyy ja uskon, että esimerkiksi homouden kohdalla ne pysyy vuosi kymmeniä, ellei jopa tuhansia, tai ei koskaan lopu. Eikä siihen vaikuta millään muotoa pakkokeinot, millä koetetaan tehdä tasa-arvoa. Päin vastoin.

Vaarala18/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Kannattaa oikeasti lukea enempi mediaa, niin huomaat esimerkkejä. Itse asiassa mieli tekisi antaa niitä esimerkkejä, mutta antaa olla.


Juu anna olla vaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Joka tapauksessa ole löytänyt nyt Halla-Ahot tässä parissa päivässä, se on hyvä se noin ylipäätään, että mielenkiintosi heräsi.


Halla-Aho on aivan idiootti, kannattaa katsastaa vaikka Pat Condell Youtubesta. Siinä on hauskaa ja oikeasti osuvaa uskonto- ja kulttuurikritiikkiä Briteistä. Patiin verrattuna Halpa-Aho on vain hallahintainen populisti. :)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Kuitenkaan jos nyt ihan aikuisten oikeasti puhutaan, niin sairauskaan ei saisi olla nälvimisen paikka. Olihan homouskin sairaus vielä 80 luvulla Suomessa. Tässä kohtaan siis menit metsään.


Oikeassa olet, sairaudellakaan ei saisi nälviä. Sen selittävän voiman tässä nyt toisaalta voisi jollain tasolla vielä hyväksyä, homouden taas ei. Naiseuskin oli sairaus nimeltä hysteria vielä tuossa sata vuotta sitten, mutta ei se nykyään enää oikein misogyniaan oikeuta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Vaikka ns. "asiattomuuksia" huomautellaan, niin ei se kuitenkaan todellista ongelmaa poista, eli niitä ennakkoluuloja. Ne on ja pysyy ja uskon, että esimerkiksi homouden kohdalla ne pysyy vuosi kymmeniä, ellei jopa tuhansia, tai ei koskaan lopu. Eikä siihen vaikuta millään muotoa pakkokeinot, millä koetetaan tehdä tasa-arvoa. Päin vastoin.


Pakkokeinot? Juu, meillä taitaa siitäkin sanasta olla pikkuisen eri määritelmät... Oletko muuten nähnyt Thank You for Smoking -nimistä leffaa? Siinä minusta aika hienolla tavalla kumotaan tuo sinun pointtisi. Tai ainakin osa siitä, toki ennakkoluuloja tulee todennäköisesti aina olemaan, mutta sopii mennä katsomaan minkälaista meno on maissa, joissa "pakkokeinoja" ei ole käytetty. Afganistanissakin parlamentti harkitsee avioliiton sisäisen raiskauksen sallimista. Ja ei, ei miesten raiskausta... :)

Minä puolestani taidan lopettaa tältä osin tähän, eipä tässä enää mitään uutta tietoa ole tullut puolin eikä toisin. Fry on kyllä minusta mielenkiintoinen ja monipuolinen tyyppi, penskana Kyllä Jeeves hoitaa oli lempparisarja! Samoin rooli V for Vendettassa oli hieno.

Stimpy719/44

Stephen Fry on helvetin hyvä esiintyjä, juontaja ja näyttelijä. Ja tinkimättömään tyyliinsä myös rehellinen.

Ai niin. Ja homo111!!!! Kaksisuuntainen mielialahäiriö!!!!!!!1111 Juokse Lassie!

On se kumma, miten bi-polaarinen hintti pystyy luomaan niin monimutkaisen asian kuin oman mielipiteen. Ja kun se on luotu, sen täytyy jotenkin olla maanisdepressiivisen homouden värittämää, suorastaan sen ilmentymä.

Jos ovat epäluulot loppumaton luonnonvara, niin on myös junttien loputtomat vittuilut (Wumwum).

Shadown20/44

Lainaus:


Pakkokeinot? Juu, meillä taitaa siitäkin sanasta olla pikkuisen eri määritelmät...

Jos aiot joskus hankkia työntekijöitä, niin varmaan saatat huomata, että jos homouteen viitaten eväät työpaikan, niin hyvä ei heilu.

Eli kyllä meillä on ihan selkeät pakkokeinot olemassa ja senpä takia juuri ollaan varovaisi, kun vähemmistöltä evätään työpaikka. Aina kun vähemmistö voi valittaa, oli eväämisen syy sitten vaikka ihan jokin muu.
Eli voit sanoa kyllä, ettei tyyppi miellyttänyt ihmisenä, mutta homona et tai muuhun vähemmistöön kuuluvana.

stillborn21/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Jos aiot joskus hankkia työntekijöitä, niin varmaan saatat huomata, että jos homouteen viitaten eväät työpaikan, niin hyvä ei heilu.

Anteeksi tämä offtopikin jatkaminen, mutta jäi hieman mietityttämään, että missä työpaikassa seksuaalinen suuntautuneisuus on ratkaiseva tekijä? Nimittäin työnhakutilanteessa tulee ja saa kysyä työnhakijalta vain ja ainoastaan haettavan tehtävän kannalta olennaisia asioita ja vain ne asiat saavat vaikuttaa päätöksiin. Ja yleensäkään mihin kaikkiin asioihin se suuntautuneisuus vaikuttaa?

Olisiko se kumminkin niin, että tietynlaiset ihmisryhmiin kohdistuvat ennakkoluulot ovat yhteiskunnallisella tasolla todettu haitallisiksi, laittomiksi ja ihmisoikeuksien vastaisiksi ja siksi niitä vähemmistöjä tulee suojella enemmistöjen ennakkoluuloilta, jotta tasa-arvo mahdollisimman hyvin toteutuu?

Mitä tuohon uutiseen tulee, niin hyvää on tietysti se, että lataaminen arkipäiväistyy ja kun se saa julkisia kasvoja, se hyväksytään helpommin. Jeeves on asialinjalla nyt. :)

Shadown22/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:


Anteeksi tämä offtopikin jatkaminen, mutta jäi hieman mietityttämään, että missä työpaikassa seksuaalinen suuntautuneisuus on ratkaiseva tekijä?

Vaikea sanoa missä se todellisesti on tehtävän teknisen suorittamisen esteenä, mutta valmis paradoksi onkin siinä, että kun niitä ennakkoluuloja on, niin asiakaspalvelussa silmiin pistävä homous (tai muuten vain tieto asiakaspalvelussa olevan henkilön homoudesta) voi karkoittaa ihmisiä. Siis ihan noin esimerkkinä. Toisaalta aina voidaan kysy sitäkin, että miksei työnantaja voi olla valitsemati ihmistä josta ei tosiasiassa pidä?

Tietenkään esimerkiksi seksuaalisuutta ei saisä kysellä (ja harva homo edes homouttaa myöntäisi), mutta se on sitten toinen juttu, joka aiemmin jo tuli mainittua.

stillborn23/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:Vaikea sanoa missä se todellisesti on tehtävän teknisen suorittamisen esteenä, mutta valmis paradoksi onkin siinä, että kun niitä ennakkoluuloja on, niin asiakaspalvelussa silmiin pistävä homous (tai muuten vain tieto asiakaspalvelussa olevan henkilön homoudesta) voi karkoittaa ihmisiä. Siis ihan noin esimerkkinä. Toisaalta aina voidaan kysy sitäkin, että miksei työnantaja voi olla valitsemati ihmistä josta ei tosiasiassa pidä?

Tietenkään esimerkiksi seksuaalisuutta ei saisä kysellä (ja harva homo edes homouttaa myöntäisi), mutta se on sitten toinen juttu, joka aiemmin jo tuli mainittua.

No onneksi maailma on menossa enemmän siihen suuntaan, että erilaisuus ei karkoita muita ihmisiä pois, vaikka olisikin sitten asiakaspalvelutehtävissä... Siihen voi mennä aikaa, mutta onneksi nykyajan koululaitos suhtautuu erittäin kielteisesti syrjivään käytökseen. Tasa-arvoajatteluhan on oikeastaan länsimaisen ajattelun kulmakiviä ja sivistysvaltion yksi tärkeimmistä tunnusmerkeistä.

robsku24/44

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zarok:


Millä tavalla hän on henkisesti epävavakaa? Ja onko sillä mitään väliä vaikka hän on homo? Onko jotakin ennakkoluuloja homoista.?

Entäpä jos hänellä onkin? Tämä tasa-arvo-politiikka menee aika hauskasti. Esim. minulla ei saa olla mitään vastaan homoja tai muita vähemmistöjä, mutta vähemmistöillä saa olla paljonkin enemmistöä vastaan.

Kyllä tasa-arvossa pitää olla kyse siitäkin, että minulla tai kellä tahansa saa olla sanomista vaikka nyt homoja kohtaan, saahan homoillakin olla heteroja vastaan.

Tjaa, olen kyllä kuullut homoista joilla on heterouden vastaisia mielipiteitä, mutta tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun kuulen homouden vastaisuutta puolustettavan väitteellä "no kun homoillakin saa olla heteroiden vastaisia mielipiteitä" - väittäisin kyllä että lukuunottamatta pientä marginaaliryhmää jota homojenkin keskuudessä yleisesti kummeksutaan ja vastustetaan on kyllä väite että heteroiden vastaiset mielipiteet olisivat jotenkin ihmisten mielestä hyväksyttyjä täysin omasta kaninhatustasi vedetty. Propsit ehkä älyttömimmästä homovastaisuutta puolustavasta argumentista jonka olen kuullut moneen vuoteen.

Itse olen biseksuaali ja sanon että kaltaisesi homofobiset idiootit voidaan kyllä toki samaistaa oikeuksienne osalta heterovastaisiin, ts. minulta et kyllä saa homovastaisuudellesi mitään hyväksyntää, ainostaan halveksuntaa typeryydestä.

Täällä kyllä löytyy ihmisillä aina jokin syy jolla tekijänoikeusmafiaa julkisuudessa kritisoivan mielipide nullifoidaan (kuvitelmissanne):
* rikas joten ei voi kritisoida
* homo joten ei voi kritisoida
* maanisdepressiivinen, ei voi kritisoida
* ...monta muuta syytä välissä kunnes viimeisenä jos ei muuta keksitä:
* Jaaha, taidat olla piraatti kun tuollaista sanot

robsku25/44

Lainaus:

Lainaus:


Miten niin sinussa ei ole vikaa, jos syrjit homoja? Tai ylipäätään ketään? Milloin syrjimisestä tuli jotain hyväksyttävää ja hienoa? Saa syrjiä, mutta silloin voi olla varma että altistuu ajattelevien ihmisten pilkalle! :D

Miten niin minussa olisi vikaa, jos syrjisin? Syrjithän sinäkin nyt väestöä, joka syrjii.
Ristiriitaista on myöskin tuossa alkuperäisessä tasa-arvo-valituksessa se, että mielenterveysongelmaan kiinnitetty huomautus ei ollutkaan mikään ongelma, vaikka minkäs ihminen sairaudelleen voi.

Ongelma tasa-arvoisessa kohtelusa on juuri se, että vähemmistöläinen voi aina valittaa päätöksiä, riippumati onko esimerkiksi virkaan valitsemati jättäminen riippunut vähemistöön kuulumisesta. Siksi ihan oikeasti toimitaan niin, että vähemistöryhmään kuuluvia ihmisiä valitaan ihan "tavan vuoksi".

Kiva tietää, takaatko että lykästää jos seuraavan kerran vaikka työnhaussa en saa paikkaa niin jos sitten valitan että johtui siitä että olen biseksuaali, hippi ja muutenkin outo? Lyödäänkö veto, kun olet niin varman tuntuinen niin varmaan sinulle kelpaisi muutama tonttu?

Lainaus:

Kannattaa tässä suhteessa seurata muutakin, kuin tätä palstaa.

Muita palstoja seuratessa lähinnä huomannut että aina välillä jossakin joku esittää jotain hyvin tämänkaltaisia väitteitä, mutta en juuri muuta. Tämänkö pitäisi jotenkin vakuuttaa?

robsku26/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Idioottimaisinta oli kuitenkin puuttua ylipäätään jonkun mielipiteeseen, jossa ilmeisesti viitattiin siihen, että homous ja mielisairaus on ongelma. Ainakin mielisairaus voi ihan oikeasti ollakkin.

Mielisairaus voi olla ongelma, mutta tässä nyt ei kyllä ihan vain puututtu mielipiteeseen että se voi olla ongelma vaan yritykseen nullifoida henkilön kredibiliteetti ilman kunnon perusteita vetoamalla epämääräisesti mielenterveyteen (ilman mitään perusteluja miksi tämän takia henkilön mielipide olisi jotenkin arvoton tai vähempi arvoltaan) ja vieläpä seksuaaliseen suuntautumiseen, joka IMHO on jo todella surkeaa ja ala-arvoista. Nyt sitten itketään että "mutta voivathan ne olla ongelma" vaikka kukaan ei edes homoudesta, saatika mielenterveysongelmista ole keskustelun yhteydessä mitään sellaista sanonut etteivätkö ne voisi.

Minusta näyttää että sinulta on nyt pahemmman kerran pallot hukassa (anteeksi nyt vain tämäkin syrjintä).

Shadown27/44

Lainaus:


Mielisairaus voi olla ongelma, mutta tässä nyt ei kyllä ihan vain puututtu mielipiteeseen että se voi olla ongelma vaan yritykseen nullifoida henkilön kredibiliteetti ilman kunnon perusteita vetoamalla epämääräisesti mielenterveyteen (ilman mitään perusteluja miksi tämän takia henkilön mielipide olisi jotenkin arvoton tai vähempi arvoltaan) ja vieläpä seksuaaliseen suuntautumiseen, joka IMHO on jo todella surkeaa ja ala-arvoista. Nyt sitten itketään että "mutta voivathan ne olla ongelma" vaikka kukaan ei edes homoudesta, saatika mielenterveysongelmista ole keskustelun yhteydessä mitään sellaista sanonut etteivätkö ne voisi.

Minusta näyttää että sinulta on nyt pahemmman kerran pallot hukassa (anteeksi nyt vain tämäkin syrjintä).

Yksiselitteisesti mielipiteeni olikin, että vapaassa maassa saa vedota vapaasti kaikkeen.

En nyt sitten tiedä mitä pyrit sanomaan.

stillborn28/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Yksiselitteisesti mielipiteeni olikin, että vapaassa maassa saa vedota vapaasti kaikkeen.

En nyt sitten tiedä mitä pyrit sanomaan.

Eiköhän vapaassa maassa sukupuoleen, ihonväriin, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vaikkapa mielisairauteen perustuva syrjintä tai loukkaava toiminta ole kiellettyä ihan laissa?

Shadown29/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:


Eiköhän vapaassa maassa sukupuoleen, ihonväriin, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vaikkapa mielisairauteen perustuva syrjintä tai loukkaava toiminta ole kiellettyä ihan laissa?

Onhan se, mutta se on samalla ongelma, josta aiemmin kirjoitin.

stillborn30/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Onhan se, mutta se on samalla ongelma, josta aiemmin kirjoitin.

Kyllä, ja ennakkoluuloista pääsee parhaiten eroon, kun niihin puututaan ajoissa ja pyritään estämään niiden leviäminen, esim. internetforumeilla.

robsku31/44

Lainaus:

Lainaus:


Pakkokeinot? Juu, meillä taitaa siitäkin sanasta olla pikkuisen eri määritelmät...

Jos aiot joskus hankkia työntekijöitä, niin varmaan saatat huomata, että jos homouteen viitaten eväät työpaikan, niin hyvä ei heilu.

Eli kyllä meillä on ihan selkeät pakkokeinot olemassa ja senpä takia juuri ollaan varovaisi, kun vähemmistöltä evätään työpaikka. Aina kun vähemmistö voi valittaa, oli eväämisen syy sitten vaikka ihan jokin muu.
Eli voit sanoa kyllä, ettei tyyppi miellyttänyt ihmisenä, mutta homona et tai muuhun vähemmistöön kuuluvana.

Eräästä aivan toisesta keskustelusta (liittyen homojen oikeuteen avioliittoon) sain pätkän joka jotenkin tuntui sopivan tänne...

It's a little word game they like to play. By pointing out their bigotry, we are the ones being intolerant. By resisting their attempts to codify their religion into law and public policy, we are trampling on their rights.

It's a clever little lie, but, like Jedi mind tricks, it only works on the weak-minded.

robsku32/44

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:


Anteeksi tämä offtopikin jatkaminen, mutta jäi hieman mietityttämään, että missä työpaikassa seksuaalinen suuntautuneisuus on ratkaiseva tekijä?

Vaikea sanoa missä se todellisesti on tehtävän teknisen suorittamisen esteenä, mutta valmis paradoksi onkin siinä, että kun niitä ennakkoluuloja on, niin asiakaspalvelussa silmiin pistävä homous (tai muuten vain tieto asiakaspalvelussa olevan henkilön homoudesta) voi karkoittaa ihmisiä. Siis ihan noin esimerkkinä. Toisaalta aina voidaan kysy sitäkin, että miksei työnantaja voi olla valitsemati ihmistä josta ei tosiasiassa pidä?

Alkutekstiä en ymmärrä alkuunkaan, mutta mitä viimeiseen kysymykseen tulee niin minä ainakin olen ollut käsityksessä että työnantajaa mikään ei pakota palkkaamaan henkilöä "josta ei tosiasiassa pidä".

robsku33/44

Lainaus:

Lainaus:


Mielisairaus voi olla ongelma, mutta tässä nyt ei kyllä ihan vain puututtu mielipiteeseen että se voi olla ongelma vaan yritykseen nullifoida henkilön kredibiliteetti ilman kunnon perusteita vetoamalla epämääräisesti mielenterveyteen (ilman mitään perusteluja miksi tämän takia henkilön mielipide olisi jotenkin arvoton tai vähempi arvoltaan) ja vieläpä seksuaaliseen suuntautumiseen, joka IMHO on jo todella surkeaa ja ala-arvoista. Nyt sitten itketään että "mutta voivathan ne olla ongelma" vaikka kukaan ei edes homoudesta, saatika mielenterveysongelmista ole keskustelun yhteydessä mitään sellaista sanonut etteivätkö ne voisi.

Minusta näyttää että sinulta on nyt pahemmman kerran pallot hukassa (anteeksi nyt vain tämäkin syrjintä).

Yksiselitteisesti mielipiteeni olikin, että vapaassa maassa saa vedota vapaasti kaikkeen.

En nyt sitten tiedä mitä pyrit sanomaan.

Vetoa vapaasti, alan kyllä ymmärtää että tuskin tulet ymmärtämään miksi minä ja kaikki muut eivät välttämättä ota "vetoamisiasi" kovin tosissaan :p

Shadown34/44

Lainaus:


Vetoa vapaasti, alan kyllä ymmärtää että tuskin tulet ymmärtämään miksi minä ja kaikki muut eivät välttämättä ota "vetoamisiasi" kovin tosissaan :p

Edelleenkin vapaassa maassa pitäisi olla oikeus joku tai jokin jättää väliin syystä tai toisesta. Jätetään ne kuitenkin, tosin ilmoittaen eri perusteet.

Että, ihan työkokemuksella puhun.

stillborn35/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Edelleenkin vapaassa maassa pitäisi olla oikeus joku tai jokin jättää väliin syystä tai toisesta. Jätetään ne kuitenkin, tosin ilmoittaen eri perusteet.

Että, ihan työkokemuksella puhun.

Saisiko saman suomeksi, kiitos? :D

robsku36/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Lainaus:


Miten niin sinussa ei ole vikaa, jos syrjit homoja? Tai ylipäätään ketään? Milloin syrjimisestä tuli jotain hyväksyttävää ja hienoa? Saa syrjiä, mutta silloin voi olla varma että altistuu ajattelevien ihmisten pilkalle! :D

Miten niin minussa olisi vikaa, jos syrjisin? Syrjithän sinäkin nyt väestöä, joka syrjii.

Voi että, "et ole suvaitsevainen kun et suvaitse suvaitsemattomia". Idioottien kanssa on turha väitellä koska he vetävät sinut omalle tasolleen ja voittavat kokemuksella. Älä vaivaudu sanomaan että henkilökohtaisuuksiin meno on arvotonta argumentointina - en äskeisen sanomiseni takia edes koe halua hävitä sinulle väittelyssä, jos ymmärrät mitä tarkoitan...

Lainaus:

Ongelma tasa-arvoisessa kohtelusa on juuri se, että vähemmistöläinen voi aina valittaa päätöksiä, riippumati onko esimerkiksi virkaan valitsemati jättäminen riippunut vähemistöön kuulumisesta. Siksi ihan oikeasti toimitaan niin, että vähemistöryhmään kuuluvia ihmisiä valitaan ihan "tavan vuoksi".

Jos/kun tällaista tapahtuu niin se on aina väärin, mutta enpä usko että ilmiö on kuin marginaalinen ja suurimmalta osalta juttu on legendaa jota erityisesti rasistit ym. sen kaltaiset tykkäävät levittää.

Hassua väitteen valossa että tiedän tapauksen jossa tummaihoinen on useamman kerran jäänyt vaille työpaikkaa kun hakijana on ollut valkoihoisiakin. Älä yritä vääntää tästä että minä väittäisin tässä tapahtuneen vääryyttä. Pointti on että väittämäsi mukaan tämän tumman olisi pitänyt saada mikä tahansa näistä paikoista. Pop.

Lainaus:

Kannattaa tässä suhteessa seurata muutakin, kuin tätä palstaa.

Niinpä.

robsku37/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stimpy7:

Stephen Fry on helvetin hyvä esiintyjä, juontaja ja näyttelijä. Ja tinkimättömään tyyliinsä myös rehellinen.

Ai niin. Ja homo111!!!! Kaksisuuntainen mielialahäiriö!!!!!!!1111 Juokse Lassie!

On se kumma, miten bi-polaarinen hintti pystyy luomaan niin monimutkaisen asian kuin oman mielipiteen. Ja kun se on luotu, sen täytyy jotenkin olla maanisdepressiivisen homouden värittämää, suorastaan sen ilmentymä.

Amen! Ei voi ymmärtää miten joku voi olla niin suvaitsematon että kritisoi - tarkoitan syrjii - henkilöitä jotka asiallisesti tuovat tämän tosiseikan esille. Käsittämätöntä ja röyhkeää mollausta tuollainen, eikö näitä rasisteja voisi saada pois täältä puolustelemasta kaikenmaailman homojen mielipiteitä aivan kuin ne olisivat jotenkin normaaleja!?

robsku38/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Lainaus:


Pakkokeinot? Juu, meillä taitaa siitäkin sanasta olla pikkuisen eri määritelmät...

Jos aiot joskus hankkia työntekijöitä, niin varmaan saatat huomata, että jos homouteen viitaten eväät työpaikan, niin hyvä ei heilu.

Eli kyllä meillä on ihan selkeät pakkokeinot olemassa ja senpä takia juuri ollaan varovaisi, kun vähemmistöltä evätään työpaikka. Aina kun vähemmistö voi valittaa, oli eväämisen syy sitten vaikka ihan jokin muu.
Eli voit sanoa kyllä, ettei tyyppi miellyttänyt ihmisenä, mutta homona et tai muuhun vähemmistöön kuuluvana.

Legendaa - sori vain mutta valitettavasti homouden perusteella voit ihan turvallisesti erottaa henkilön kunhan pidät huolen että erotettu ei voi todistaa erottamisen syytä. Tietenkään tällaista ei valitettavasti voi ehkäistäkään ilman että väittämästäsi tulisi todellisuutta, joten laki on niin hyvä asian suhteen kuin kuvittelisin olevan mahdollista.

En tiedä tapauksia joissa väittämääsi on tapahtunut, mutta tiedän laittomia erotuksia joissa potkut saanut ei ole saanut oikeutta koska laittoman perustelun todistaminen oli mahdotonta (ei todistajia, erottamisen syyksi papereihin ei tietenkään ollut merkitty idioottimaisuuksia), joten jospa lopetettaisiin tämän lööperin jauhaminen. Nämä tarinat sopivat paremmin esim. uusnatsien ja homofoobikkojen etc. jauhannaksi kuin kirjoittajalle jaka ainakin suurimmaksi osaksi kirjoittaa järkeviä.

Shadown39/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:


Legendaa - sori vain mutta valitettavasti homouden perusteella voit ihan turvallisesti erottaa henkilön kunhan pidät huolen että erotettu ei voi todistaa erottamisen syytä. Tietenkään tällaista ei valitettavasti voi ehkäistäkään ilman että väittämästäsi tulisi todellisuutta, joten laki on niin hyvä asian suhteen kuin kuvittelisin olevan mahdollista.

En tiedä tapauksia joissa väittämääsi on tapahtunut, mutta tiedän laittomia erotuksia joissa potkut saanut ei ole saanut oikeutta koska laittoman perustelun todistaminen oli mahdotonta (ei todistajia, erottamisen syyksi papereihin ei tietenkään ollut merkitty idioottimaisuuksia), joten jospa lopetettaisiin tämän lööperin jauhaminen. Nämä tarinat sopivat paremmin esim. uusnatsien ja homofoobikkojen etc. jauhannaksi kuin kirjoittajalle jaka ainakin suurimmaksi osaksi kirjoittaa järkeviä.

Ai, isi tai äippä kerto nyt kokemuksiaan työelämästä ja päätit näinkin pitkän ajan päästä kommentoida asiaa "uutena asiana", joka on minulle ollut tiedossa vaikka kuinka kauan? Kuten jo itsekkin totesit, niin tietysti voit erottaa mistä tahansa syystä (olen siitä jopa maininnut tuolla ylempänä), kunhan erottamisen todellista syytä ei voi todistaa. Ei se silti asiaa lailliseksi tee.

Nämä asiat on minulle perin tuttuja, koska kuulun parin sukupolven pituisena pötkönä ammattiyhdistysperheeseen.

stillborn40/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Nämä asiat on minulle perin tuttuja, koska kuulun parin sukupolven pituisena pötkönä ammattiyhdistysperheeseen.

:D

Suvaitsevaisuuden olet sitten ilmeisesti saanut perinnöksi postinkantajalta?

Shadown41/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

:D

Suvaitsevaisuuden olet sitten ilmeisesti saanut perinnöksi postinkantajalta?

Vissiin. Meidän postinjakaja on ainakin hyvin mukava ja pyytää joka kerta jopa anteeksi, jos joutuu isohkon paketin antamaan kädestä-käteen.

Sinulla taas ei tunnu olevan minkäänlaisia käytöstapoja, ainakaan sen perusteella mitä olet viimeisimmät viestisi kirjoittanut, johon on joutunut ihan moderaattoritkin puuttumaan.

stillborn42/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:


Sinulla taas ei tunnu olevan minkäänlaisia käytöstapoja, ainakaan sen perusteella mitä olet viimeisimmät viestisi kirjoittanut, johon on joutunut ihan moderaattoritkin puuttumaan.

Aijaa, kerro nyt sitten lisätietoa tällaisesta puuttumisesta? Olen tunnustetusti hyväkäytöksinen ihminen ja hyviin käytöstapoihin kuuluu heikkolahjaisten foorumtovereiden opastaminen ja kannustaminen.

robsku43/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:


Nämä tarinat sopivat paremmin esim. uusnatsien ja homofoobikkojen etc. jauhannaksi kuin kirjoittajalle jaka ainakin suurimmaksi osaksi kirjoittaa järkeviä.

Ai, isi tai äippä kerto nyt kokemuksiaan työelämästä

Korjaanpa tässä erehdykseni - ylläolevassa lainauksessani kirjoitin sinusta henkilönä joka kirjoittaa suurimmaksi osaksi järkeviä. Jos tällä kirjoituksellani ansaitsin tämän niin pitää kyllä ottaa sanani takaisin. Ja ei, en luule sinun loukkaantuvan siitä (eikä se ole tarkoituskaan), joten "voi kyynel" viestin voit jättää kirjoittamatta - tai kirjoittaa jos se tuottaa tyydytystä.

P.S. Asia ei tod. vaikuttanut sinulle tiedossa olevalta koska kirjoitit aivan päinvastaisia. Viestissä ei näkynyt myöskään mitään argumentointiin viittaavaa - en tiedä unohditko vai oliko tarkoitus vain pilkata, mutta jos oli niin olisit valinnut jonkun vähemmän asiallisen viestin sitä varten.

Lainaus:

Nämä asiat on minulle perin tuttuja, koska kuulun parin sukupolven pituisena pötkönä ammattiyhdistysperheeseen.

Ja puhut minun kuulleen kun "isä tai äippä" kertoo työkokemuksiaan? Älä huoli, minä taas en pidä sitä mitenkään negatiivisena vaikka tietosi olisi mistä peräisin, eikä ole tapana käyttää sellaista toisen viestin merkityksen mitätöintiin.

Shadown44/44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:


P.S. Asia ei tod. vaikuttanut sinulle tiedossa olevalta koska kirjoitit aivan päinvastaisia. Viestissä ei näkynyt myöskään mitään argumentointiin viittaavaa - en tiedä unohditko vai oliko tarkoitus vain pilkata, mutta jos oli niin olisit valinnut jonkun vähemmän asiallisen viestin sitä varten.

Olen huomannut aika monestikkin, että olet saanut kaikenlaisia päinvastaisia vaikutelmia sihen nähden mitä on kirjoitettu. Tämänkin viestiketjun joukossa on viittauksia minun kirjoituksissa siihen, että valitsemati voi jättää ihan mistä syystä vain (voin kaivaa seuraavaan vastaukseen lainauksen tuolta joukosta, jos sille tulee tarvetta). Siitä tulee lähinnä mieleen, että koetat vääntää juttuja suuhuni. Ehkä suurin syy sinulla on olla eri mieltä kuin minä, asiassa kuin asiassa.

Että koeta olla nyt vain nahoissasi.

PS. En missään kohtaan ajatellut mitätöidä kirjoitustasi. Minullekkin on aivan sama mistä olet tietosi ammentanut. Kirjoituksesi nyt vain tuntui kovin naivilta tähän asti, kunnes iskit tuon viimeisen ihan totuudenmukaisen lausahduksen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT