AfterDawn logo

Koekuuntelussa Spotify

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
28 kommenttia

Johdanto

Beta-tilassa useita kuukausia elänyt Spotify-musiikkipalvelu on herättänyt kiinnostusta monissa kuluttajissa, ja allekirjoittanut vuodattaa nyt omat kokemuksensa Spotifysta kolme kuukautta kestäneen testijakson perusteella.

Mikä on Spotify?

Spotify on tietokoneella (Windows XP ja uudemmat Windowsit että Mac OS X 10.4.0 ja uudemmat Mac OS X:t) toimiva mediasoitin, joka lataa soitettavan musiikin suoraan Spotifyn kehittämisestä vastaavan Spotify AB -yrityksen palvelimilta. Spotifyn kautta kuunneltavissa olevan musiikin tarjonta on erittäin laaja ja se kattaa neljän suuren levy-yhtiön tarjonnan lisäksi musiikkia sekä useiden pienempien levy-yhtiöiden valikoimista että itsenäisten artistien tuotannoista.


Spotify muistuttaa siis toiminnaltaan esim. Deezer-sivustoa, mutta Deezeristä poiketen Spotify toimii ainoastaan erillisenä ohjelmana, jonka lisäksi Spotify vaatii pakollisen rekisteröinnin ennen kuin musiikkia voi kuunnella. Spotifyn kuuntelualue on myös rajoitettu maakohtaisesti ja betan aikana Spotify toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Britanniassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Spotifyn toimintaa rahoitetaan pääasiassa mainoksilla ja kuukausimaksuilla, mutta lisäksi Spotify saa tietyissä maissa tuloja 7digital-verkkokaupalta, jos Spotifyn asiakkaat ostavat 7digitalin valikoimista kappaleita Spotifyn tekemän suosituksen perusteella. Suomessa ostomahdollisuus ei ole vielä käytettävissä.

Mainoksia Spotifyn käyttäjät näkevät ja kuulevat, jos he käyttävät ilmaista versiota Spotifyn palvelusta. Spotifyn käyttöliittymässä näkyvät graafiset mainokset harvemmin häiritsevät ihmisiä, mutta kappaleiden välissä mahdollisesti toistuvat äänimainokset voivat kaupallisten radiokanavien vastaavien mainoksien tapaan aiheuttaa välillä ärtymystä. Mainokset voidaan kohdentaa tarvittaessa kuuntelijan kotimaan mukaan, joten Suomessa mainoksissa on näkynyt esim. Porin Jazzin banneri.

Mainoksista pääsee kokonaan eroon ottamalla käyttöön 9,99 euron kuukausimaksulla varustetun Premium-palvelun. Premium-asiakkuus tarjoaa lisäksi muitakin etuja, kuten mahdollisuuden kuulla tiettyjä uusia julkaisuja normaaleja käyttäjiä aiemmin.

Kuukausimaksullisen Premium-asiakkuuden lisäksi tarjolla on yhden päivän Premium-asiakkuus, joka kustantaa 0,99 euroa ja mahdollistaa täten helpon tutustumisen Premium-asiakkuuden tuomiin etuihin tai mainosvapaan DJ:n esim. kesän grillijuhliin.


Beta-testin aikana mainosrahoitteinen asiakkuus vaatii kutsun joltain nykyiseltä Spotifyn käyttäjältä, mutta Premium-asiakkaaksi pääsee kuka tahansa tilaamalla Premium-asiakkuuden itselleen kuukaudeksi. Kuukauden Premium-jakson jälkeen voi kuluttaja siirtyä mainosrahoitteisen palvelun käyttäjäksi, jos Premium-asiakkuus ei miellytä.

Spotifyn tekninen toteutus ja Spotify ohjelmana

Ohjelmaa ideoineen Daniel Ekin sanojen mukaan Spotify yrittää jäljitellä The Pirate Bay -sivustoa helppokäyttöisyytensä ja tarjontansa osalta.

Vaikeaselkoiseksi ohjelmaa ei ainakaan voi moittia, sillä rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen ohjelman käyttöliittymästä löytyy selkeä Search-laatikko, jonka avulla ohjelman käyttäjät voivat etsiä haluamaansa musiikkikappaletta mm. artistin/yhtyeen, genren, julkaisuvuosien, kappaleen nimen tai albumin nimen perusteella. Haku listaa kaikki suorat osumat, jonka lisäksi halutuloksia voi suodattaa aakkosjärjestykseen haluamansa kategorian osalta tai rajata haun koskemaan ainoastaan tiettyä yhtyettä tai albumia.

Haku osaa yleensä niputtaa yhden artistin esittämät versiot samasta kappaleesta nätisti yhden nimikkeen alle, jonka saa tarvittaessa laajennettua painamalla kappaleen nimen vierestä löytyvää nappia.

Valitettavasti niputtaminen ei toimi aivan täydellisesti, vaan välillä haku löytää ja listaa saman albumin useampaan kertaan.


Kun sopiva kappale tai albumi on löytynyt, voi kappaleen toistamisen aloittaa tuplaklikkaamalla kappaletta. Tämän jälkeen Spotify aloittaa kappaleen lataamisen ja yleensä parin sekunnin odottamisen jälkeen kappale alkaa soimaan. Kappaleita ladataan Spotify AB:n palvelimien lisäksi muilta Spotifyn käyttäjiltä P2P-tekniikan avulla, mutta ainakaan nykyisellään ulospäin menevän liikenteen määrä on hyvin vähäistä, joten Spotify ei tuki verkkoa tarpeettomasti.

Kappaleet tulevat Spotifyn palvelimilta suojattuina OGG Vorbis -tiedostoina, joiden toistaminen onnistuu ainoastaan Spotifyn avulla. Mainosrahoitteisille asiakkaille tarjotaan Q5-asetuksella (noin 160 kbit/s -bittivirta) pakattuja kappaleita, jotka kuulostavat ainakin allekirjoittaneen korvaan tarpeeksi hyvälle normaalia käyttöä ajatellen. Premium-asiakkaille tarjotaan lisäksi mahdollisuutta kuunnella parempilaatuisia Q9-asetuksella (noin 320 kbit/s -bittivirta) pakattuja tiedostoja, mutta valitettavasti parempilaatuisia versioita ei ole vielä saatavilla kaikista kappaleista.

Suojausten johdosta kappaleita ei voi kopioida suoraan esim. kannettaviin mediasoittimiin tai matkapuhelimiin, mutta toistettavat kappaleet voi tarvittaessa nauhoittaa talteen vaikka Audacity-ohjelman avustuksella, jonka jälkeen ne voi muuntaa MP3-muotoon ja siirtää haluamaansa laitteeseen.

Spotify lataa kappaleet tietokoneen kiintolevylle ja Spotifylle suotavan tallennuskapasiteetin saa valita ohjelman asetuksista. Kiintolevyllä olevia kappaleita ei tarvitse ladata uudelleen, jos niitä haluaa kuunnella, joten pientä soittolistaa suosivien ihmisten internet-yhteyttä ei rasiteta turhaan lataamalla samoja kappaleita uudelleen ja uudelleen niitä kuunnellessa. Spotify-ohjelma ei kuitenkaan toimi ilman internet-yhteyttä, joten musiikin kuuntelemista varten täytyy käytössä olla toimiva internet-yhteys, vaikka kappaleet löytyisivät vielä kiintolevyltä.


Internet-yhteydelle Spotify ei aseta suuria vaatimuksia, joten normaalin kuuntelun pitäisi onnistua 256 kbit/s -laajakaistayhteydellä ilman ongelmia. Täten Spotifyn käyttö onnistuu myös mobiililaajakaistojen kanssa, joten sillä saa tarvittaessa musiikkia esim. kesämökille tai autoon, kunhan mokkulan kaveriksi löytyy vaikkapa miniläppäri.

Spotifyn avulla on helppo rakentaa erilaisia soittolistoja, joita voi tarvittaessa jakaa eteenpäin Facebookin tai Deliciousin kautta.

Spotify tukee lisäksi kahdenlaisia URL-linkkejä, joiden avulla Spotifyn tarjontaan voi jakaa mm. blogien, pikaviestimien tai keskustelufoorumeiden kautta. Kappaleen lisäksi linkkeihin on mahdollista lisätä myös toiston aloituskohta, jolloin toiston saa aloitettu suoraan halutusta kohdasta.

Linkit (muotoa http://open.spotify.com/track/6EL84D7D0M0CqL1pUi5etm ja spotify:track:6EL84D7D0M0CqL1pUi5etm) eivät valitettavasti kerro mitään kappaleesta tai artistista, joten ne eivät itsessään riitä selvien kappalelistojen luontiin. Sekavuuden vastapainoksi linkit mahdollistavat erilaisten pelien ja yllätysleikkien luomisen, kun linkin vastaanottajat eivät tiedä kappaletta ennen kuin he avaavat kyseisen osoitteen Spotifyn avulla.


Spotifyn avulla voi etsiä itselleen myös täysin uutta kuunneltavaa käyttämällä ohjelman Radio-ominaisuutta, joka toistaa satunnaisia kappaleita joko Genren tai vuosikymmenen perusteella.

Ulkoasultaan Spotify ei yllättänyt allekirjoittanut positiivisessa tai negatiivisessa mielessä, vaan ohjelma tuntuu perusvarmalta mediasoittimelta, jonka käyttöliittymä on hieman isompi kuin monissa muissa Windowsin audiosoittimissa. Toistettavan kappaleen nimen ja keston lisäksi ohjelma osaa näyttää albumiin liittyvän kansitaiteen ja sen avulla saa tarvittaessa esiin lyhyen infopaketin tietyistä yhtyeistä sekä listan samankaltaista musiikkia tekevistä tahoista.

Allekirjoittaneen mielestä ainoa isompi murhe käyttöliittymän osalta on ns. biletilan puute, joten hieman kovemmassa laitamyötäisessä kappaleiden etsiminen ja kappalelistan selaaminen ei onnistu kovinkaan helposti. Juhlaillan lisäksi ominaisuus olisi mukava olohuoneessa, kun ohjelmaa käytetään television ruudulta, jolloin ruutua ei tarvitsisi tihrustella.

Toinen käyttöä haittaava seikka liittyy pakolliseen rekisteröintiin, jonka johdosta yhdellä käyttäjätilillä voi kuunnella musiikkia kerrallaan ainoastaan yhdellä tietokoneella. Täten esim. olohuoneessa ja makuuhuoneessa kahdella koneella tapahtuva samanaikainen musiikin kuuntelu vaatii kaksi Spotify-tunnusta.

Spotify tukee monista näppäimistöistä löytyviä multimedianäppäimiä, joten sopivan soittolistan luomisen jälkeen ohjelmaa ei tarvitse juuri avata, jos toistoa hallitsee pikanäppäimien avulla. Lisäksi Spotify tukee soittotietojen jakamista Last.fm-palvelun kautta, mutta toistaiseksi muita vastaavia palveluita, kuten libre.fm-palvelua ei tueta.


Vaikka normaali Spotify-ohjelma ei toimi suoraan Linuxissa, voi ohjelmaa ajaa Winen kautta tai jos hallussa on Premium-asiakkuus, voi kuunteluun käyttää lisäksi epävirallista Despotify-yhteensopivaa ohjelmaa.

Musiikin valikoima

Monia eniten askarruttava osa-alue Spotifyn osalta on sen musiikkivalikoiman suuruus ja kattavuus. Neljän suurimman levy-yhtiön mukanaolon myötä valikoima on monilta osin erinomainen, mutta myös selviä puutteita löytyy tekijänoikeusasioiden johdosta. Suurista nimistä Spotifyn listoilta ei löydy esim. Metallicaa, Led Zeppeliniä, AC/DC:tä tai The Beatlesia alkuperäisinä versioita, mutta erilaisia cover-kappaleita ja karaokeversioita yhtyeiden tuotannoista kyllä löytyy.

Nimekkäistä tähdistä mukana ovat mm. Elvis, Madonna, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Guns N' Roses, ABBA, Nirvana, Britney Spears, Queen ja U2.

Suomalaisten artistien tarjonta pitää sisällään mm. Apulannan, Maija Vilkkumaan, Reijo Taipaleen, HIM:in, Cheekin, Anna Puun, Eppu Normaalin, CMX:n, Mokoman, Viikatteen, Movetronin, Palefacen, Anne Mattilan ja PMMP:n tuotantoa.

Uusia kappaleita lisätään palveluun vaihtelevalla tahdilla, ja välillä Spotifyn valikoimiin lisätään yli 150 000 kappaletta, kun taas välillä uusia kappaleita tulee muutamia tuhansia.

Spotify ei kuitenkaan sisällä kaikkien artistien kaikkia biisejä, ja välillä myös yksittäisiltä levyiltä saattaa puuttua kappaleita, joten tarjonta ei kilpaile esim. iTunesin tai P2P-verkkojen valikoimien kanssa.


Tarjonta vaihtelee lisäksi eri maissa, joten esim. kaikki ruotsalaisten kuunneltavissa olevat kappaleet eivät välttämättä soi suomalaisille. Erinäisten huhujen mukaan levyjä on myös hävinnyt tekijänoikeusongelmien takia Spotifyn valikoimista, mutta allekirjoittaneen lempikappaleista yksikään ei hävinnyt listoilta testijakson aikana.

Spotifyn valikoimiin kuuluvat musiikin ohella muutamat äänikirjat ja erilaiset haastattelut. Lisäksi haulla löytyy elokuvien ja pelien soundtrackejä, joten tarjonta ei ole rajoittunut pelkkiin listahitteihin ja suosituimpiin kappaleisiin.

Tulevaisuus


Spotifyn tapaisen idean toimiminen taloudelliselta kannalta on hyvä kysymysmerkki, sillä pelkästään Britanniassa Spotifyn avulla kuunnellaan päivässä yli 10 miljoonaa kappaletta, joista maksetaan arvailujen mukaan jopa 100 000 punnan eli noin 117 000 euron edestä tekijänoikeuskorvauksia. Täten ilmaisessa versiossa kuultavien ja nähtävien mainoksien on tuotettava runsaasti mainostuloja tai vaihtoehtoisesti Spotifyn täytyy saada kerättyä itselleen suuri joukko Premium-asiakkaita, jotta palvelun pyörittäminen olisi taloudellisesti järkevää.

Suomessa Spotifyn käyttäjiä on arvioiden mukaan yli 50 000, joista noin kymmenesosa on Premium-asiakkaita ja loput tyytyvät mainoksilla varustettuun kuunteluelämykseen. Jos jakauma on samanlainen myös Britanniassa, on palvelun tulevaisuus pitkälti riippuvainen mainostuloista.

Käyttäjät ovat lisäksi toivoneet häviötöntä pakkaustekniikkaa hyödyntävää kuunteluoptiota, josta Spotify voisi saada hieman lisätuloja.

Tietokoneiden lisäksi Spotify aiotaan tuoda myös mobiililaitteiden ulottuville ja parhaillaan ohjelmasta työstetään versiota iPhone/iPod touch-, S60- ja Android-alustoille. Spotifyn uskotaan menestyvän erityisen hyvin juuri mobiililaitteiden kanssa, koska samantapaisia ominaisuuksia Yhdysvalloissa tarjoavan Pandoran mobiilisovellus on pärjännyt erinomaisesti iPhonella.

28 KOMMENTTIA

Wilho1/28

Kyllä tän avulla varettelut jääny kokonaan. Suosittelen ja kannustaisin tämän kaltaisia palveluita kehittämään enemmänkin. Toimisi varmasti elokuvien ja sarjojenkin kohdalla tämänlainen.

Quiote2/28

Ipodin käyttäjänä pystyi samastumaan Spotifyn ulkoasuun heti, tulee nimittäin heti iTunes mieleen ;) Eikä pahassa, iTunes on mielestäni erittäin hyvä ja helppokäyttöinen soitin musiikkia varten. Spotifyn ainoa heikkous on äänenlaadussa joka omassa vertailussa hävisi selvästi ainakin bassotoistossa. Kätevä ohjelma jos haluaa uutta musiikkia soittoon helposti ja nopeasti.

itago3/28

Eipä tuolta löydy vieläkään mitään vähemmän tunnettua musiikkia, joten ei tuu olemaan käyttöä.. muuten hieno palvelu.

ramu20004/28

Tullut käytettyä ja musan warettaminen on loistanu poissaolollaan. En tosin olis valmis maksaa 9.99e/kk mutta sit on taas pari kaveria jotka on harkinnut vakavasti sen premiumliittymän hankkimista. Omalla kohdalla voin vaik kuunella radioo tai warettaa koska musiikki ei ole niin iso juttu mulle.

Taksissa miniläppärillä toimii ihan hyvin jos on 3g verkko. Itelläni halvin 385kbit/s liittymä ja jos mokkula toimii kunnolla niin toimii myös spotify. Välillä tökkien kuitenkin. 2.5G eli edgen käyttö spotify ei toiminu tarpeeksi hyvin.

riski5/28

Pari kuukautta maksanu tuota premiumia ja ihan tyytyväinen olen ollut.

T/D/F6/28

Loistava softa. Käytellyt kuukausia tuota ilmaisversiota. Sieltä on löytynyt useita levyjä, jotka aion jostaa ja joidenkin kohdalla ostoaikeet ovat muuttuneet, koska olen todennut, ettei levy ole tarpeeksi hyvä. Koululla ollessani käyttelin Spotifyä melkein ainoana soittimena muutamien nettisivujen lisäksi, yhteys oli Saunalahden tarjoama 384kb/s -mobiililaajakaista. Hienosti jaksoi pyöriä, ellei taustalla tehnyt mitään kauhean raskasta, esimerkiksi ladannut YouTube-klippiä tai jotain sellaista.

Spotify on poistanut kokonaan tarpeen P2P-verkoille, tosin en ole moisia käyttänyt muutenkaan vuosikausiin, poikkeuksena Linuxien jakelu. Spotify toimii varsin mainiona esikuuntelulähteenä uusille yhtyeille ja tuttujen yhtyeiden uusille levyille. Sen avulla tulee löydettyä paljon hyviä levyjä ja karsittua ostoslistalta levyjä, jotka ovat huonoja. En ole maksava asiakas, mutta mainoksia, (siis äänimainoksia), on ollut yllättävän vähän. Ainoat mainokset ovat olleet näitä "Hi, I'm ... from Spotify I hope you enjoy blah blah blah..." -ostokehoituksia. Mitään muuta ei ole tullut vastaan, paitsi tietysti bannereita. Mutta ne nyt eivät häiritse yhtään.

6volttia7/28

-

Zarok8/28

Loistava ohjelma. On löytynyt melkein kaikki, ehkä 20 on jäänyt löytämättä. Huono asia vielä tossa on, ettei aasialaista musiikkia ei löydy kunnolla. Joe Hisaishilta löytyy jotakin 5 albumia, mutta kai ajan kanssa laajenee.

Zeitsei9/28

Kyllä Spotify on lähes täydellisesti tehnyt musiikin warettamisen turhaksi ainakin allekirjoittaneen osalta. Tarjonta jaksaa yllättää uudelleen ja uudelleen. Muun muassa 50-luvun suomi-iskelmää ja viihdeorkesterimusiikkia löytyy Spotifysta kattavasti; vastaavaa ei torrenteina ole ollut juuri saatavilla. Lisäksi jazzia ja klassista tuntuu olevan enemmän kuin liikaa.

Mainokset tuntuvat soivan nykyisin tiuhempaan, mutta niihinkin on jo tottunut.
Saisi vielä mobiiliversio tulla Nokialle, niin palvelusta voisi nauttia reissatessa. :)

Jannejt10/28

Ruotsissa tuli kyseiseen ohjelmaan tutustuttua ja rekisteröityä itselle tunnus, takaisin tullessa huomasi että Suomessa hieman vähemmän mainoksia, tosin nykyään tuntuu olevan tiuhempaan tahtiin kuin joskus alkukeväästä.

Ihan tyytyväinen olen ollut, monestihan sitä musiikkia kuuntelee juuri tässä koneella eikä niin muualla.

Huvikseni kokeilin miten premium pelittää ostamalla 0,99€ premium accountin päiväksi ja hyvin toimii maksaminen kortilla ja day pass oli välittömästi käytössä muistaakseni vielä ilman erillistä sisäänkirjautumista.

LoBer11/28

Välillä premiumina juhliin ja muualle, nykyisin "mainosten" kanssa kotona kuuntelen. Kaks kertaa olen noita "Hey! Im jonathan from spotify blablabla" - mainoksia kuullut, ja nekin tulleet 10 biisin soiton jälkeen. Kätevä mainosten skippaus on painaa sekunttia ennen biisiä seuraavaan biisin ;) Loistva softa, en ole oikeasti warettanut musiikkia tämän jälkeen kuin pari levyä kännykkään. Suosittelen!

somebodyy12/28

Yksi sana: M-A-H-T-A-V-A-A!!!

Seuraavaksi kehiin hieman ohjelman kehitystä ja parempi laatu streemauksiin.. Ehkä ns. "häviötön" streemaus olisi hyvä, sillä nykyisillä yhteyksillä se ei olisi mitään. Sitten kehtaa jo soitella järeämmillä vehkeillä tätä sisältöä tuolta! Musiikin lataus -palvelu olisi myös hyvä, että voisi käyttää sitä Traktor DJ:ssä. Tai jos ei tuota, niin ainakin kunnon soittolistat ja equalizer ja/tai partymode.

Kappaleiden latauksessa ei ole mitään viivettä, lähtevät soimaan nopeammin kuin kiintolevyltä ladattaessa! (yhteys kyllä aivan omaa luokkaansa..)

Ja tässä linkki niille, jotka inviteä etsivät:
http://pietari.f1-kimi.com/?p=621

beatboy13/28

Vielä kun saisi oman mp3-kirjaston ympättyä Spotifyhyn olisi se aika täydellinen.

Dreamlore14/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LoBer:

Kätevä mainosten skippaus on painaa sekunttia ennen biisiä seuraavaan biisin ;)

Kuka jaksaa naputella jokaisen, tai edes joka toisen, biisin kohdalla seuraavaa? Itse ainakin annan iTunesin soittaa biisit ihan peräkkäin ilman mitään säätämistä.

Mutta olen kyllä Spotifya testannut, ja ihan pätevä ohjelmahan se on. Löytyy musiikkia jota ei torrenteilla tai filehostingeista löydä, mutta sitten taas on jotain jota tuolta ei vain löydy, joten pitää turvautua taas P2P:hen. Mikäli tuo joskus oman musiikkimakuni (sekä laajemman levyskaalan per artisti, joissain tapauksissa) alkaa kattaa, niin saatan harkita tuosta maksamista. Nykyään en kuitenkaan näe mitään järkeä maksaa kymppiä kuussa siitä ettei Joonatan tule välillä kertomaan kuinka hauskaa on kehittää Spotifya.

somebodyy15/28

Lainaus:

Joonatan tule välillä kertomaan kuinka hauskaa on kehittää Spotifya.


8.3e kuukaudessa jos ottaa vuodeksi kerrallaan. Lisäksi saa paremman laadun, ennakkojulkaisut ja muutaa krääsää.. sekä invitejä.

HukkaHD16/28

Ite pistin tänään tämän ja yllätti positiivisesti, minulla ei ilmeisesti niin hirveää hifi korvaa ole joten en huomaa musiikin laadussa moittimista.
Täytyy myöntää että muut kuuntelu/lataus paikat jää tämän jälkeen pois, koska tältä voi kuunnella ilmaiseksi ja niin paljon kuin haluaa!
Harmillista todellakin, että Metallicaa ei saa muuten kuin covereina, muuten ei ole minun lemppareista muita jäänyt pois, ESIM. jopa Megadethin biisit löytyy (LOISTAVAA)!
Niin kuin Wilho totesi elokuvillekkin pitäisi saada tällainen palvelu!

4HeNE17/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti T/D/F:

Spotify on poistanut kokonaan tarpeen P2P-verkoille

Eikä ole ;) Spotify itse käyttää P2P verkkoa osana musiikin streamausta :P

vesailmari18/28

Tämä on testattava.

olli8919/28

Suosittelen jokaiselle tietokoneen käyttäjälle spotifyä.
Kaikki biisit/artistit/bändit on löytynyt ja laiton lataus on jäänyt kokonaan.

Tällä hetkellä harkitsen vakavasti maksavani premium systeemistä.
Musiikin laatu loistava suorastaan,en ole huomaanut mitään särö ääniä,käytössä 2kpl sonyn stereoista otettua kajaria jossa bassot valmiik sisään rakennettuja.

bscd20/28

Mainoksistakin pääsee tällä hetkellä mukavasti eroon:
http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-...tifysta-822471/
..varmaankin kyllä lähiaikoina kehittävät jotain estämään tämän.

pisberg21/28

Olisko jollakin laittaa inviteä että pääsis kokeilemaan tuota?

Jyri- (vahvistamaton)22/28

Voisiko joku lähettää inviten että pääsee kokeilemaan?

Jyri_23/28

Voisiko joku ystävällisesti lähettää inviten ? Haluaisin kokeilla ohjelmaa

WaLtu24/28

Nyt on ollu muuttaman päivän käytössä spotify, joka tuli pariks kuukaudeks kun vaihettiin soneraan. On kyllä aivan mahtava ohjelma ja meinaan kyllä jatkaa kun tää ilmanen loppuu!:) Ja voi sit hyvillä mielillä kuunnella, kun on laillista musaa! Vielä kun sais iphonen niin olis sit hyvä kun senkin kautta pystyis kuuntelee, niin olis sit enemmän musaa puhelimessa kuin muilla kavereilla:D.

Dreamlore25/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WaLtu:

Vielä kun sais iphonen niin olis sit hyvä kun senkin kautta pystyis kuuntelee, niin olis sit enemmän musaa puhelimessa kuin muilla kavereilla:D.

Onnistuuhan tuo myös Androidilla ja (yök) Symbianilla.

EpicSpot26/28

Olisin tosi kiitollinen jos joku heittäis vaik YV:nä Spotify koodin.

wanucaz27/28

toimii loistavasti suosittelen

jkstone28/28

Niin toimii,

mikä fail sigu..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT