AfterDawn logo

Wrath of the Lich King myi vuorokaudessa yli 2,8 miljoonaa kappaletta

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
24 kommenttia

Suomessa erittäin hyvin kaupaksi käynyt World of Warcraft -pelin uusin Wrath of the Lich King -lisäosa on kelvannut kuluttajille kaikkialla, sillä lisäosaa myytiin ensimmäisen 24 tunnin aikana yli 2,8 miljoonaa kappaletta. Täten lisäosalla on nyt hallussaan yhden vuorokauden myyntiennätys PC-pelien kohdalla.

Blizzard Entertainmentin toimitusjohtaja Mike Morhaime kiitti hyvistä myyntiluvuista aktiivisia pelaajia, joista monet hankkivat pelinsä keskiyöllä järjestetyistä yömyynneistä. Esim. Britanniassa toimivan HMV-ketjun yhden myymälän edessä lisäosaa jonotti yöllä yli 2 000 ihmistä. Yhteensä yömyyntiin osallistuneita liikkeitä oli yli 15 000 kappaletta ympäri maailman.


Lisäosan menestys ei ole varsinainen yllätys, sillä edellistä The Burning Crusade -lisäosaa myytiin hetkessä 2,4 miljoonaa kappaletta. Tällä hetkellä peliä pelaa yli 11 miljoonaa pelaajaa ympäri maailman, joten peli tuottaa lisäosan myynneistä saatavien tulojen lisäksi Blizzardille runsaasti tuloja pelaajien maksamien kuukausimaksujen muodossa.

24 KOMMENTTIA

masateppo1/24

Öhh, eli karkeasti laskettuna he tekevät lähemmäs 300 miljoonaa euroa voittoa per 2kk... Ei tainnut ihan oikein mennä tuokaan laskutoimitus.

kane_k2/24

huhhuh ompas maailmassa paljon sairaita ihmisiä

Yabomatic3/24

Huikeita lukuja. Blizzardin pojat tienaa kyllä ihan mukavasti, ainakin kuukausipalkan pitäisi olla kohdallaan :P
Itsekkin kuulun näihin "sairaisiin" ihmisiin jota ko. peliä pelaavat.

OneMember4/24

Aivan uskomatonta ryöstöä kuukausimaksujen merkeissä.

Itse en ole tuohon edes koskenut sen takia. Onneksi on ilmaisia yhtä hyviä online pelejä olemassa =)

kaarlo15/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

Aivan uskomatonta ryöstöä kuukausimaksujen merkeissä.

Itse en ole tuohon edes koskenut sen takia. Onneksi on ilmaisia yhtä hyviä online pelejä olemassa =)

Hah, nimeä edes yksi "yhtä hyvä" ilmainen peli. Requiem - bloodmare oli ihan koukuttavaa kamaa ja jopa pvp löytyy mutta sisällön määrä on murto-osa wowista. Kannattaa tosin kokeilla jos se elämä on 13:sta eurosta kiinni.. http://www.playrequiem.com. Kaikki muut ilmaiset pelit joita olen kokeillut (ja niitä on monia) tökkii niin monella osa-alueella ettei niistä mitään rahaa edes kehtaisi pyytää ;) Sisältö maksaa ja eihän sitä kukaan ilmaiseksi tee, niin se maailma toimii.

peex6/24

2000 ihmistä jonottamassa... Pitäsköhän kavereiden arvioida uudestaan mikä elämässä on tärkeetä.

:)

Juhani087/24

ihmisten pitäis tajuta millo menee vähä yli toi homma...

Divisor8/24

Lainaus:

Hah, nimeä edes yksi "yhtä hyvä" ilmainen peli. Requiem - bloodmare oli ihan koukuttavaa kamaa ja jopa pvp löytyy mutta sisällön määrä on murto-osa wowista. Kannattaa tosin kokeilla jos se elämä on 13:sta eurosta kiinni.. http://www.playrequiem.com. Kaikki muut ilmaiset pelit joita olen kokeillut (ja niitä on monia) tökkii niin monella osa-alueella ettei niistä mitään rahaa edes kehtaisi pyytää ;) Sisältö maksaa ja eihän sitä kukaan ilmaiseksi tee, niin se maailma toimii.

../Fail

jusunakki9/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

Aivan uskomatonta ryöstöä kuukausimaksujen merkeissä.

Itse en ole tuohon edes koskenut sen takia. Onneksi on ilmaisia yhtä hyviä online pelejä olemassa =)


ensinnäkään en tajua miten kymppi kuukaudessa on ryöstöä, moni harrastus tulee paljon kalliimmaksi. Toisekseen, ei varmasti ole yhtäkään ilmaista online peliä joka vetäisi vertoja wow:lle missään suhteessa ;p

PyycKoah10/24

Lainaus:

ensinnäkään en tajua miten kymppi kuukaudessa on ryöstöä, moni harrastus tulee paljon kalliimmaksi. Toisekseen, ei varmasti ole yhtäkään ilmaista online peliä joka vetäisi vertoja wow:lle missään suhteessa ;p


Harrastus ei ole toinen työsi josta joudut vielä maksamaan.

Taulu11/24

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

Aivan uskomatonta ryöstöä kuukausimaksujen merkeissä.

Itse en ole tuohon edes koskenut sen takia. Onneksi on ilmaisia yhtä hyviä online pelejä olemassa =)


ensinnäkään en tajua miten kymppi kuukaudessa on ryöstöä, moni harrastus tulee paljon kalliimmaksi. Toisekseen, ei varmasti ole yhtäkään ilmaista online peliä joka vetäisi vertoja wow:lle missään suhteessa ;p

Tuokin on täysin suhteellista.. Esim joku pitää cs:ssää jumalan lahjana mutta inhoaa wowia. Mutta ei minustakaa se 13€ mikää hirveä summa ole kun pidän pelistä niin kovasti. Mutta ellei pidä kyseisestä genrestä saattaa summa tuntua ryöstöltä. Jos vaikka countteriin tulisi kuukausimaksu kyllä monet vannoutuneet kynärittäjät sen maksaisivat mukisematta.

Pallero2012/24

Lainaus:

Harrastus ei ole toinen työsi josta joudut vielä maksamaan.


Siinä sinä väität, että kaikki maailman wowittajat inhoavan sen pelaamista?
Jos pitää pelistä, niin on siitä valmis maksamaan.

Lainaus:

Jos vaikka countteriin tulisi kuukausimaksu kyllä monet vannoutuneet kynärittäjät sen maksaisivat mukisematta.


Tuokin on iha totta

juunas1113/24

Kaikillahan on oikeus omaan mielipiteeseensä, ja itse vihaan tuollaista "leikitään haltioilla satumetsissä"-tyyppistä ropea.

Insomniu14/24

Voi, käy sääliksi.

Itse pidän tuollaisista peleistä, mutta se on törkeää rahastaa kuukausimaksulla varsinkin, kun vastineeksi saa huonoa grafiikkaa ja hyvin yksitoikkoista peliä. Onneksi on niitä Private servereitäkin.

Ja olen erimieltä siitä, että CS pelaajat maksaisivat kuukausimaksun, jos siihen tulisi se. Olen ollut myös erittäin kova CS-pelaaja, mutta en mistään hinnasta lähtisi maksamaan kk-maksua.

Nyky päivänä se hinta/laadu suhde on aivan mäessä ja tämä kk-maksu vaan tekee asiasta entistä huonomman. Mikään pelitalo ei enää huolehdi kunnolla ja vasta jälki käteen laittaa jotain pikku patchia, jonka olisi voinut tehdä ennen julkaisua.

Mutta hyvinkin käy sääliksi näitä ihmisiä. Asiaa ei voida verrata harrastukseen tai mihinkään vastaavaan. Ne jotka ovat pelanneet WoW:ia alusta asti ovat jo maksaneet huikeat 624€ + Pelin hinnan (~50e) eli noin 674€. Ja toi summa on vain neljästä vuodesta. Luulisi jo pistävän vähän ajattelemaan.

Ei ymmärrä, ei ja btw., tänään WoW täytti 4v.

Taulu15/24

Lainaus:

mutta se on törkeää rahastaa kuukausimaksulla varsinkin, kun vastineeksi saa huonoa grafiikkaa ja hyvin yksitoikkoista peliä. Onneksi on niitä Private servereitäkin.


Onhan se grafiikka jälkeenjäänyttä mutta minusta se sopii peliin eikä se ole kuitenkaan mitään uskomatona kuraa. Eikä peliä ei yksitoikkoiseksi voi moittia, ja jos tuo pitäisi paikkansa tuskin kukaan sitten pelaisi wowia. Siis pointti on se että kuka nyt paskasta pelistä kuukausimaksua haluais maksaa? Jos pitää pitää pelistä ja on valmis maksamaan siitä kk-maksua niin eihän sen tarvitse teitä "terveitä" ihmisiä haitata.

jusunakki16/24

Lainaus:

mutta se on törkeää rahastaa kuukausimaksulla varsinkin, kun vastineeksi saa huonoa grafiikkaa ja hyvin yksitoikkoista peliä. Onneksi on niitä Private servereitäkin.


ei ihme jos on yksitoikkoista peliä jos private servulla pelaat? Siellä pelaamalla missaat noin 95% pelistä.
WoW:n grafiikka on mielestäni aivan mahtavaa, varsinkin Northrendin maisemat on aivan mahtavia.

Lainaus:

Harrastus ei ole toinen työsi josta joudut vielä maksamaan.


Tota en nyt ihan tajunnut? Mistä työstä sää aloit nyt puhumaan?
Puhuin WoW:sta harrastuksena. Harrastuksista yleensä joutuu yleensä jotain maksamaan. WoW:n tapauksessa hinta on erittäin halpa suuresta määrästä hupia.

vilutzek17/24

Kyllä tämä on ollu paras expansioni ikinä. Tosi laadukasta työtä Blizzardin tuttuun tapaan.

Ihme vikinää tuosta kuukausimaksusta. On varmaan turha olettaa, että se siitä rahasta olisi kiinni vaan periaatteesta kuukausimaksuja vastaan?

Jos ei ikinä ole genren peleihin tutustunut ja muuten pitää pelaamisesta niin kyllä jää tosi paljosta paitsi. Mikään ilmainen peli ei kyllä ikinä laadultaan yllä edes lähelle Warcraftia. Jos yltää niin haluan nähdä sen pelin.

Kapaasi18/24

Ihan hienostihan tuo on... Harvat tienaa päivässä 237miljoonaa, ja kuukaudessa 143miljoonaa. (No siis omien laskelmien mukaan, hinnat otin täältä keskustelusta ja tuolta afterdownin hinta vertailusta.);)
Itse kuulun niihin jotka maksavat 5e kuussa Runesta... =|

Kapaasi19/24

Ihan hienostihan tuo on... Harvat tienaa päivässä 237miljoonaa, ja kuukaudessa 143miljoonaa. (No siis omien laskelmien mukaan, hinnat otin täältä keskustelusta ja tuolta afterdownin hinta vertailusta.);)
Itse kuulun niihin jotka maksavat 5e kuussa Runesta... =|

datahead20/24

Lainaus:

Harrastus ei ole toinen työsi josta joudut vielä maksamaan.

Joutuuhan monesta urheiluharrastuksestakin maksamaan ja vielä paljon enemmän. Ärsyttää nämä ihmisten stereotypiat, että "kaikki WoWin pelaajat ovat hulluja addiktoituneita" jne. Ei tässäkään asiassa voi kaikkia yleistää.

nikozjr21/24

Totta. Itse wowin omistajana ja mielummin maksan kympin wowista kuukaudessa kuin vaikka viitosen jagexille runen peluusta.
Tolla "isolla" kuukausi maksulla saadaan karsittua kaikki ihme tyypit pois ketkä vain ovat vittuilemassa muille. tätä tapahtuu juuri aikasemmin mainitussa runescapessa.
Ja tossa aikasemmin oltiin wowia verrattu harrastuksiin niin kyllä aika moni esim jääkiekkoilija työntää 500e kuussa että saa pelata joukueessa miten sitä edes voi verrata tohon 10euroon jonka laittasit peliin?
Wowi on kyllä niin hyvin suunniteltu peli että siitä ei kyllä voi olla maksamatta. Wowin grafikatkaan ei ole huonommasta päästä ja Wowia voi pelata jopa aivan paskan surkealla koneella.

Saa nähdä mitä keksiivät tämän lisäosan jälkeen. menee kyllä vähän yli jos tulee lvl 90 ukot:D

Zulinar22/24

Mahtavaa tosiaan :)
Itse äskettäin ostin World of Warcraft Europe sivun kautta ja kohta Northrendiin jos pääsis vaeltamaan.. :)

Kaikkea hyvää Blizzardin työntekijöille ja toivottavasti tulee loistavia Cinematic pätkiä Bloodelf,Tauren,Draenei yms. roduista :)

Sebu9223/24

En ymmärrä, että miksi kaikki valittavat siitä kuukausimaksusta. Jos pelaaminen on henkilön mielestä sen kuukausimaksun arvoista, hän maksaa sen ja jos ei ole, hän jättää pelaamatta. Ei varmasti tarvitse valittaa jos joku päättää maksaa sen, kun se on omasta mielestä sen arvoista.

Ddarud24/24

Joo toivon ettei tuu leveliä 90. Uusia hahmoja ei jaksa millään pelata, eikä se edes olisi mahdollista tällä minun pelausmäärälläni. Nyt sentään tuli tuo hero class niin ei tartte aloittaa levelistä 1 vaan voi tehdä level 50 Death Knightin. Mutta mitenpä jos haluaisikin tehdä vaikka droodin? Ei voi todeta muuta kuin "-_-". Ja aina kun tulee uusi levelin kohotus niin vanhat paikat ja instat jää täysin tyhjiksi. Seuraava lisäosa voisi vaikka keskittyä tekemään Dead Minesista ja kaikista muita pelin instoista heoic version levelille 80, lisätä uusia erittäin vaikeasti ja helpomminkin saatavia erikoisia PVE lootteja (Spirit, Stamina, Res, Strength yms. settejä), ja tasoittaisivat BGitä. Ja sitten voisi vaikka alkaa miettiä miltä näyttäisi "Wow II", jossa olisi taas ihanasti kaikki kohdallaan, instat täysinä, max level 60 (tietysti xp voisi kertyä paljon hitaammin loppupäässä). :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT