AfterDawn logo

EFFI kannustaa kansalaisaktiivisuuteen

Jari Ketola Jari Ketola
1 kommentti

Kuluttajien yksityisyydensuojaa ja oikeuksia tietoverkoissa puolustava Electronic Frontier Finland ry (EFFI) kannustaa jokaista henkilöä kantamaan kortensa kekoon ja ottamaan yhteyttä omaan euroedustajaansa. Immateriaalioikeuksien valvontadirektiivin kohtalo ratkeaa tänään, ja on ensiarvoisen tärkeää, että direktiiviin ajetut muutokset saadaan läpi.

Oheessa ote EFFI:n tiedotteesta:

Immateriaalioikeuksien valvontadirektiivin (IPR Enforcement Directive) kohtalo ratkeaa seuraavan päivän aikana. Direktiivi koskee erityisesti tavaramerkkien valvontaa mutta myös tekijänoikeuksia ja patentteja. Vaikka direktiivistä on lähtenyt demokraattisen prosessin aikana aivan pahimmat kohdat pois, paljon korjattavaa on vielä jäljellä.

EFFI:n kanta on, että erityisesti patentit tulee rajata kokonaan direktiivin ulkopuolelle ja yksityinen kotietsintälupa (ns. Anton Pillar määräykset) poistaa tai vähintäänkin rajata ainoastaan räikeimpiin tapauksiin. Muutosten varmistamiseksi on tärkeää, että europarlamentaarikoille tehtäisiin selväksi tämän illan ja huomisen aikana, kuinka tärkeästä asiasta on kyse. Jokainen puhelinsoitto ja sähköposti on näin ollen tärkeä.


Toivomme, että jokainen EFFI-aktiivi ottaisi yhteyttä edes yhteen euroedustajaan! He ovat paikalla pitkälle iltaan tänään täällä Strasbourgissa (tai ainakin heidän avustajansa).

Lisää aiheesta ja mm. tarkempia ohjeita voit lukea EFFI:n tiedotteesta

Lue myös aikaisempi artikkelimme aiheesta. Direktiivistä on käyty myös runsaasti keskustelua.

1 KOMMENTTI

nwind1/1

VOI PRKL

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT