*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Miljoonien Netflix-käyttäjien tietoja kalasteltiin sähköpostihuijauksella

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 7.11.2017 17:48

Miljoonien Netflix-käyttäjien tietoja kalasteltiin sähköpostihuijauksella Kuten monet Netflix-käyttäjät tietävät, niin näennäisesti yhtiön nimellä varustettuja huijausviestejä on ollut liikenteessä vuosien ajan. Yleensä huijaus on kuitenkin suhteellisen helppo tunnistaa, mutta uusimmassa sähköpostihuijauksessa vaara on suurempi.
Deadline kertoo, että varsin vakuuttavanoloista sähköpostia on lähetetty miljoonille Netflix-käyttäjille siinä toivossa, että käyttäjät paljastaisivat henkilö- ja maksutietojaan väärennetylle verkkosivulle.

Itse huijausviesti kertoo, että Netflix on sulkenut tunnuksen, koska seuraavan kuun maksua ei ole pystytty vahvistamaan maksutiedoilla. Niinpä käyttäjää kehotetaan syöttämään linkitetyn verkkosivuston kautta henkilö- ja maksutiedot uudestaan.

Viesti vaikuttaa kovin aidolta ja käyttää Netflixin aitoja logona ja muutenkin viralliselta näyttävää ulkoasua. Deadlinen mukaan viesti on lähetetty noin 110 miljoonalle Netflix-käyttäjälle, joten voit hyvinkin olla yksi vastaanottajista. Sanomattakin lienee selvää, että viesti kannattaa suoraan poistaa, mikäli sen on saanut.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.




Uutisarkisto