AfterDawn logo

Mininovasta katosi Lost-, Heroes- ja Prison Break -sarjojen torrentteja

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
8 kommenttia

Viime viikolla suosittu Mininova-sivusto ilmoitti aloittavansa tiettyjen torrent-tiedostojen poistamisen palvelusta. Tuolloin Mininovan edustajat eivät vielä paljastaneet mitä torrent-tiedostoja uusi sisällön suodatusominaisuus tulisi poistamaan, mutta TorrentFreak-sivuston mukaan Mininovasta ovat kadonneet monet torrent-tiedostot, joiden avulla sai ladattua esim. Lost-, Heroes- ja Prison Break (Pako) -sarjojen jaksoja.

Kato näyttää käyneen erityisesti niiden jaksojen kohdalla, joiden julkaisun taustalta löytyvät tunnetut Warez-ryhmät. Vaikka kyseiset Warez-ryhmät eivät yleensä levitä tiedostoja BitTorrent-tekniikan avulla, löytyvät kyseiset tiedostot ennemmin tai myöhemmin myös torrent-jakelusta.

TorrentFreakin mukaan suodatus on kohdennettu Warez-ryhmien julkaisemiin tiedostoihin, koska ne ovat useimmissa tapauksissa suosituimmat jakelussa ovat tiedostot ja niiden jakelun estäminen on tämän takia tärkeä prioriteetti mediajäteille ja tekijänoikeusjärjestöille.


Yhdeksi suodatuksen kohteeksi ovat joutuneet EZTV-sivuston julkaisemat torrent-tiedostot. EZTV-sivusto on tämän johdosta muuttanut toimintaansa ja jatkossa Mininovan kautta jaellaan enää tekstitiedostoa, joka kertoo mistä osoitteesta toimivan torrent-tiedoston voi ladata. Täten EZTV:n julkaisuista kiinnostuneet tahot voivat edelleen etsiä niitä Mininovasta.

Mininovan oikeudenkäynti Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN:iä vastaan käynnistyy ensi viikolla ja Mininovan uusien suodatustoimien uskotaan parantavan Mininovan mahdollisuuksia oikeustaistelussa. Kolikon kääntöpuolella saattaa olla kävijämäärien lasku, koska monet Mininovalla vierailevat tahot haluavat ladata luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä, ja tämän päämäärän saavuttaminen on tietyn sisällön osalta nyt aiempaa hankalampaa.

8 KOMMENTTIA

friis1/8

Lopun alkua, faktahan on se että 99 prosenttia Mininovan käyttäjistä hakee sieltä luvatonta sisältöä... Saa nähdä kuinka laajaksi tuo hakutuloksien suodattaminen mininovassa kasvaa. Se lopulta ratkaisee palvelun kohtalon.

cixu22/8

Mininova ei nää uuttavuotta jos karkaa käsistä.

nwind3/8

Kuten TF sivustolla sanottiin selkeästi, Mininova ei enää tämän tempauksen johdosta kuulu 3 kärkikastiin alan sivustona.

Miksi murehtia yhden "suodatusta" ja "kuolemaa" kun tilalle tulee jatkuvasti uusia ja parempia.

Mininovaa korvaamaan:
http://isohunt.com (hakukone)
http://usniff.com (hakukone)
http://pirlog.com (hakukone)
http://www.torrentz.com (hakukone)
http://btjunkie.org/ (hakukone)

ja filut löytyy taas kuten ennenkin ilman "sisällön suodatus" tuskaa, tiedän että osa noista hakukoneista hakee myös Mininovasta mutta mitä sitten koska ideahan on vaan etsiä useasta paikkaa suurimmilla lähteillä.

Joker_4/8

Mininova oli hyvä sivusto ja sen suosion takana oli varmasti ennen kaikkea erittäin hyvin toimiva haku. Sillä löysi sen mitä oli etsimässä. Samaa ei voi sanoa kovin monestaa muusta vastaavasta sivustosta.

Edellinen kommentoija ehtikin jo laittaa listan muista torrent-hakukoneista, mutta lisäisin itse vielä listaan Googlen.

Käytän itse nykyään Googlea ja se tuntuu olevan jopa yhtä pätevä kuin Mininova.

Vinkki:
Laita hakukentän alkuun seuraava pätkä "type:torrent".

Esimerkiksi haetaan Prison Breakin uusin jakso HD-laadulla:
type:torrent Prison Break S04E20 720p

Hakutuloksia tulee usealta saitilta, Pirate Bay, isohunt jne.

EDIT: typoja ym.

tonttila5/8

Eztv siirtyi myös twitteriin

Euphemos6/8

Tosiaan eztv on tähän asti ollut yleispätevä laadun mittari ja mininova vastaavasti helppokäyttöisyyden ja laajan valikoiman malliesimerkki, joten harmi, että toisen näistä täytyy lähteä. Aika näyttää, kumpi katoaa historian hämäriin.

tonttila7/8

Tai sitten suoraan eztv.it
Jos tietää mitä haluaa ja tietää mitä eztv tarjoaa, mitä siinä hakukoneilla välissä tekee.

Hybridi8/8

NOuuuuuuuuuuuuuu! EI saa kadota mihinkään vaikken sitä käytäkään.. ;(

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT